پیام آذری
احتمال حمله گاندوها در فصل زاد و ولد بیشتر است
جمعه 10 ارديبهشت 1400 - 08:37:38
پیام آذری - نجات گوزن زرد ایرانی از انقراض، احتمال حمله گاندوها به افراد، دستگیری شکارچیان، رهاسازی یک قطعه گونه نادر " جغد انبار " در طبیعت و ضرورت استفاده از تجربیات بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه را در بسته محیط زیست ایمنا بخوانید.
به گزارش خبرنگار ایمنا، معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست آذربایجان‌غربی با بیان اینکه گوزن زرد ایرانی از انقراض حتمی نجات یافته است، گفت: در آخرین بررسی، 29 رأس گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک دریاچه ارومیه دیده شده است.
حجت جباری با اشاره به اینکه گوزن زرد ایرانی در فهرست قرمز ارائه شده از طرف اتحادیه بین المللی حفاظت(IUCN) قرار دارد که در معرض انقراض است، افزود: اقدامات مناسبی طی سال‌های اخیر برای حفاظت از این گونه انجام شده که نسل آن از انقراض حتمی نجات یافته است.
وی در رابطه با اقدامات انجام شده برای حفظ گوزن زرد ایرانی از خطر انقراض، تصریح کرد: از جمله اقدامات مهم انجام شده، این گونه در زیستگاه‌های مناسب در استان‌های مختلف کشور بوده که در بعضی از آن‌ها زاد آوری و افزایش جمعیت اتفاق افتاده است.
معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست آذربایجان‌غربی، وجود برخی مشکلات ازجمله کاهش منابع آب شرب و علوفه و ورود گونه‌های مهاجم گوشتخوار شغال و پلنگ را از دلایل کاهش جمعیت گوزن زرد ایرانی در جزیره عنوان کرد.
وی افزود: هرچند اقدامات بسیار زیادی برای کنترل جمعیت شغال در جزایر انجام شده، اما به دلیل گستردگی جزایر و دشواری تردد به آن‌ها و شب‌زی بودن شغال، حذف کامل این گونه‌های مهاجم از جزایر امکان پذیر نشده است.

پیام آذری

احتمال حمله گاندوها در این فصل بیشتر می‌شود مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با هشدار نسبت به نزدیک شدن به زیستگاه گاندوها و برکه‌ها، گفت: گاندو (تسماح پوزه کوتاه) در تمام سال غیر از فصل زاد و ولد، منزوی است. گاندوها مهاجم نیستند، اما در فصل بهار و از اواخر اردیبهشت که فصل زاد و ولد شروع می‌شود، مادران نسبت به دفاع از نوزادان در برابر گاندوهای جوان و کسانی که به زیستگاه آن‌ها نزدیک شوند، حساسیت بیشتری نشان می‌دهند.
وحید پورمردان با تاکید بر اینکه از پایان اردیبهشت ماه فصل زاد و ولد گاندوها شروع و در آن زمان گاندوی مادر به شدت مهاجم می‌شود، اظهار کرد: گاندوهای جوان نیز با توجه به اینکه هم نوع خوار هستند، به نوزادان گاندو حمله می‌کنند، این موضوع نیز درصد حساسیت گاندو مادر را برای حفاظت از نوزاد خود بیشتر می‌کند به همین دلیل گاندو که در تمام سال موجودی منزوی، گوشه گیر و آرام است در این فصل باعث صدمه دیدن برخی از افراد می‌شود.
وی افزود: بسیاری از مردم به دلیل گرمای هوا شنا و آبتنی می‌کنند، تعدادی نیز به دلیل نیازهای آبی، برای شست‌وشوی ظروف و لباس‌ها به سمت برکه‌ها و رودها می‌روند، در این بین شیطنت بچه‌ها نقش بسزایی دارد به دلیل اینکه بچه‌ها در طول سال خطری از جانب گاندو نمی‌بینند و گاندو را موجود مقدسی می‌دانند بر این اساس هر جا که گاندو باشد، آنجا آب فراوانی وجود دارد. در راستای همین اطمینان، بعضاً سر نترسی دارند و در نهایت حوادث تلخ رخ می‌دهد.

پیام آذری

528 شکارچی سال گذشته دستگیر شدند مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: 528 شکارچی متخلف به دلیل آسیب به حیات وحش و شکار غیرمجاز پرندگانی مانند کبک، باقرقره، جغد و تیهو و پستاندارانی مانند قوچ، آهو، میش، کل و گراز وحشی، سال گذشته در استان دستگیر شدند.
امیر عبدوس اظهار کرد: 415 فقره پرونده مربوط به شکار غیرمجاز پرندگانی مانند کبک، باقرقره، جغد و تیهو و 113 فقره پرونده مربوط به شکار پستانداران مانند قوچ، آهو، میش، کل و گراز وحشی، در استان سمنان سال گذشته تشکیل شد.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان اضافه کرد: 161 فقره پرونده مربوط به شکار پرنده و 77 پرونده مربوط به شکار پستانداران در استان به دست شکارچیان متخلف سال 1398 تشکیل و مجرمان دستگیر و به مراجع قضائی معرفی شدند.
وی ادامه داد: آموزش و اطلاع‌رسانی بیش از پیش نقشی مهم در ارتقای مشارکت و مسئولیت اجتماعی در حفاظت از محیط زیست و حیات وحش دارد و لازم است رسانه در این زمینه بیش از پیش نقش‌آفرینی کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان تصریح کرد: سال گذشته دو هزار و 111 مورد ادوات و وسایل شکار مانند دوربین، انواع فشنگ، سلاح، شوکر و اسپری فلفل، از شکارچیان متخلف در استان سمنان کشف شد.

پیام آذری

یک قطعه گونه نادر " جغد انبار " در طبیعت رها شد سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نائین در شرق استان اصفهان گفت: یک قطعه گونه جانوری کمیاب " جغد انبار " در یکی زیستگاه‌های طبیعی این شهرستان رها شد.
علیرضا رضایی افزود: جغد انبار معروف به جغد سفید، مورد حمایت حفاظت محیط زیست است و از گونه‌های کمیاب حیات وحش ایران محسوب می‌شود.
وی گفت: این حیوان مدتی قبل و به دلیل مصدومیت توسط دوستداران طبیعت تحویل اداره محیط‌زیست شهرستان نائین شده بود.
وی با بیان اینکه محیط بانان این جغد را پس از انجام مراقبت، تیمار داری و اطمینان از بهبودی کامل در زیستگاه‌های بخش مرکزی نائین رها کردند، اظهار کرد: مشارکت مردم در حفظ و حراست از تنوع زیستی ضروری است و دوستداران محیط زیست همکاری خوبی در این زمینه دارند.

پیام آذری

استفاده از تجربیات بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه ضروری است استادیار دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به آغاز یک کار پژوهشی در این دانشگاه در خصوص بازنگری اهداف احیای دریاچه ارومیه بر مبنای خدمات اکوسیستمی طی یک برنامه مشترک علمی با دانشگاه ایالتی یوتا، تاکید کرد: استفاده از تجربیات بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه ضروری است.
وی ادامه داد: کاهش تراز آب دریاچه ارومیه و افزایش شوری آب در دو دهه گذشته، کاهش قابل توجه جمعیت آرتمیا، فلامینگو و سایر گونه‌های پرندگان را به دنبال داشته و منجر به ایجاد مشکل در اکولوژی منطقه و تهدید برای پستانداران جزایر شده است. صنعت اکوتوریسم منطقه نیز با مخاطره مواجه شده و زیان‌های اقتصادی سنگینی به بار آورده است.
سمیه سیما افزود: غبار ایجاد شده از بستر نمکی به جای مانده از خشک شدن دریاچه می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامت 5 میلیون جمعیت ساکن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: دریاچه ارومیه مشابهت‌هایی از لحاظ ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و مسائل مدیریت منابع آب با دریاچه بزرگ نمک در ایالت یوتای آمریکا دارد و از این رو به خواهرخوانده آن مشهور است.
این استاد دانشگاه گفت: این تیم تحقیقاتی با تحلیل 40 سال داده‌های دریاچه ارومیه، 8 معیار را برای سلامت و خدمات اکوسیستمی گسترده دریاچه ارومیه تعریف کردند. نتایج این پژوهش در شماره اخیر نشریه "Journal of Hydrology: Regional Studies " به چاپ رسیده است.
کد خبر 490265 عضویت در کانال تلگرام خبربان

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/364201/احتمال-حمله-گاندوها-در-فصل-زاد-و-ولد-بیشتر-است
بستن   چاپ