پیام آذری
اختتامیه سومین جشنواره ملی حیدربابای شهریار برگزار شد+عکس
جمعه 23 شهريور 1403 - 20:37:21
پیام آذری - آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی حیدربابای شهریار، در روستای خشکناب شهرستان بستان‌آباد، زادگاه استاد شهریار برگزار شد. - اخبار استانها -
به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی حیدربابای شهریار، عصر امروز _ جمعه 23 شهریور _ در روستای خشکناب شهرستان بستان‌آباد، زادگاه استاد شهریار برگزار شد.
جشنواره حیدربابای شهریار، فرصت مغتنمی برای پژوهش در شعر و ادبیات پرافتخار ایران و آذربایجان است
تراب محمدی، سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی در آیین اختتامیه سومین دورهٔ جشنواره حیدربابای شهریار، ضمن خیر مقدم و قدردانی از متولیان برگزاری این رویداد فرهنگی، گفت: این رویداد فرهنگی، فرصت مغتنمی برای واکاوی و پژوهش در شعر و ادبیات پرافتخار ایران و آذربایجان و معرفی به نسل جوان و فرهنگ‌دوستان است.
وی با اظهار امیدواری نسبت‌ به این‌که اصحاب فرهنگ و هنر در تعلق به سنت‌های ایرانی و اسلامی به راه استاد شهریار بروند، گفت: برعهده مسئولان و خادمان عرصه فرهنگ است که با نگاه فرهنگی، بزرگان شعر و ادب آذربایجان را ارج بدارند و از فعالان فرهنگ و هنر حمایت کنند.
سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: شعر و ادبیات از دیرباز میراث فرهنگی عظیم و سنت تاریخی را سینه‌به‌سینه حفظ کرده است و نام شاعران همچون ستارگان این آسمان خوش درخشیده است.
محمدی با اشاره به اینکه حافظه مردم ایران، به زبان شعر و ادبیات آشنا بوده است، گفت: مردم ایران، دو شعر "علی ای همای رحمت" و "آمدی جانم به قربانت، ولی حالا چرا" را از استاد شهریار به‌خاطر دارند.
وی با اشاره به تعلقات عمیق اسلامی و انقلابی استاد شهریار، گفت: شخصیت انقلابی و اسلامی استاد شهریار باعث شد ایشان پیشروی شاعران انقلاب باشند.
سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: اشعار استاد شهریار، ریشه در اندیشه ایشان دارد و راز محبوبیت شهرت استاد شهریار، مردم‌داری و تسلط او به دو زبان فارسی و ترکی آذربایجانی بود.
محمدی اظهار کرد: منظومه "حیدربابایه سلام" استاد از شاهکارهای ادبیات ترکی آذربایجانی است که به زبان‌های زنده دنیا ترجمه و ثبت ملی شده است.
وی با اشاره به این‌که نامگذاری روز ملی شعر و ادب فارسی به نام استاد شهریار، حرکتی به‌جا و مایه مباهات بوده است، گفت: مهم‌ترین منبع الهام‌بخش شهریار را باید اعتقاد راسخ به اسلام و ایشان را نماد تقید به اسلام، ایران‌دوستی و تعلق به فرهنگ و ادب آذربایجان دانست.
منظومه حیدربابایه سلام، ریشه در منظومه هذیان شب دارد
هادی بهجت تبریزی، فرزند استاد شهریار نیز در آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی حیدربابای شهریار، گفت: تلاش برای برگزاری این رویداد فرهنگی، اقدامی ارزشمند است که جای قدردانی دارد.
وی افزود: جشنوارهٔ حیدربابای شهریار، بهانه‌ای برای گردهم‌آمدن مشتاقان و علاقه‌مندان شعر و شخصیت استاد شهریار است.
فرزند استاد شهریار با اشاره معنویت شخصیت استاد شهریار، گفت: شخصیت و معنویت استاد شهریار، منجر به رویدادهای فرهنگی شاخصی شده‌ است.
بهجت به پیشینه تاریخی منظومه حیدربابایه سلام، اشاره کرد و گفت: در سال 1318 شمسی _ 11 سال قبل از سرودن این منظومه _ استاد شهریار در منظومه هذیان شب به روستای خشکناب و زادگاه خود اشاره‌هایی داشته است.
وی با تأکید بر این‌که منظومه ترکی حیدربابایه سلام، ریشه در منظومه فارسی هذیان شب دارد، به خوانش بخش‌هایی از این دو منظومه پرداخت.
فرزند استاد محمدحسین بهجت تبریزی، خاطر‌نشان کرد: استاد شهریار در شعرهای خود، زندگی در دیار و زادگاه خود را آرزو می‌کند.
استاد شهریار، زبان ترکی آذربایجانی را احیا کرده است
عبدالغفار غفاری، امام‌جمعهٔ بستان‌آباد نیز در این رویداد فرهنگی گفت: استاد شهریار، شاعری جهانی است که به ماهیت ملی و دینی جامعهٔ ایرانی را با شعر فارسی و ترکی پرداخته است.
وی با اشاره به نقش مهم استاد شهریار در طول تاریخ ادبیات معاصر گفت: استاد شهریار، با چیره‌دستی تمام به سرودن اشعار فارسی و ترکی پرداخته و زبان ترکی آذربایجانی را احیا کرده است.
امام‌جمعهٔ شهرستان بستان‌آباد با تأکید بر شخصیت و جایگاه والای استاد شهریار، گفت: استاد شهریار به‌واسطه ارادت به چهارده معصوم (ع) به جایگاه والایی دست یافتند و خود را فدای اهل بیت (ع) و انقلاب کردند.
غفاری اظهار کرد: استاد شهریار، انسانیت و ماهیت دینی و انقلابی آذربایجان را به جهانیان نشان داده است.
وی با تأکید بر این‌که استاد شهریار، مرید امامین انقلاب بود، گفت: استاد شهریار الگوی شایسته‌ای برای ولایتمداری است که جنبه‌های شخصیتی این شاعر بزرگ باید موردتوجه باشد.
استاد شهریار در مقابل ملامت‌های گروه‌های ضدانقلاب ایستادند
علیرضا توری، فرماندار بستان‌آباد نیز در ادامه گفت: استاد شهریار در طول تاریخ ایران، جزء برجسته‌ترین شاعران ادبیات فارسی بوده است.
وی با اشاره به اینکه نام استاد شهریار، در کنار شاعران بزرگ پارسی‌گوی دیگر همچون سعدی و حافظ و مولانا می‌درخشد، گفت: در تاریخ معاصر، شاهد غزل‌سرایی و سروده‌های استاد شهریار بودیم.
فرماندار شهرستان بستان‌آباد، اظهار کرد: فرهنگ و هنر و ادب همواره برای مردم اهمیت داشته و این نشان از اهتمام و علاقه مردم به شعر فارسی و ترکی است.
توری با اشاره به این‌که استاد شهریار یکی از شعرای برجسته در طول تاریخ و فرهنگ اسلامی ـ ایرانی است، گفت: استاد شهریار در مقابل ملامت‌های گروه‌های ضدانقلاب ایستادند و از انقلاب و اسلام دفاع کردند.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص شخصیت استاد شهریار، گفت: تجلیل از استاد شهریار، تجلیل از شعر فارسی است که ایشان شخصیتی با خصایص برجسته اخلاقی بودند.

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

انتهای پیام/

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/725751/اختتامیه-سومین-جشنواره-ملی-حیدربابای-شهریار-برگزار-شد-عکس
بستن   چاپ