تولید 26 هزارتن عسل در آذربایجان غربی/کسب رتبه اول کشوری
جمعه 4 آبان 1403 - 00:23:37
|
|
پیام آذری - خسرو شهبازی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در تولید عسل هم این استان دارای رتبه یک کشوری است ادامه داد: آذربایجان غربی با تولید بیش از 26 هزار تن حدود 22 درصد تولیدات کشوری را به خود اختصاص داده است. وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف عسل استان 1.4 کیلو گرم بوده ادامه داد: بیش از 6 هزار و 200 نفر زنبوردار در استان مشغول به کار هستند. شهبازی گفت: دشتها و ییلاقات استان آذربایجانغربی با دارا بودن بیش از یک هزار و 500 گونه گیاهی، امسال شرایط مطلوبی را برای زنبورداران فراهم کرده است، این تنوع گیاهی و شرایط اقلیمی مناسب بهویژه پس از بارندگیهای اخیر، باعث شده است که انتظار افزایش 10 درصدی در تولید عسل داشته باشیم. رئیس جهاد کشاورزی آذربایجانغربی بیان کرد: امسال پیشبینی شده است که 400 کیلوگرم ژل رویال در استان تولید شود که از این مقدار، 60 کیلوگرم آن توسط زنبورداران شهرستان خوی تولید میشود و این موضوع نشاندهنده نقش مهم و برجسته این شهرستان در تولید محصولات زنبورداری در سطح کشور است. وی افزود: در حال حاضر نزدیک به 8 هزار نفر زنبوردار در استان آذربایجانغربی مشغول به فعالیت هستند که این شغل برای 18 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است که این آمار نشان میدهد که صنعت زنبورداری نه تنها به عنوان یک منبع مهم درآمدی، بلکه به عنوان یک عامل کلیدی در ایجاد اشتغال در این منطقه محسوب میشود. تولید سالانه 601 هزار تن محصولات دام و طیور در آذربایجان غربی شهبازی خاطر نشان کرد: سالانه 601 هزار تن انواع محصولات دام و طیور در آذربایجان غربی تولید میشود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: میزان تولید گوشت قرمز آذربایجان غربی در سال زراعی گذشته 56 هزار تن بوده که 6.2 درصد از کل تولیدات کشوری بوده و رتبه چهارم کشوری متعلق به این استان است. شهبازی اظهار کرد: سرانه مصرف گوشت قرمز در این استان 10 کیلوگرم بوده و نیاز روزانه نیز 34 تن است. وی اضافه کرد: در زمینه تولید گوشت مرغ نیز با تولید بیش از 108 هزار تن 3.8 تولید کشور و رتبه هفتم متعلق به این استان بوده و سرانه مصرف 30 کیلوگرم و نیاز روزانه بین 262 تا 272 تن متفاوت است. شهبازی با بیان اینکه در زمینه تولید تخم مرغ هم با تولید 13 هزار و 490 تن یک درصد از مجموع تولید کشور و رتبه هیجدهم متعلق به آذربایجان غربی است، اضافه کرد: سرانه مصرف 13.5 کیلوگرم بوده و نیاز روزانه 125 تن است. وی ادامه داد: در زمینه تولید شیر هم با 397 هزار تن تولید سالانه 3.2 درصد تولید کشور و رتبه نهم متعلق به آذربایجان غربی است. سرانه مصرف 110 کیلوگرم بوده و یکهزار و 24 تن نیاز مصرفی استان است. کد خبر 6267635
http://www.Azari-Online.ir/fa/News/742972/تولید-26-هزارتن-عسل-در-آذربایجان-غربی-کسب-رتبه-اول-کشوری
|