سالانه در کشور بیش از 50 هزار نفر بهخاطر مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت و درمان گفت: سالانه در کشور بیش از 50 هزار نفر به خاطر مصرف دخانیات و دود ناشی از آن جان خود را از دست میدهند.
بهزاد ولیزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: براساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت بیش از هشت میلیون نفر در جهان بهخاطر مصرف دخانیات و دود ناشی از آن جان خود را از دست میدهند.
وی افزود: بیش از یک میلیون نفر از این تعداد کسانی هستند که تنها به علت مواجه با دود دخانیات دیگران با مرگ زودهنگام جان خود را از دست میدهند، این آمار تکان دهنده حکایت از سو مصرف دخانیات در جهان دارد، در کشور سالانه بیش از 50 هزار نفر جان خود را از دست میدهند.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت و درمان با بیاناینکه ترک دخانیات تابع عوامل متعددی است، گفت: سلامتی افراد ارزشمند است و استعمال دخانیات سلامتی را بهخطر میاندازد، همچنین استعمال دخانیات در طولانی مدت مشکلاتی برای فرد ایجاد میکند، برخی افراد ممکن است زمانی تصمیم به ترک دخانیات بگیرند که بیماریهای گوناگونی دارد، همچنین آگاهی از اینکه مصرف دخانیات سلامتی خانواده را هم به خطر میاندازد و درگیر عوارض دخانیات خواهند شد، در ترک دخانیات اثرگذار است، بنابراین آموزش و اطلاع رسانی در این زمینه کمک کننده است
وی ادامه داد: فرد برای مصرف دخانیات هزینه پرداخت میکند، هنگامی که افزایش داشته باشد، ممکن است فرد تصمیم به ترک داشته باشد، بنابراین قیمت محصولات دخانی میتواند بازدارنده باشد و فرد دخانیات مصرف نمیکند.
ولی زاده خاطرنشان کرد: مورد دیگری که در ترک دخانیات اثر گذار است، امکانات ترک دخانیات باید فراهم باشد در مراکز جامع سلامت وزارت بهداشت مراکز متعددی خدمات رایگان برای ترک را ارائه میدهد، امکانات ترک دخانیات در بخش دولتی فراهم است، در بخش خصوصی هم دستورالعمل نوشته شده که نیازمند بازنگری است تا امکانات ترک و درمان مصرف دخانیات برای عموم مردم فراهم شود.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت و درمان تصریح کرد: نکته دیگری در ترک دخانیات اهمیت دارد مدت زمانی که فرد دخانیات مصرف کرده، نحوه مصرف در ترک اثر گذار است، هنگامی که ترک اتفاق میافتد عوارض باز میگردد و زمان لازم دارد عارضههای قلبی و عروقی هم از این قاعده مستثنی نیست و باید زمان لازم طی شود تا فرد به دورانی بازگردد که دخانیات مصرف نکرده است.
وی اضافه کرد: عارضههای مغزی تا 15 سال زمان نیاز دارد و عوارض ریوی، تنفسی بازه زمانی پنج تا ده سال لازم دارد، همچنین عارضههای زودگذر نیز برای فرد به وجود میآید، تغییر رنگ دندان، شاداب نبودن پوست، اختلال عملکرد ریه زمانی که فرد مشغول فعالیت و ورزش است، لازم است بدانیم عارضههای زودگذر برطرف میشود.
کد خبر 854180
-
سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۹:۰۰
-
۱۳ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/808824/