40 درصد زارعان اردبیلی بذر سیبزمینی تهیه نکردند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - با آغاز زمان کاشت سیبزمینی در دشت اردبیل هنوز 40 درصد زارعان سیبزمینی بذر مورد نیاز خود را تهیه نکرده و در این زمینه با مشکلات عدیدهای روبهرو هستند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، غفور آقایی عصر یکشنبه در جریان بررسی مشکلات کشاورزان سیبزمینیکار در اردبیل اظهار کرد: با آغاز کشت محصول سیبزمینی در سطح استان بیش از 19 هزار و 500 هکتار از اراضی به کشت این محصول اختصاص یافت.
وی تصریح کرد: بر اساس الگوی کشت تعریف شده متناسب با نیاز بازار و مصرفی که به صورت داخلی و صادراتی وجود دارد، امسال مصمم هستیم تا در این 19 هزار و 500 هکتار اراضی کشت سیبزمینی با کیفیتی را انجام داده و محصول نهایی را در پاییز سالجاری روانه بازار کنیم.
معاون بهبود تولیدات زراعی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل لازمه تولید با کیفیت سیبزمینی را تهیه بذر مرغوب همراه با عملیات کشت، داشت و برداشت مناسب اعلام کرد و گفت: ما با زارعان توصیه کردیم از خرید بذر بیکیفیت و آلوده به برخی بیماریها پرهیز کرده و یقینا بذر اصلاح شده و دارای لیبر را تهیه کنند تا امکان تولید محصول با کیفیت فراهم آید.
وی افزود: در سال زراعی جاری که کشت سیبزمینی از فروردین ماه شروع شده، تلاش بر این بوده تا 80 هزار تن بذر مورد نیاز کشاورزان تهیه و در اختیار آنها قرار گیرد.
آقایی در ادامه خاطرنشان کرد: بخشی از کشاورزان در تهیه بذر سیبزمینی با مشکلات مالی روبهرو هستند که سعی بر این است از طریق تسهیلات و حمایتها و پشتیبانیهای لازم دغدغههای آنها رفع شود.
وی اضافه کرد: 60 درصد بذر سیبزمینی زارعان به صورت اصلاح شده و با کیفیت تهیه و 30 درصد نیز در مرحله تأمین و تهیه بوده و 10 درصد کشاورزان و بهرهبرداران این بخش نیز از بذر خود مصرفی استفاده میکنند.
معاون بهبود تولیدات زراعی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل کشت علمی و با کیفیت را همراه با زمان مناسب شخم، عملآوری، آبیاری و استفاده از بذور اصلاح شده یادآور شد و بیان کرد: قطعا با این فرآیند عملکرد قابل قبولی را در اراضی زراعی سیبزمینی استان شاهد خواهیم بود.
آقایی در ادامه یادآور شد: 90 درصد زمینهای حاصلخیز سیبزمینی با فرآیند تیب آبیاری مدرن میشود که قطعا میزان مصرف آب در این اراضی کمتر از روشهای سنتی است.
وی تصریح کرد: با کاهش میزان مصرف آب تا چهار هزار و 500 متر مکعب در هر هکتار به راحتی میتوانیم مدیریت مناسبی را در کشت و زرع سیبزمینی انجام دهیم.
معاون بهبود تولیدات زراعی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: پیشبینی میکنیم تا آخر اردیبهشت ماه کشت محصول سیبزمینی ادامه پیدا کند و با تولید 800 هزار تن محصول، استان اردبیل جز استانهای ممتاز تولید سیبزمینی در کشور خواهد بود.
آقایی افزود: 200 هزار تن از این محصول مصرف استان بوده و 600 هزار تن صادرات شده و یا تحویل واحدهای فرآوری یا کارخانههای مورد نظر در سطح استان میشود.
انتهای پیام/131
-
دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۸:۲۱
-
۴ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/810479/