پیام آذری - دونالد ترامپ تاکنون اقدامات متعددی برای زمینهسازی ادعای تقلب در انتخابات 2024 انجام داده است تا در صورت شکست از هریس، مانند 4 سال قبل دست پری برای مواجهه با رقیب دموکراتش داشته باشد و همین سخنان سبب شده تا پیش از شروع انتخابات، تدابیر امنیتی شدید در ایالات متحده اتخاذ شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که از صبح امروز _سه شنبه پانزدهم آبان_ آغاز شده است، تدابیر امنیتی در سراسر ایالات متحده به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
این افزایش امنیت در پی نگرانیهای فزاینده از احتمال بروز ناآرامیهای سیاسی و تنشهای اجتماعی است که از انتخابات پرحاشیه سال 2020 به این سو ادامه داشته است.
در همین حال، دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه، در روزهای اخیر ادعاهایی مبنی بر احتمال تقلب در انتخابات مطرح کرده است و در حالی که رأیدهی زودهنگام در آمریکا نسبت به سالهای گذشته رکورد زده ترامپ در تروثسوشال نوشت: «این نقض مجرمانه قانون است. تقلب در انتخابات را متوقف کنید. وکیل جدید هرزه کامالا را چک کنید. ما تمام اوقات آنها را میپاییم. چه کسی فکر میکرد کشورمان تا این حد فاسد است؟»
او در یک پست دیگر در همین شبکه مجازی مدعی شده در ایالت کلیدی پنسیلوانیا تقلب صورت گرفته است. ترامپ نوشت: «پنسیلوانیا دارد تقلب میکند و مچش در سطح گستردهای که تا به حال به ندرت سابقه داشته گرفته شده. تقلب را به مسئولان گزارش دهید. نهادهای مجری قانون باید اقدام کنند، همین حالا!»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که آمار رأیگیری زودهنگام نشان میدهد بیش از 62 میلیون نفر تاکنون در انتخابات شرکت کردهاند، که 40 درصد کل میزان مشارکت در انتخابات سال 2020 را تشکیل میدهد. نظرسنجیهای اخیر نیز حاکی از رقابت نزدیک بین ترامپ و کامالا هریس، نامزد دموکراتها، در ایالتهای کلیدی است.
تدابیر امنیتی شدید برای جلوگیری از تکرار فاجعه کنگره مقامات انتخاباتی و نهادهای امنیتی آمریکا تأکید کردهاند که تمام تدابیر لازم برای برگزاری انتخاباتی امن و عادلانه اتخاذ شده است. با این حال، ادعاهای ترامپ و تنشهای سیاسی موجود، فضای انتخاباتی را در آمریکا بیش از پیش ملتهب کرده و سبب شده تا تدابیر امنیتی شدیدی، به ویژه در اطراف نهادهای حاکمیتی، برای برخورد با هرگونه ناآرامی در نظر گرفته شود.
در همین راستا پلیس کنگره روز دوشنبه از نصب حصارهای بلند امنیتی در اطراف کاخ سفید و ساختمان کنگره خبر داد. به گزارش شبکه ایبیسی نیوز، در بیانیه پلیس کنگره آمده است: نصب این حصارها به منظور ایجاد یک سطح امنیتی اضافی در دستورکار قرار گرفته است و مناطق خاصی از اطراف کاخ سفید و همچنین اطراف کنگره تا برگزاری مراسم تحلیف رئیسجمهور بعدی بسته خواهد بود.» آژانس فدرال «خدمات پارک ملی» هم که وظیفه مدیریت تمام پارکهای ملی آمریکا از جمله پارک لافایت در شمال کاخ سفید را برعهده دارد در بیانیهای اعلام کرد که قسمتهایی از این پارک برای ایجاد یک محیط امنتر و مطمئنتر با موانع امنیتی و نردههای ضد شورش مسدود و از دسترس بازدیدکنندگان خارج شده است.
به نوشته ایبیسی نیوز، این حصارها و موانع امنیتی با توجه به تجربه اتفاقاتی که در جریان شورش 6 ژانویه 2021 به وقوع پیوست و نگرانی از تکرار آن اتفاقات، ایجاد شده است. این درحالی است که مقامهای ایالتی در ایالتهای فیلادلفیا، دیترویت و آتلانتا نیز اقدامات پیشگیرانه خود را برای جلوگیری از تکرار هرج و مرجهایی که در جریان انتخابات سال 2021 به وقوع پیوست، تقویت کردهاند. انبار شمارش آرا در ایالت فیلادلفیا اکنون با حصارهایی با سیم خاردار احاطه شده و در ایالتهای دیترویت و آتلانتا، برای برخی از دفاتر انتخاباتی شیشههای ضد گلوله نصب شده است.
این خبرگزاری آمریکایی تصریح داشته یک ادعای دیگر ترامپ درباره تلاش دموکراتها به منظور تقلب در انتخابات مربوط به آرای آمریکاییهای خارجنشین است. ترامپ در این راستا گفته که دموکراتها به آرای آمریکاییهای ساکن خارج به چشم فرصت دیگری برای تقلب نگاه میکنند. او اظهار کرده است: «آنها دارند برای تقلب آماده میشوند و میخواهند رأی واقعی ارتش زیبای ما و خانوادههای آنها را ضعیف کنند.»
به نوشته آسوشیتدپرس این در حالی است که رئیسجمهور سابق آمریکا شخصاً خودش نیز در تبلیغات انتخاباتی برای کسب آرای آمریکاییهای ساکن خارج از مرزها تلاش داشته و حتی وعده داده به آنچه «مالیات دهی دوبل» این آمریکاییها خوانده یعنی مالیات دادن آنها هم به دولت آمریکا و هم به دولت کشور محل اقامتشان، پایان دهد.
در مجموع این اقدامات نشان میدهد ترامپ در حال آمادهسازی زمینه برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات 2024 در صورت شکست است، یعنی رویکردی دقیقاً مشابه با رویکردی که در انتخابات 2020 داشت. این سناریویی است که نیروهای امنیتی هم احتمال آن را دور از ذهن نمیدانند و به همین خاطر سرویس مخفی آمریکا به روزنامه واشینگتنپست گفت: «سازمان سرویس مخفی در حال همکاری نزدیک با شرکای فدرال، ایالتی و محلی در واشینگتندیسی و پالم بیچ کانتی فلوریدا، جایی که ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ در آن قرار دارد، عالیترین درجه تدابیر امنیتی و ایمنی را در روز انتخابات اتخاذ خواهند کرد.»
برنده انتخابات آمریکا مطابق آخرین نظرسنجیها کیست؟ بر اساس آخرین نظرسنجیها تا قبل از روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رقابت بین کامالا هریس و دونالد ترامپ بسیار نزدیک و فشرده است. نکات کلیدی معتبرترین نظرسنجیها عبارتند از:
در سطح ملی:
- نظرسنجی FiveThirtyEight: هریس با 48% در مقابل 46.8% ترامپ، 1.2% پیشتاز است.
- نظرسنجی RealClearPolitics: ترامپ با 48.4% در مقابل 48.1% هریس، 0.3% جلوتر است.
- نظرسنجی Silver Bulletin: هریس با 48.5% در مقابل 47.4% ترامپ، 1.1% پیشتاز است.
- نظرسنجی New York Times: هریس 49% در مقابل 48% ترامپ، تنها 1% برتری دارد.
در 7 ایالت کلیدی:
- هریس در مجموع با 49% در مقابل 48% ترامپ، اندکی پیشتاز است.
- در میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین هریس با اختلاف کم پیشتاز است.
- در کارولینای شمالی و جورجیا ترامپ با اختلاف اندک پیشتاز است.
- در نوادا هریس اندکی جلوتر است.
- در آریزونا ترامپ حدود 2.3% پیشتاز است.
همچنین نظرسنجیها نشان میدهد هریس در میان رأیدهندگان زودهنگام برتری قابل توجهی (بین 19 تا 29 درصد) نسبت به ترامپ دارد و در هیچیک از ایالتهای کلیدی، اختلاف بین دو نامزد بیشتر از 2.5% نیست که نشاندهنده رقابت بسیار نزدیک است. با توجه به این آمار، میزان مشارکت رأیدهندگان و تصمیم نهایی رأیدهندگان مستقل میتواند نقش تعیینکنندهای در نتیجه نهایی انتخابات داشته باشد، به ویژه در ایالتهایی مانند میشیگان که عربها و مسلمانان یک بلوک رأی تأثیرگذار را تشکیل میدهند. لازم به ذکر است که میشیگان یکی از ایالتهای نوسانی است که میتواند نقشی تعیین کننده در انتخاب رئیس جمهور بعدی آمریکا ایفا کند و به همین دلیل ترامپ و هریس هردو با دادن وعدههایی در خصوص پایان دادن به جنگ غزه، اشتیاق زیادی برای پیروزی در این ایالت نشان میدهند.
در نهایت باید یادآور شد، تاریخ نشان داده فارغ از آنکه نامزد کدام حزب به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا راهی کاخ سفید شود، سیاستهای کلان این کشور در موضوعاتی مانند حمایت از رژیم صهیونیستی و تلاش برای مهار و تضعیف ایران تغییر نخواهد کرد و به گواه تاریخ، اوباما، ترامپ، بایدن و هر شخص دیگری که در این جایگاه قرار میگیرد، در صورت امکان سعی خواهد کرد تا با استفاده از ابزارهای مختلفی مانند پیشنهاد مذاکره، تهدید و یا تحریم، راه پیشرفت ایران را مسدود یا محدود کند. موضوعی که اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز در نشست خبری روز گذشته خود به آن اشاره کرد و گفت: «متاسفانه تاریخچه روابط 2 کشور نشان میدهد که چندان فرقی بین دولتهای آمریکا در ارتباط با سیاستهای تخاصمی آنها در مورد ایران وجود ندارد و آنها رویکرد ضد ایرانی داشتهاند.» و به همین دلیل است که ما در مواجهه با این قدرت استکباری «همانطور که در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری هم تاکید شد به هر چه که برای دفاع از ایران لازم باشد، مجهز خواهیم شد.»
کد خبر 807700