پیام آذری
توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری کشاورزی در استان اردبیل
شنبه 14 بهمن 1402 - 2:01:45 PM
پیام آذری - رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: افزایش تعداد فناوران، شرکت‌ها و هسته‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشاورزی را گسترش می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، کمال شهبازی، صبح امروز_ شنبه چهاردهم بهمن_ در جمع پژوهشگران اظهار کرد: اگر می‌خواهیم کشاورزی از حالت سنتی به دانش‌بنیان تبدیل شود، باید زیست‌بوم فن‌آوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی را گسترش دهیم و این امر مستلزم افزایش تعداد فن‌آوران، شرکت‌ها و هسته‌های مختلف در بخش کشاورزی است.
وی افزود: آنچه رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت دانش‌بنیان شدن کشاورزی مطرح می‌کنند، یک واقعیت محض است و باید باور کنیم اگر بخواهیم کشاورزی را به همین شکل سنتی دنبال کنیم، هم در تأمین نیازهای اساسی دچار مشکل خواهیم بود و هم فاصله‌مان با سایر کشورها از اینکه هست، بیشتر می‌شود.
شهبازی گفت: برای دانش‌بنیان شدن کشاورزی، باید دستاوردهای علمی و فناوری‌های نوین موجود در کشور به دست کشاورزان برسد تا مورد استفاده قرار دهند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: بخش کشاورزی 30 درصد صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است و 95 درصد مواد غذایی مورد نیاز کشور، 90 درصد مواد اولیه صنایع تبدیلی کشاورزی، تولیدکننده حدود 125 میلیون تن محصولات کشاورزی، حدود 12 درصد تولید ناخالص ملی و 23 درصد اشتغال در کشور است.
وی افزود: اما با وجود این سهم بخش کشاورزی از هسته‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان حدود شش درصد از کل شرکت‌های دانش بنیان کشور است.
شهبازی ادامه داد: دلیل پایین بودن تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی توان پایین شرکت‌ها و واحدهای فن‌آور در رقابت با سایر بخش‌های اقتصادی، بالاتر بودن ریسک در این بخش و پایین بودن سطح آگاهی و سواد بهره‌برداران بخش کشاورزی است.
وی در تشریح عملکرد مرکز رشد واحدهای فن‌آور کشاورزی مستقر در مرکز اظهار کرد: مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی استان اردبیل طی تفاهم‌نامه مشترک با پارک علم و فناوری استان اردبیل در سال 1396 ایجاد شد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: در طی این مدت سه شرکت دانش‌بنیان، 11 شرکت فن‌آور و 25 هسته فن‌آور در طی 11 جلسه شورای فن‌آوری جذب و در ساختمان‌های مرکز و ایستگاه‌ها مستقر شده‌اند.
معرفی سه رقم مقاوم به خشکی و پر محصول و پنج لاین گندم در مرحله نام‌گذاری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: در طی این مدت یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در مرکز علاوه بر معرفی سه رقم مقاوم به خشکی و پر محصول (ارقام سالار، آذران و پیام) پنج لاین گندم را نیز در مرحله پیشرفته و نام‌گذاری قرار داده است و دیگر شرکت‌های مستقر نیز به چندین پروتکل در زمینه تولید مینی تیوبر و تکثیر پایه‌های رویشی درختان میوه و گیاهان دارویی دست پیدا کرده‌اند.
شهبازی بیان کرد: تاکنون بالغ بر 100 میلیارد ریال تسهیلات توسط صندوق پژوهش و نوآوری استان اردبیل در اختیار فناوران مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور اردبیل قرار گرفته است.
تولید 12 گونه پایه رویشی مقاوم از طریق کشت بافت رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز با اخذ مجوز تولید 12 گونه پایه رویشی مقاوم به خشکی، آفات و بیماری درختان میوه از طریق بیوتکنولوژی و کشت بافت در حال تکثیر و تولید در آزمایشگاه و گلخانه این مرکز است.
وی افزود: این شرکت در سال 1402 حدود 60 هزار اصله پایه رویشی تولید کرده است که می‌توان بر روی انواع ارقام گلابی، شلیل، بادام درختی و گیلاس پیوند زد.
شهبازی افزود: مرکز رشد واحدهای فن‌آور مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل آمادگی دارد برای جذب و پذیرش فن‌آوران در رشته‌های مختلف کشاورزی، قسمتی از عرصه و اعیان خود را به‌صورت مشارکتی یا استیجاری برای تولید محصولات فناورانه در سطح استان به متقاضیان تحویل دهد.
کد خبر 725140

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/652276/توسعه-زیست-بوم-فناوری-و-نوآوری-کشاورزی-در-استان-اردبیل
بستن   چاپ