از تولید نان سبوسدار تا حذف صددرصدی جوش شیرین در نانواییها
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - روز ملی گندم و نان در حالی برگزار شد که مسئولان از تولید نان سبوسدار خبر داده و در کنار آن حذف جوش شیرین را از چرخه تولید نان مورد تأکید قرار دادند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، همایش آموزشی، ترویجی "گندم و نان از مزرعه تا سفره" در حالی در اردبیل برگزار شد که جلیل خیابانی، مشاور مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل گفت: 2 نوع گندم در کشور تولید میشود که گندم تولیدی اول مربوط به نان و گندم دوم مربوط به تولید ماکارونی است.
خیابانی تصریح کرد: عمده تولید گندم در استان اردبیل مربوط به تولید نان است و بخش کمی از این تولید مربوط به ماکارونی است. وی گفت: در سالهای اخیر انواع ارقام گندم وارد بازار شده که مقاوم به تغییرات جوی و همچنین آفات و بیماریها بوده و در دشت مغان، اردبیل و خلخال کشت میشود.
خیابانی تنوع تولید نان را بر اساس تولید ارقام مختلف گندم و آرد سبوسدار و بدون سبوس یادآور شد و افزود: بیلهسوار با 170 هزار تن بیشترین تولید گندم و سرعین با کمترین تولید گندم جایگاههای متفاوتی را در استان دارند که سعی ما بر این است گندم تولید شده بر اساس مرغوبیت و مطلوبیت با سایر گندمهای مناطق دیگر استان اختلاط شده و شرایط بهتری را در تولید آرد و نان شاهد باشیم.
خیابانی مصرف ماهانه استان را 19 هزار تن گندم اعلام کرد و یادآور شد: سرانه مصرف آرد به ازای هر نفر در سطح کشور 8.5 کیلوگرم ولی در استان اردبیل 12.5 کیلوگرم است که نشان میدهد ما از بالاترین آمار نانواییها نیز در این استان بهره میبریم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه همه آردهای تولید شده تبدیل به نان نمیشود و بخشی از آن به عنوان قاچاق از چرخه خارج میشود که مسئولان با نظارت کامل سعیشان بر جلوگیری از این فرآیند است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل اضافه کرد: بر اساس مصوبه مجلس و تاکید کمیسیون اصل 90 باید آرد کامل و سبوسدار وارد چرخه تولید نان شود تا مشکلات گوارشی و اختلالات به وجود آمده در این حوزه رفع شود.
خیابانی بیان کرد: به صورت محدود در استان تولید نان سبوسدار را شاهد هستیم اما انتظار میرود با آموزش و ترویج این نوع آرد توزیعی بتوان نان سبوسدار و با کیفیت را تولید و روانه بازار مصرف کرد.
وی دلیل پایین بودن کیفیت نان تولیدی در استان را مشکلات برخی از کارخانههای آرد و مهارت نداشتن نانوایان در آمادهسازی مقدمات نان اعلام کرد و گفت: متأسفانه در برخی از نانواییها انگیزهای برای تولید نان وجود ندارد و بدون رعایت اصول بهداشتی تولید را شاهد هستیم.
ارقام مرغوب گندم در اردبیل تولید میشود
معرفت قاسمی، رئیس مرکز تحقیقات غلات استان اردبیل نیز تصریح کرد: در استان اردبیل ارقام مختلف گندم از پیشگام و آذر گرفته تا زاگرس و آفتاب تولید شده و با روشهای اصلاحی وارد چرخه تولید در مزارع میشود.
معرفت قاسمی افزود: 17 شاخص در این زمینه مورد توجه است که وزن، رطوبت، سنزدگی، درصد گلوبین و... از جمله این شاخصها است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بیش از 95 درصد تولید ارقام گندم این استان از کیفیت بالایی برخوردار است و سعی ما بر این است تا بهترین و کیفی ترین محصول را در مرحله تولید و آموزش و ترویج قرار دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات غلات استان اردبیل ارتقای کیفیت نان را منوط به توسعه برنامههای ترویجی و آموزشی اعلام کرد و ادامه داد: باید مهارت نانوایان در این حوزه ارتقا یابد.
رونمایی از کیسه پارچهای سلامت نان در اردبیل
اما عباس میرزایی، مدیر محیط سلامت و کار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز طی سخنانی گفت: با توجه به اینکه نان در ردیف غذای اغلب شهروندان نقشآفرینی میکند و در راستای تأمین امنیت غذایی و توسعه رزق و روزی با برکت الهی است باید با سلامت و حفظ مؤلفههای بهداشتی وارد چرخه مصرف شود.
میرزایی بیان کرد: ما به عنوان مطالبه جدی مردم بر صنف نانواییها در ابعاد مختلف نظارت داریم و زنجیره معیوب گذشته برطرف شده و در حال حاضر صد درصد نانواییها در حذف جوش شیرین پیشقدم بوده و کیفیت نان را سعی میکنند با تخمیر مناسب بالا ببرند.
وی در ادامه یادآور شد: هرگونه افزودنی غیرمجاز و بیکیفیت در تولید نان قابل قبول نبوده و مردود به حساب میآید و ما بر بهداشت نانواییها و حتی داشتن سرویس بهداشتی مناسب و با کیفیت و رعایت اصول بهداشتی از سوی افراد فعال در این عرصه نظارت داریم و کارت سلامت و معاینه بهداشتی را به عنوان اصل اساسی مورد توجه قرار دادیم.
مدیر محیط سلامت و کار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: 125 نفر از همکاران بهداشت محیط ما بر این فرآیند نظارت دارند و از طریق سامانه 190 شکایتهای مردمی در کوتاهترین زمان بررسی و مورد رسیدگی قرار میگیرد.
میرزایی گفت: در کنار نظارت بر کیفیت مواد اولیه و تولید آرد و نان، سعی ما بر این است تا به زودی و همزمان با هفته سلامت طرحی را به عنوان ارائه کیسه پارچهای به مردم راهاندازی کنیم که در این طرح امیدواریم مردم به جای خرید نان در نایلون، از کیسههای پارچهای استفاده کنند.
وی افزود: این کیسهها مطلوب نگهداری نان است و به هیچ وجه مانند نایلون آلوده به سموم خطرآفرین و سرطان زا نبوده و سلامت مردم مورد توجه و دقت نظر قرار میگیرد.
مدیر محیط سلامت و کار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خاطرنشان کرد: سه هزار نانوا در استان اردبیل فعالیت میکنند که این رقم سه برابر میانگین کشوری است و تمام تلاش ما بر این است تا بر این نانواییها نظارت کرده و شرایط تأمین سلامت آنها را مورد توجه قرار دهیم.
انتهای پیام/131
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۹:۵۵
-
۹ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/816220/