پیام آذری - سرویس امنیتی آمریکا از چه چیزی میترسد که کاخ سفید را با حصاری بلند محصور کرده است؟ آیا صحنههای جنگ داخلی سال 1860 تکرار خواهد شد؟ رأی دینداران به چه کسی خواهد رسید؟ عربستان سعودی و امارات کدام نامزد را ترجیح میدهند؟
به گزارش خبرگزاری ایمنا، روزنامه رأی الیوم در گزارشی تعدادی از نکات مهم پیرامون انتخابات آمریکا را مطرح کرد و نوشت: سرویس امنیتی آمریکا از چه چیزی میترسد که کاخ سفید را با حصاری بلند محصور کرده است؟ آیا صحنههای جنگ داخلی سال 1860 تکرار خواهد شد؟ رأی دینداران به چه کسی خواهد رسید؟ عربستان سعودی و امارات کدام نامزد را ترجیح میدهند؟ نتانیاهو برای پیروزی ترامپ دعا میکند و برنده برای عربها و مسلمانان «انتخاب بین دو کفشی است که یک نفر به پا میکند.
»
نوشت مراکز رأیگیری روز سهشنبه در تعدادی از ایالتهای شرقی آمریکا باز شد و شروع به پذیرش رأیدهندگانی کرد که قرار است چهل و هفتمین رئیسجمهور آمریکا را از بین کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه انتخاب کنند.
تدابیر امنیتی در ایالات متحده آمریکا سرویسهای امنیتی آمریکا حصار فلزی به ارتفاع 8 فوت (حدود 2.5 متر) در اطراف کاخ سفید نصب کرده و نمای ساختمانها را برای جلوگیری از آشوب پوشاندهاند. نهادهای امنیتی آمریکا نگران تکرار حوادث 6 ژانویه 2021 هستند، یعنی زمانی که گروههای راست افراطی و هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره که در حال تأیید نتایج انتخابات 3 نوامبر 2020 بود، حمله کردند - انتخاباتی که ترامپ در آن به جو بایدن باخت. مغازهها نیز از ترس آشوب، ویترینهای خود را با تخته پوشاندهاند.
این تدابیر به این علت است که ترامپ از پیش از شروع انتخابات در سلامت انتخابات تردید ایجاد کرده است. او که هوادارانش را تحریک کرد تا در 6 ژانویه 2021 برای جلوگیری از تأیید پیروزی بایدن توسط کنگره، به ساختمان کاپیتول حمله کنند، هنوز شکست خود در انتخابات 2020 را نپذیرفته است.
عربستان و امارات از کدام نامزد حمایت میکنند؟ رایان پول، تحلیلگر ارشد خاورمیانه و شمال آفریقا در شبکه تحلیلهای استراتژیک و ژئوپلیتیک رین، در مصاحبه با بیبیسی گفت که دولت آمریکا معتقد است نمیتواند ریاض را در مورد حقوق بشر سرزنش کند، زیرا عربستان بر قیمتهای جهانی نفت «کنترل» دارد و آمریکا میخواهد ریاض در دوره پس از جنگ غزه نقش داشته باشد. او معتقد است که بسیاری از کشورهای خلیج، بهویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی، دونالد ترامپ را به کامالا هریس ترجیح میدهند.
گروههای مذهبی حامی ترامپ و هریس استاد علوم سیاسی دانشگاه جورج میسون و از ویراستاران کتاب «دین و ریاست جمهوری آمریکا» به بیبیسی عربی گفت که با وجود عدم پایبندی آشکار ترامپ جمهوریخواه به آموزههای پروتستان، او در سال 2016 از حمایت قابل توجه پروتستانهای انجیلی سفیدپوست برخوردار بود و امسال نیز علیرغم پیشبینی کاهش اندک محبوبیتش در میان دینداران به دلیل حمایتش از لقاح خارج رحمی، همین انتظار میرود. او همچنین اشاره کرد که احتمال دارد گروهی از رأیدهندگان زن انجیلی به نفع هریس رأی دهند.
در مقابل، دموکراتها آرای بیشتر سکولارها، پروتستانهای سیاهپوست، کاتولیکهای لاتینتبار و همچنین مسلمانان، یهودیان، هندوها و بسیاری از اقلیتهای مذهبی کوچک را در اختیار دارند.
تاریخ تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا رئیسجمهور منتخب روز دوشنبه 20 ژانویه 2025 در مجموعه کاپیتول آمریکا تحلیف خواهد شد که شصتمین مراسم تحلیف ریاست جمهوری در تاریخ ایالات متحده خواهد بود.
در صورت پیروزی کامالا هریس، نامزد دموکرات و معاون فعلی رئیسجمهور، او اولین زنی خواهد بود که به مقام ریاست جمهوری ایالات متحده و فرماندهی کل بزرگترین و قدرتمندترین ارتش جهان میرسد.
مهمترین انتخابات آمریکا از سال 1860 رسانههای آمریکایی این انتخابات را مهمترین انتخابات از سال 1860 میدانند، زمانی که آبراهام لینکلن به ریاست جمهوری انتخاب شد و متعاقب آن جنگ داخلی چندین ساله رخ داد که جان صدها هزار آمریکایی را گرفت. احتمال تکرار این سناریو با توجه به وقایع بیسابقهای چون کنارهگیری بایدن، محکومیت ترامپ و نامزدی معاون رئیسجمهور وجود دارد.
اکثر مردم کشورهای جهان هریس را به ترامپ ترجیح میدهند مؤسسه نووس با همکاری گالوپ اینترنشنال نظرسنجی جهانی با مشارکت حدود 41 هزار نفر از 44 کشور انجام داد تا گرایش افکار عمومی جهانی را نسبت به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کامالا هریس دموکرات و دونالد ترامپ جمهوریخواه، بسنجد. نتایج جالب توجه نشان داد که اکثر کشورهای جهان با 54 درصد در مقابل 26 درصد، هریس را به ترامپ ترجیح میدهند.
نتانیاهو برای بازگشت ترامپ دعا میکند ایتمار آیخنر، خبرنگار سیاسی روزنامه عبری «یدیعوت آحرونوت»، فاش کرد که بنیامین نتانیاهو برای پیروزی ترامپ و بازگشت او به کاخ سفید «دعا میکند». گرچه رسماً کسی این را تأیید نمیکند، اما در عمل، نتانیاهو در گفتگوهای خصوصی اظهار داشته که دولتهای دموکرات، از جمله دولت فعلی، در پشت پرده برای برکناری او تلاش کردهاند. این به دلیل اختلافات زیاد بین او و نزدیکانش از یک سو، و حزب دموکرات که با دیده تردید به او مینگرد از سوی دیگر است.
برنی سندرز، سناتور آمریکایی، گفت که دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه، متحد نزدیک دوست «راست افراطی» خود، بنیامین نتانیاهو است. او پیش از آغاز رأیگیری افزود: «با هریس در کاخ سفید، شانس بهتری برای تغییر سیاست آمریکا در مقایسه با ترامپ خواهیم داشت.»
ایلان ماسک: اگر ترامپ پیروز نشود این آخرین انتخابات آمریکا خواهد بود در مقابل ایلان ماسک، میلیاردر و کارآفرین آمریکایی، هشدار داد که اگر دونالد ترامپ پیروز نشود، این انتخابات آخرین انتخابات آمریکا خواهد بود. این هشدار ضمنی از سوی حامی ترامپ در کمپین انتخاباتی او علیه رقیبش کامالا هریس مطرح شد.
نقش نسل Z در انتخابات نسل Z، یعنی متولدین 1997 تا 2012، به عنوان یک بلوک انتخاباتی مهم در تعیین رئیسجمهور آمریکا نقش دارند.
مسلمانان ترامپ را ترجیح میدهند یا هریس؟ درباره نتیجه انتخابات برای مردم عرب و مسلمان، تحلیلگران پاسخ جالب فیدل کاسترو را یادآوری میکنند. وقتی از رئیسجمهور فقید کوبا درباره انتخابات آمریکا در سال 1960 پرسیدند که نیکسون را ترجیح میدهد یا کندی، او یک پاسخ فراموش نشدنی داد: «نمیتوان بین دو کفشی که یک نفر میپوشد مقایسه کرد!» این یعنی تفاوتی میان این دو نفر وجود ندارد.
زمان اعلام نتایج نهایی درباره زمان اعلام نتیجه، در سال 2000، نام برنده تا پنج هفته پس از انتخابات مشخص نشد. به محض بسته شدن مراکز رأیگیری در روز سهشنبه، شمارش آرا در سراسر ایالات متحده آغاز میشود، اما این فرآیند در هر ایالت متفاوت است و ممکن است روزها طول بکشد، بهویژه اگر اختلافات و اعتراضات قانونی رخ دهد.
کد خبر 806197
http://www.Azari-Online.ir/fa/News/749263/از-رای-گروههای-مذهبی-تا-ترجیح-کشورهای-عربی