پیام آذری - پیشنهاد میشود تا طرز تهیه اسکندر کباب راحت و خانگی را بیاموزید و هر زمان که در آشپزخانه سردرگم بودید که چه بپزید، اسکندر کباب را امتحان کنید.
کباب یک اصطلاح فارسی است که برای گوشت کباب شده روی آتش استفاده میشود. زبانهای عربی و ترکی نیز از این اصلاح وام گرفتهاند. اسکندر کباب، غذای محلی شهر بورسا و ساخته یک قصاب محلی به نام اسکندر افندی است.
در این کنار غذا حتماً نان پیده که به صورت مربع برش داده شده، سرو میشود. سپس روی دونر کباب بره، سس گوجه فرنگی داغ میریزند و مانند ایرانیان ماست و سبزیجات مثل گوجه فرنگی و فلفل سبز کبابی در کنارههای ظرف قرار میگیرند. در مرحله آخر نیز که در مقابل مهمانان انجام میشود، روی گوشت و نان، ترکیب کره آب شده و شیر داغ گوسفندی میریزند.
جالب است بدانید اولین رستورانی که این غذا را سرو کرد، هنوز پابرجاست و گردشگران و توریستهای بسیاری از آن بازدید میکنند و با انواع کبابهای ترکی و به ویژه اسکندر کباب، خاطرهای خوش برای خود رقم میزنند. با ما همراه شوید تا طرز تهیه این کباب خوشمزه را مرور کنیم.
اسکندر کباب برای کجاست؟ اسکندر کباب نام خود را از مخترعش یعنی اسکندر افندی گرفته است که در اواخر قرن نوزدهم امپراتوری عثمانی در بورسا زندگی میکرد؛ بنابراین این غذا، اصالتاً متعلق به کشور عثمانی سابق یا همان ترکیه است. پس اگر قصد دارید به ترکیه سفر کنید، اسکندر کباب را در جایی که اختراع شده امتحان کنید.
در این مقاله قصد داریم تا طرز تهیه اسکندر کباب را توضیح دهیم. به طور معمول، کبابها در کنار برنج زعفرانی سرو میشوند. اما اسکندر کباب در سطح دیگری قرار دارد. اگر قبلاً طعم اسکندر کباب را چشیده باشید، از طعم و شباهت این دستورالعمل با نسخه رستورانی آن، شگفت زده خواهید شد.
مواد اولیه تهیه اسکندر کباب بیاید قبل از بررسی طرز تهیه اسکندر کباب، مواد لازم برای آن را با هم مرور کنیم:
طرز تهیه مرحله به مرحله اسکندر کباب برای طرز تهیه اسکندر کباب، تنها کافی است تا مراحل زیر را گام به گام پیش ببرید:
مرحله اول: ابتدا باید گوشت را مزهدار کنیم تا نرم شود و طعم بیشتری پیدا کنند. برای سهولت کار میتوانید از غذاساز نیز استفاده کنید. برای مزهدار شدن (ماریناد) گوشت چرخ کرده، پیاز را همراه با فلفل سیاه چند بار پالس کنید و در یک بشقاب بریزید.
مرحله دوم: برای گوشت فیله، پیاز، ماست، روغن زیتون، فلفل قرمز، فلفل سیاه آسیاب شده و پونه کوهی (اختیاری) را در همان غذاساز ترکیب و تکههای فیله را اضافه کنید و سس آمده شده را روی تمام گوشت بمالید.
مرحله سوم: در یک کیسه فریزر به ترتیب یک تکه فیله، سپس تکه بزرگی از گوشت چرخ کرده را روی آن قرار دهید. به چیدن ادامه دهید تا گوشت چرخ کرده و تکههای فیله تمام شوند.
مرحله چهارم: کیسه فریزر را بغلتانید تا یک کنده بزرگ یکدست از گوشت درست کنید. سپس آن را در صورت امکان حدود چهار الی شش ساعت در یخچال یا فریزر قرار دهید تا به اندازه کافی سفت شود و برای برش دادن آن کارتان راحتتر باشد.
مرحله پنجم: حدود نیمساعت قبل از شروع پخت، گوشت منجمد شده را خارج کنید. گوشت سفت شده است، اما باید بتوانید آن را به صورت تکههای نازک برش دهید. لازم نیست تمام محتوای کیسه فریزر را برش دهید و سرخ کنید، مقدار لازمی که میدانید خورده میشود، کفایت میکند. حال تابه چدنی یا یک تابه نچسب را گرم و تکههای گوشت را همراه با کره یا روغن زیتون سرخ کنید.
مرحله ششم: حرارت تابه باید متوسط رو به بالا باشد. وقتی شروع به پختن میکنید، تکههای گوشت جمع میشوند. بعد از اینکه گوشت قهوهای شد گوشت را برگردانید، حواستان باشد تا گوشت را طوری نپزید که کاملاً خشک شود. در همین حال، مقداری فلفل سبز و گوجه فرنگی را با استفاده از باربیکو یا شعلههای گاز کباب کنید.
مرحله هفتم: برای سرو به طور سنتی از نان پیده ترکیهای استفاده کنید، البته میتوانید از نانهای مشابه دیگر نیز استفاده کنید. حال نان پیده را روی یک بشقاب پهن و بزرگ برای سرو پهن کنید. سس گوجه فرنگی داغ را بریزید تا نان خیس شود. حال تکههای کباب را قرار دهید تا نان را بپوشاند. وقت آن است که کره را بجوشانید و روی اسکندر کباب درست قبل از سرو بریزید. دو ملاقه بزرگ ماست را در بشقاب همراه با گوجه فرنگی و فلفل سبز کباب شده قرار دهید.
اسکندر کباب شما آماده سرو است و میتوانید نوش جان کنید.
درست کردن سس گوجه فرنگی روی کباب در یک قابلمه متوسط کره و روغن زیتون را حرارت دهید و سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. گوجه فرنگیها شده را اضافه و به آن با نمک و ادویه طعم ببخشید. تا زمانی که گوجه فرنگی پخته و براق شود به پختن ادامه دهید. یک لیوان (نسبت به مقدار سس میتواند نصف لیوان باشد) آب جوش اضافه کنید تا سس غلیظی درست شود. 2-3 دقیقه دیگر بجوشانید و حرارت را خاموش کنید.
ترفندهای تهیه اسکندر کباب ترکیهای گوشت اسکندر کباب مانند هر دونر کبابی، باید خیلی نازک برش داده شود. به منظور کمک به برش نازک آن، میتوانید کنده گوشت خود را قبل از برش به مدت 3 تا 4 ساعت در فریزر قرار دهید.
از آنجایی که گوشت بسیار نازک است، تقریباً بلافاصله پخته میشود؛ بنابراین هنگام پختن گوشت، ابتدا تکه قبلی را خارج و بعد تکه بعدی را سرخ کنید تا با سایر قطعات داخل تابه همپوشانی ایجاد نشود.
سس و کره را باید به وفور روی کباب بریزید تا به نان زیر گوشت برسد و نان نرم شود.
اگر گوشت منجمد شما خیلی سفت است که نمیتوانید برش بزنید، میتوانید چند دقیقه صبر کنید تا نرمتر شود.
اگر در حین پختن گوشت، ظرف سس سرد شده است، میتوانید آن را دوباره گرم کنید چرا که سس هنگام سرو باید داغ باشد.
اگر سس در حین پخت گوشت خیلی غلیظ شد، میتوانید قبل از ریختن روی گوشت، نصف فنجان آب داغ اضافه کنید تا رقیقتر شود.
منبع: همشهریآنلاین
http://www.Azari-Online.ir/fa/News/743411/طرز-تهیه-اسکندر-کباب-اصیل-ترکیهای-با-طعمی-فراموشنشدنی