چشمانداز مثبت برای گردشگری استان آذربایجان شرقی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی، گفت: میزان استقبال در ابتدای فصل سفر، بسیار امیدوارکننده است و چشمانداز مثبتی برای گردشگری استان در ماههای آینده ترسیم میکند. - اخبار استانها -
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، پس از گذران تعطیلات و سفرهای نوروزی، مجال ارزیابی هدفگذاریهای حوزه گردشگری فرامیرسد که با توجه به شواهد و قرائن، شاخصهای گردشگری در دیار شهریار و ستارخان رشد خوبی داشته است.
آذربایجان شرقی از مقصدهای اصلی بسیاری از مسافران نوروزی است که گردشگران داخلی و خارجی بسیاری، نوروز را میهمان این دیار شدند.
گردشگری و ضرورت اهمیت اقتصاد گردشگری در سالهای اخیر، بر اهمیت تأکید بر فرصتهای گردشگری آذربایجان شرقی و تلاش نهادها برای ارتقای شاخصهای افزوده است.
هر یک از جاذبههای گردشگری، فرصتی برای اقتصاد گردشگری آذربایجان شرقی است که مشتاقان فرهنگ و تاریخ و هویت این خاک را به سمتوسوی خود کشانده است و در این میان، ارتقای شاخصهای گردشگری بیش از پیش اهمیت دارد.
نهادهای مسئول در قبال گردشگری و صنعت گردشگری، هر کدام بهتبع کارویژههای خود، به نوعی در رشد آمار گردشگران میتوانند گامهای مثبتی بردارند که در وهله نخست، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهمترین رسالت را بر دوش خود دارد.
افزایش 16 درصدی تردد نوروزی در جادههای آذربایجانشرقی
غلامرضا رسولزاده، سرپرست ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، گفت: تردد خودروها در جادههای استان در اجرای طرح نوروزی 1404 نسبتبه مدت مشابه سال گذشته 16 درصد افزایش یافت.
وی، با بیان اینکه طرح نوروزی از 25 اسفند سال گذشته تا 15 فروردین امسال اجرا شد، افزود: در این بازه زمانی بیش از 25 میلیون و 435 هزار تردد در جاده های استان ثبت شد.
سرپرست ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجان شرقی با بیان اینکه این میزان تردد توسط 98 دستگاه ترددشمار آنلاین در جادههای استان ثبت شده است، بیان کرد: آمار تردد ورودی استان در این مدت یک میلیون و 708 هزار دستگاه است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شش درصد افزایش یافته است.
رسولزاده، گفت: آمار تردد خروجی استان در این بازه زمانی یک میلیون و 636 هزار دستگاه خودرو بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری نکرده است.
وی ادامه داد: پرترددترین مسیرهای استان آذربایجان شرقی در این ایام مسیرهای رفت و برگشت کنارگذر جنوبی شهیدکسایی (تبریز- باسمنج)، تبریز-ایلخچی و صوفیان-تبریز و آزادراه تبریز-زنجان بود.
سرپرست ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجان شرقی یادآور شد: در 21 روز از اجرای طرح نوروزی امسال، ناوگان حملونقل عمومی مسافری استان اعم از اتوبوس، مینیبوس و سواری کرایه 348 هزار و 400 مسافر را در داخل و خارج استان با 19 هزار سفر جابهجا کرده است که این تعداد نسبتبه مدت مشابه سال قبل 29 درصد افزایش نشان میدهد.
افزایش 30 درصدی اسکان نوروزی فرهنگیان نسبت به نوروز 1403
اسفندیار صادقی، مدیرکل آموزشوپرورش و رئیس ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان استان آذربایجان شرقی از افزایش 30 درصدی اسکان نوروزی فرهنگیان نسبت به نوروز 1403 خبر داد و گفت: تعداد مدارس و اتاقهای اسکان تعطیلات نوروز نیز نسبت به نوروز سال گذشته 10 درصد افزایش داشت.
وی، آمار نهایی اسکان مهمانان فرهنگی نوروز 1404 را 3304 خانوار، شامل 15 هزار و 627 نفر و بیستوهشت هزار و 522 نفر روز عنوان کرد و آمار نهایی اسکان مهمانان فرهنگی نوروز 1403 را دو هزار و 341 خانوار، 10 هزار و 943 نفر و 16 هزار و 838 نفر روز برشمرد.
مدیرکل آموزشوپرورش و رئیس ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان استان آذربایجان شرقی، تعداد مدارس اسکان نوروزی فرهنگیان در سال 1404 را شامل 74 مدرسه فعال و 17 مدرسه نیمه فعال و در مجموع شامل 554 اتاق دانست و از تصمیمگیری برای تبدیل 15 تا 20 درصد از 301 کلاس الف موجود را در تابستان 1404 به ویژه خبر داد.
صادقی مدارس اسکان نوروزی شهرهای تبریز، جلفا و مرند را جزو شهرهای دارای بیشترین مسافر برشمرد.
افزایش 9 درصدی بازدیدها از آذربایجان شرقی
احمد حمزهزاده، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اجرای طرح نوروزی از 25 اسفندماه تا 15 فروردینماه، گفت: در ایام نوروز امسال بیش از 3 میلیون و 263 هزار گردشگر از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی استان بازدید کردند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9 درصد رشد داشته است.
وی، استان ادامه داد: در میان تمام جاذبههای گردشگری استان، روستای تاریخی جهانی کندوان با ثبت حضور بیش از 129 هزار و 150 گردشگر، عنوان پرمخاطبترین مقصد گردشگری استان در نوروز 1404 آذربایجانشرقی را به خود اختصاص داد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی، افزود: در بخش موزهها و اماکن تاریخی، کلیسای تاریخی سنت استپانوس با 57 هزار و 852 بازدیدکننده در صدر قرار گرفت. پس از آن، عمارت شهرداری تبریز با 37 هزار و 905، رصدخانه مراغه با 30 هزار و 375، موزه قاجار با 19 هزار و 998 و موزه آذربایجان با 16 هزار و 672 بازدید، بیشترین استقبال را از سوی گردشگران نوروزی تجربه کردند.
حمزهزاده، با اشاره به روند ورود گردشگران خارجی به استان در ایام نوروز گفت: از 25 اسفند 1403 تا 15 فروردین 1404، در مجموع دو هزار و 920 گردشگر خارجی در مراکز اقامتی رسمی استان اقامت داشتهاند و از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی آذربایجان شرقی بازدید کردند.
آذربایجان شرقی مقصد چه کشورهایی است؟
وی با اشاره به کشورهای مبدا این گردشگران ادامه داد: بیشترین میزان گردشگران خارجی به ترتیب از کشورهای ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان و چین در این ایام در مراکز رسمی اقامتی استان اقامت داشتهاند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی با تأکید بر اهمیت توسعه بازارهای بینالمللی گردشگری و لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی و تمدنی آذربایجانشرقی برای جذب گردشگر گفت: تصویرسازی مثبت از کشور در عرصه بینالمللی و تسهیل خدمات گردشگری برای میهمانان خارجی از الزامات جدی در مسیر تحقق مقابله با پدیده ایرانهراسی است.
حمزهزاده، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت اقامت نوروزی در استان آذربایجان شرقی، گفت: در طول اجرای طرح نوروزی از 25 اسفندماه 1403 تا 15 فروردینماه 1404، تعداد 239 هزار و 545 نفر در مراکز اقامتی رسمی استان شامل هتلها، هتلآپارتمانها، مهمانپذیرها، اقامتگاههای بومگردی و سایر تأسیسات دارای مجوز رسمی، اقامت داشتهاند.
وی ادامه داد: این آمار نسبت به نوروز سال گذشته رشد چشمگیری داشته و نشان میدهد که آذربایجان شرقی با وجود قرار داشتن در آغاز فصل گردشگری و شرایط آبوهوایی نسبتاً سرد، توانسته در میان مقاصد سفرهای نوروزی کشور قرار گیرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی با تأکید بر ظرفیتهای متنوع اقامتی استان و اهمیت استمرار کیفیت خدمات اظهار کرد: این میزان استقبال در ابتدای فصل سفر و در شرایطی که هنوز بخشی از قابلیتهای گردشگری استان در اقلیم گرمتری از سال نمایان میشود، بسیار امیدوارکننده است و چشمانداز مثبتی برای گردشگری استان در ماههای آینده ترسیم میکند.
فروش 9 میلیاردی بازارچههای نوروزی آذربایجان شرقی
فرشاد بهآفرین، معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی با اشاره به برگزاری بازارچههای نوروزی در سراسر استان گفت: فروش ثبت شده بازارچههای نوروزی در مجموع به 9 میلیارد و 200 میلیون تومان رسید که این میزان، نشانگر جایگاه صنایعدستی به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد گردشگری است.
وی، ادامه داد: در جریان طرح نوروزی امسال از 25 اسفندماه 1403 تا 15 فروردینماه، 650 غرفه صنایعدستی با حضور 700 هنرمند در 75 نقطه استان فعال بودند که این بازارچهها با استقبال گسترده مسافران نوروزی و مردم بومی همراه شدند.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی با اشاره به برگزاری نمایشگاه شاخص نوروزی در شهر تبریز، اظهار کرد: نمایشگاه صنایعدستی مسجد کبود با 48 غرفه و حضور 52 هنرمند از 4 فروردینماه آغاز بهکار کرد که با توجه به موقعیت مکانی آن و همزمانی با پیک سفرهای نوروزی، مورد توجه و استقبال بسیار گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفت.
بهآفرین با تأکید بر ضرورت حمایتهای مستمر از هنرمندان صنایعدستی خاطرنشان کرد: رشد فروش و افزایش مشارکت هنرمندان در چنین رویدادهایی، نشاندهنده ظرفیت بالای اشتغالزایی و ارزآوری صنایعدستی است و باید زمینه حضور پررنگتر این قشر در مناسبتهای آتی فراهم شود.
رشد 45 درصدی بازدید از موزههای آذربایجان شرقی
علیرضا بایرامزاده، معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی ضمن اشاره به افزایش چشمگیر بازدید از موزههای استان، گفت: از 25 اسفند سال گذشته تا 9 فروردین امسال، بیش از 180 هزار بلیت بازدید از موزههای استان به فروش رسیده است، که این رقم نسبت به ایام مشابه در نوروز سال قبل حکایت از افزایش 45 درصدی میزان بازدید از موزهها دارد.
وی این دستاورد را نتیجه برنامهریزی و اقدامات گسترده در راستای ارتقای موزهها دانست و بیان کرد: برگزاری جلسات متعدد برای آمادهسازی موزهها، استقرار راهنمایان گردشگری از مهمترین اقداماتی بود که منجر به استقبال گسترده گردشگران از موزههای استان در ایام تعطیلات نوروزی شد.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی افزود: با ادامه تعطیلات نوروزی، پیشبینی میشود که روند استقبال از موزههای استان همچنان افزایش یابد. در این راستا، برنامهریزیهای لازم برای توسعه خدمات، ارتقای کیفیت بازدید و ایجاد تجربهای متفاوت برای گردشگران در دستور کار قرار دارد.
تجهیز موزههای آذربایجان شرقی به «QR Code»
وحید نواداد، معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی نیز در خصوص اقدامات صورت گرفته در موزههای برای ایام نوروز، گفت: پیش از آغاز تعطیلات نوروزی، مرمت و بهروزرسانی موزههای استان اجرایی شد و کلیه موزهها، خانههای تاریخی و محوطههای فرهنگیتاریخی استان به فناوری «QR Code» مجهز شدند. این اقدام، که موجب تسهیل دسترسی بازدیدکنندگان به اطلاعات آثار و محتوای دیجیتال مرتبط شد، مورد استقبال گسترده گردشگران قرار گرفت.
وی با تأکید بر نقش فرهنگسازی در افزایش بازدید از موزهها، عنوان کرد: با بهرهگیری از ظرفیت رسانههای رسمی و فضای مجازی، تلاش کردیم تا موزهها را بهعنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری نوروزی معرفی کنیم. استقبال گسترده گردشگران نشاندهنده تأثیر مثبت این اقدامات و ارتقای جایگاه موزههای استان در میان مقاصد گردشگری فرهنگی کشور است.
85 هزار نفر از اماکن تاریخی شهرداری تبریز بازدید کردند
یعقوب هوشیار، شهردار تبریز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، در خصوص اقدامات نوروزی شهرداری تبریز، گفت: در زمینه گردشگری، بروشورهای معرفی اماکن تاریخی تهیه و در اختیار مسافران قرار گرفت.
وی همچنین از توزیع 60 هزار برگه کیوآرکد گردشگری، اجرای برنامه افطاری ساده در 28 نقطه با توزیع روزانه هزار پک افطاری و نیز آمادهباش نیروهای آتشنشانی در شب چهارشنبهسوری خبر داد.
شهردار تبریز بیان کرد: سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری در ایام نوروز و رمضان، 333 برنامه فرهنگی و اجتماعی در سطح شهر اجرا کرد.
هوشیار با بیان اینکه کمپهای ورزشی در 10 منطقه شهرداری فعال بودند، افزود: تاکسیهای "از من بپرس" و امداد خودرو در ایام تعطیلات نوروزی خدماترسانی منظم داشتند، همچنین برای اسکان اضطراری، 10 سالن ورزشی در سطح شهر آمادهسازی شده بود.
وی خاطرنشان کرد: 85 هزار نفر از شهروندان و گردشگران از عمارت تاریخی شهرداری و سایر اماکن متعلق به شهرداری در ایام نوروز بازدید کردند.
شهردار تبریز با اشاره به اینکه اتوبوسهای تبریزگردی پتانسیلی برای معرفی تبریز به گردشگران نوروزی هستند، گفت: این طرح که با همکاری شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تبریز برگزار شد در دو شیفت آماده ارائه خدمات به گردشگران نوروزی بود.
هوشیار افزود: هشت دستگاه اتوبوس در دو شیفت کاری و در ایستگاه مرکزی میدان شهید بهشتی و میدان ائلگولی به مهمانان نوروزی خدماترسانی کردند.
موج بعدی گردشگر بیش از این خواهد بود
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در با اشاره به اینکه ابتکاراتی در حوزهٔ گردشگری صورت گرفته بود، گفت: احساس گردشگران این بود که از آنان استقبال شایستهای صورت میگیرد و تلاش برای ارائه خدمات است.
وی، گفت: همکاران عزیز و ساعی شهرداری به نوعی برخورد میکردند که به خانه خودشان مهمان آمده است. این گزارش حاکی از این است که موج بعدی گردشگر بیش از این خواهد بود.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: براساس اعلام شهردار تبریز آسیبشناسی درخصوص اقدامات نوروزی شهرداری تبریز صورت گرفته و قرار است که نواقص رفع و نقاط قوت تقویت شود.
احمدی، گفت: تجدیدنظر در ساختار گردشگری باید در اولویت باشد. افزایش اتوبوسهای گردشگری باز هم جوابگو نبود و باید در این خصوص تدبیر شود.
وی، گفت: قبل از شروع جذب گردشگر، برنامههای کلان حوزه گردشگری باید به شورا داده شود و به بحثهای هویتی شهر بیشتر توجه شود.
انتهای پیام/
-
سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۲:۴۱
-
۹ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/810731/