بهترین زمان شروع پاکسازی بهاره کبد/ این خوردنی محبوب سیزدهبدرها مفید برای کبد
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - طاهره عدالتی فتح آباد، کارشناس تغذیه، در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید: پاکسازی بهاره بدن باید از روزهای نخست فروردینماه شروع شود و اندامهای هدف در این پاکسازی کبد، کلیهها و رودهها هستند.
او با اشاره به اینکه افراد در این فصل باید با خوردن غذاهای پرحجم و کم انرژی مانند انواع آشها و سوپهایی که با سبزیجات و حبوبات با مزاج معتدل یا سرد با پایه برنج و سبزیجات تهیه میشوند، به لینت مزاج کمک و از بروز یبوست جلوگیری کنند میگوید: آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، آش دوغ، آش ماست، خورش کدو، بورانی و نوشیدنیهای فرونشاننده گرمی مانند انواعی از شربتهای ریواس، عرق کاسنی، زرشک، غوره، عناب، آلو بخارا یا شربت تمرهندی و سکنجبین و استفاده از میوههایی چون سیب، بالنگ، آلو، شفتالو، هلو، کیوی، تمرهندی و مرکبات به عنوان میان وعده به خصوص در افرادی که مزاج گرم دارند، برای پاکسازی دستگاه گوارش و کبد بسیار مفید هستند، ضمن اینکه برای کمک به حرکات روده ای و پیشگیری از یبوست، انجام نرمش و ورزشهای سبک و نه سنگین پیش از صرف غذا توصیه شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خوردنیهایی که سبب سوءمزاج میشوند
این کارشناس در مورد پرهیزهایی که باید در فصل بهار به آن توجه کرد بیان میکند، پرهیز از خوردن مواد غذایی گرمی بخش، تلخ، تند و شور، پرهیز از پرخوری و خوردن غذاهای سنگین، مصرف کمتر انواع غذاهای گوشتی و شیرینیها مانند عسل، شیره انگور، شیره خرما و میوههایی نظیر انجیر، خرما، کشمش، مویز، انگور و اجتناب از مصرف سبزیجات گرم از جمله سیر، پیاز، تره، ترخون، ترب، انواع فلفل و پرهیز از مصرف بیش از حد تنقلاتی مانند آجیلهای شور نظیر تخمه و مغزهای گردو، پسته، بادام زمینی و دانه کنجد توصیه میشود. این خوردنیها میتوانند افراد را به ویژه در فصل بهار، دچار سوءمزاج و مشکلات ناشی از آن کنند.

کاهو سکنجبین تعدیلکننده مزاج کبد
کاهو سکنجبین یکی از خوردنیها با طبع معتدل است. کاهو سرد و سکنجبین طبع میانهای دارد و برای آنهایی که در ایام عید به وفور تنقلات و شیرینی با طبع گرم خوردهاند بسیار لازم و تعدیلکننده مزاج و لینت دهنده است. سکنجبین منافع سرکه را دارد و میتواند متعادلکننده حرارت و التهابات کبد باشد و در بریدن صفرا شهرت فراوانی دارد.
نام اصلی سکنجبین، سرکه انگبین بوده چون در قدیم آن را از ترکیب سرکه و عسل یا سرکه و شیره درست میکردند اما سکنجبینهای امروزی را از سرکه و شکر تهیه میکنند.
گرمی و سردی سکنجبین را بر اساس مزاج تنظیم کنید
اگر گرم مزاج هستید و در عید هلههوله زیاد خوردهاید بهتر است به سکنجبین مقداری عرق کاسنی که مزاج سرد و خنکی دارد بیفزایید و همراه کاهو میل کنید، اما اگر سرد مزاج هستید خوب است چند شاخه نعنای تازه که طبع گرمی دارد، در سکنجبین قرار دهید تا عطر و اسانس نعنا را به خود بگیرد و مزهدار شود. بهتر است سکنجبین را به صورت خانگی و باعسل یا شیره تهیه کنید. توجه داشته باشید اگر میزان سرکه سکنجبین از اعتدال خارج شود طبع آن سرد و برای مبتلایان به زخم معده و روده زیانبار میشود و اگر شیرینی آن زیاد شود طبع آن گرم و بسیار چاقکننده خواهد شد.
47232
کد خبر 2044253
-
چهارشنبه ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۴:۳۴
-
۲۰ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/808862/