پیام آذری

آخرين مطالب

استقبال گرم گردشگران نوروزی از ارومیه شهر 4000 ساله، شهر آب و آیینه سیاسی

استقبال گرم گردشگران نوروزی از ارومیه شهر 4000 ساله، شهر آب و آیینه
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ارومیه - ارومیه شهر 4هزار ساله آب و آیینه با جاذبه‌های تاریخی و گردشگری بی‌نظیر، در روزهای باقی‌مانده از تعطیلات نوروزی بهترین مقصد برای سفرهای نوروزی است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: دریاچه ارومیه و کاظم داشی در دل آن، مسجد جامع، مسجد سردار، مسجد اعظم، عمارت شهربانی، خانه انصاری، بازار ارومیه، مدرسه هدایت، کلیسای ننه مریم، سه گنبد، آتشکده تمر ، یخچال 9 پله و چندین اثر تاریخی دیگر از جمله آثار تاریخی و مناطق گردشگری ارومیه هستند که می‌توانند در ایام نوروز پذیرای گردشگران باشند.
ارومیه یک لغت آشوری است و از دو واژه « آور » به معنی نزدیک و « میه » به معنی آب گرفته شده است، که مرکز استان چکمه‌ای شکل آذربایجان غربی در شمال غرب کشور ایران است، قدمت شهر ارومیه با قدمت شهرهای تاریخی و باستانی سارد و نینوا برابری می‌کند اما از این دو شهر قدیمی اثری جز توده‌ای خاک برجای نمانده، در حالی که این شهر پس از چندین قرن هنوز پابرجاست و به عنوان یکی از زیباترین شهرهای ایران به شمار می‌رود.
گردشگری در نوروز آن‌هم در شهر سرسبز ارومیه حال و هوای دیگری دارد، اگر مابقی تعطیلات نوروزی خود را نمی‌دانید چطور و در کدام شهر سپری کنید، پیشنهاد می‌کنیم به ارومیه سرزده و از دریاچه نیلگون ارومیه، دریاچه مارمیشو ، سه گنبد، بازار تاریخی، روستاهای گردشگری و هزاران هزار اماکن زیبا و تاریخی این شهر بازدید کنید.
وقتی وارد ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی می‌شوید ابتدا به خیابان خیام ارومیه رفته و از اولین کلیسای مشرق زمین و دومین کلیسای قدیمی جهان که تاریخ ساخت آن به سال 32 میلادی برمی‌گردد بازدید کنید، اسم این کلیسا « ننه مریم» است؛ اما با ورود به این کلیسا حواستان به جلو پایتان باشد چراکه شاید گنبدها، طاق‌ها و پایه‌های آن شما را محو خود کند.
پیشنهاد می‌کنیم از همان مسیر خیابان خیام به خیابان امام ارومیه رفته و علاوه بر دیدن هسته مرکزی شهر، سری به بازار تاریخی این شهر بزنید، بازاری که در آن «از شیر مرغ تا جان آدمیزاد» پیدا می‌شود؛ فقط هنگام خرید مراقب باشید در این بازار سرپوشیده که متعلق به دوران صفویه است.
برای دیدن همه زیبایی‌های ارومیه، یک روز حضور در این شهر کفایت نمی‌کند و اگر بدون دیدن دریاچه مارمیشو و خوردن آش دوغ از ارومیه بروید شک نکنید دلتان برای همیشه در ارومیه می‌ماند.

پیام آذری

برج مدور سه گنبد ارومیه چشم هر ببیننده ای را حیرت زده می‌کند
گذشته از جاذبه‌های تاریخی و دیدنی بازار تاریخی و مسجد جامع ارومیه یکی از مزیت‌های سفر به شهر زیبا و گردشگری ارومیه قرار گرفتن آثار تاریخی و دیدنی این شهر در هسته اصلی شهر و در کنار یکدیگر ضمن به صرفه بودن اقتصادی برای گردشگران و مسافران امکان دیدن چندین شاهکار تاریخی و هنری را در یک روز فراهم می‌کند.
یکی از آثار تاریخی بی نظیر ارومیه در داخل شهر ارومیه قرار دارد و برج مدور سه گنبد ارومیه است که معماری این بنای تاریخی چشم هر ببیننده ای را می‌نوازد و حیرت زده می‌کند.
برای دیدن این اثر تاریخی بعد از گشت و گذار بازار تاریخی و مسجد جامع ارومیه تنها چند کیلومتر فاصله است، برج سه گنبد است، آرامگاهی 800 ساله که قدمتش به زمان سلجوقیان برمی‌گردد و با معماری جالب توجهش گنجینه‌ای ارزشمند تاریخی است.
در ورودی بنا سه کتیبه از جنس سنگ تراش خورده به زبان کوفی وجود دارد که در انتهای آن تاریخ 580 هجری ذکر شده است. با استناد به همین کتیبه، بنا به دستور شیث قاطه المظفری ، یکی از امرای سلجوقی درست شده است.

پیام آذری


کلیسای ننه مریم ارومیه، دومین کلیسای قدیمی جهان
بعد از تماشای بنای زیبای برج مدور سه گنبد ارومیه دومین کلیسای قدیمی جهان کلیسای ننه مریم می‌تواند انتخاب مناسبی برای مسافران و گردشگران نوروزی باشد.
اعتقاد برخی از باستان‌شناسان و محققان بر این است که کلیسا از کهن‌ترین کلیساهای جهان بوده است؛ به‌گونه‌ای که آن را پس از کلیسای « بیت‌لحم » در فلسطین، دومین کلیسای قدیمی جهان دانسته‌اند.
نویسندگان آشوری و مسیحی معتقدند که این کلیسا در بدو ساخت به عنوان آتشکده مورد استفاده قرار گرفته است و روزگاری از معروف‌ترین معبدهای زرتشتیان محسوب می‌شد. اما زمانیکه زرتشتیان دین مسیح را پذیرفتند، این بنای مذهبی تغییر کاربری داده و آن را به کلیسا تبدیل کردند.

پیام آذری

پارک جنگلی شیخ تپه چشم انداز بی نظیر برای مسافران نوروزی
پارک جنگلی شیخ تپه ارومیه یکی از مکان‌های گردشگری ارومیه است پارک جنگلی شیخ تپه در جنوب شرقی ارومیه بر ارتفاعات مشرف به شهر و در مجاورت تپه باستانی شیخ تپه قرار دارد. قدمت این تپه به دوره مادها پیش از رواج دین زرتشت برمی گردد.
از ویژگی‌های اصلی این تپه‌ها وجود هفت لایه مربوط به دوره‌های مختلف تاریخی است که با ظروف و اشیا مربوط به هر دوره مشخص شده است. این لایه‌ها در بیش‌تر این تپه‌ها حالتی مشابه دارند.
چشمه آب معدنی کوه زنبیل ارومیه: این چشمه آب معدنی در نزدیک دریاچه ارومیه قرار دارد. از جاذبه‌های این مکان داشتن حوضچه‌ای زیبا است که به شکل دایره درآمده است این حوضچه 25 سانتی متر عمق دارد.
همچنین دور این حوضچه سنگ کاری شده است و شکل زیبایی به این حوضچه داده است. اگر کمی دیگر به دورتان نگاه کنید چشمه‌های دیگری هم در این مکان قرار دارند که هرکدام واقعان دیدنی هستند. اگر قصد مسافرت نوروزی دارید به اینجا سر بزنید پشیمان نمی‌شوید. اگر در پیدا کردن آدرس این مکان دچار مشکل شدید می‌توانید از بومیان این منطقه سوال کنید آنها راهنمایی تان می‌کنند.

پیام آذری


چشمه آب گرم هفت آباد ارومیه
این چشمه آب گرم در 45 کیلومتری شهر ارومیه در روستایی به نام هفت آباد قرار دارد. از جاذبه‌های این مکان می‌توان به دامنه‌های بسیار زیبای دور اطراف آن اشاره کرد همچنین یک کوه آتشفشان غیرفعال در اطراف این چشمه قرار دارد که زیبایی‌های این مکان را دو چندان کرده است این مکان بسیار گردش پذیر است و اکثر مسافران که به ارومیه سفر می‌کنند حتماً از این منطقه بازدید می‌کنند.
از دیگر مکان‌های دیدنی ارومیه آبشار سوله دوکل است، این آبشار که به دیزج هم معروف است، یکی از بلندترین آبشارهای ایران است و منظره فوق العاده زیبایی دارد و بیشتر سال گردشگران زیادی به این مکان سر میزند و از محیط فوق العاده این آبشار لذت می‌برند.
این آبشار در دامنه کوه دالانپر در نوار مرزی ایران ترکیه و عراق قرار گرفته است. جالب است بدانید این کوه متعلق به سه کشور ایران و عراق و ترکیه است.
یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری ارومیه پیست اسکی خوشاکو است این پیست که همه سال در فصل زمستان پر از گردشگران ایرانی و خارجی است این پیست اسکی به علت طبیعت بسیار زیبا بجز اسکی بازان گردشگران زیادی را جذب می‌کند.
یکی از پربازدیدترین مکان‌های دیدنی ارومیه دره قاسملو است که سالانه گردشگران زیاد به این مکان سر میزند این دره قاسملو جزوه تفریحگاه‌های مهم ارومیه است، از دلایل گردش پذیر بودن این مکان چشم اندازهای طبیعی و همچنین چشمه‌هایی که در داخل باغ‌ها و دره‌ها است.

پیام آذری


مسجد تاریخی جامع ارومیه شاهکاری از تاریخ
مسجد بی نظیر تاریخی جامع ارومیه که قدمت آن به دوران سلجوقیان می‌رسد در وسط بازار بزرگ و قدیمی ارومیه جاخوش کرده، صحن بزرگ و شبستان آجری وسیعی دارد که وسط آن با گنبد بلندی پوشیده شده است.
از خصوصیت‌های بارز این مسجد شباهت قسمت قدیمی آن با کاخ ساسانی دامغان است و بنابر روایتی، ساخت مسجد پیش از این معبدی دوره ساسانی بوده است، هسته نخستین مسجد جامع ارومیه، شبستان گنبد داری در وسط است که ساختمان آن به دوران سلجوقیان و قرن ششم هجری قمری تعلق دارد و 40 ستون متصل به این شبستان گنبددار مربوط به دوران ایلخانی هستند.
حجره‌های اطراف صحن مسجد به اوایل دوره زندیه متعلق اند و سنگ نوشته موجود، زمان احداث آن را سال 1184 هجری قمری نشان می‌دهد، محراب مسجد سرتاسر پوشیده از کتیبه‌هایی به خط کوفی و ثلث است، در حاشیه بیرونی محراب، آیه 255 و قسمتی از آیه 256 سوره بقره به خط کوفی نوشته شده است.
آنچه که از ویژگی‌های معماری سلجوقی در این بنا بارز به نظر می‌رسد، تبعیت از الگوی پلان چهار طاقی ، توجه به استحکام بنا و استفاده از مصالح مقاوم در ساخت بناست که امروز نشان از معماری بی نظیر و اصیل ایرانی اسلامی دارد.

پیام آذری


موزه ارومیه، گنجینه‌ای از آثار ما قبل تاریخ تا دوره اسلامی
اگر به ارومیه سفر کردید حتمان به موزه این شهر سر بزنید. در یک کلام فوق العاده و یکی از بهترین موزه‌های ایران است. این موزه از سال 1346 آغاز به کار کرده است و دارای اشیای باستانی و تاریخی دوره‌های مختلف تاریخی است.
همچنین در این موزه کتاب‌های خطی گران بهایی وجود دارد که با دیدن آنها شگفت زده خواهید شد. وسایل بسیار دیگری هم در این موزه وجود دارد.
موزه ارومیه دومین موزه غنی کشور محسوب می‌شود و قدیمی‌ترین آثار آن متعلق به هزاره هفتم ق . م است. در این موزه سه خط نوشته از هزاره اول ق . م به نام‌های استل کله شین، استل موانا و کتیبه محمودآباد نگهداری می‌شود که به خط میخی اورارتوبی است. جدیدترین آثار این موزه مربوط به دوره قاجار است.

پیام آذری


بازار تاریخی ارومیه، یادگار دوران صفویه
بازار تاریخی و زیبای ارومیه با قرار گرفتن در مجموعه بافت قدیمی و در گوشه جنوب شرقی شهر همواره یکی از مقاصد اصلی گردشگران داخلی و خارجی بوده است.
بنایی با بهره گیری از خلاقیتی منحصر به فرد و در عین حال ساده این روزها نیز در ایام تعطیلات نوروزی پذیرای مسافرینی است که هم قصد خرید دارند و هم تماشا.
بازار تاریخی ارومیه یکی از مراکزی است که بر حسب نیازهای اجتماعی در مقطعی از تاریخ شکل گرفت، بازاری که سبک معماری به کار گرفته در آن نیز نشانگر فرهنگ و ذوق اصلی آذری- ایرانی است.
وقتی وارد این بازار می‌شوی گویا دریچه‌ای از زمان آدمی را به چند صد سال پیشتر برده و با فرهنگ و هنر ایران قدیم آشنا می‌سازد.
از مطالب کتب جغرافیا در گذشته چنین برمی آید که ارومیه شهری زیبا و پر نعمت بوده و تاکستان‌های انگور فراوانی داشته است. فراوانی درخت مو در اطراف ارومیه به قدری بوده که 30 نوع انگور در آن به عمل می‌آمده است.
در حال حاضر علاوه بر انگور، سیب، گلابی، گردو، تخمه آفتابگردان و کدو، هلو، زردآلو، شلیل و گیلاس، چغندرقند و دانه‌های روغنی نیز اطراف ارومیه کاشته می‌شود، امروزه حلوا گردویی، نقل، عرق بیدمشک از رهاوردهای ارومیه هستند.
روزهای باقی مانده تعطیلات نوروزی با سفر و گردش در ارومیه ضمن لذت بردن از سفر خاطرات خوبی را برای خود رقم بزنید و حتماً از سوغات این شهر که نقل و حلوای گردو و نیز حلوای هویج نیز به همراه خود بخرید و ببرید.

پیام آذری

افزایش 20 درصدی اقامت گردشگران در آذربایجان غربی
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه همه دستگاه‌های عضو ستاد اجرایی خدمات سفر به ریاست استاندار برای ارائه خدمات شایسته به مردم پای کار هستند، اظهار کرد: در نوروز امسال ماه افزایش 20 درصدی اقامت در مراکز اقامتی استان و افزایش 18 درصدی بازدید از جاذبه‌های گردشگری و تاریخی استان را شاهد بودیم.
مرتضی صفری با اشاره به اقامت بیش از 81 هزار مسافر در مراکز اقامتی استان، گفت: 561 هزار نفر نیز از جاذبه‌های دینی استان بازدید کرده‌اند که 18 درصد افزایش نسبت به مدت زمان مشابه پارسال دارد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: همچنین طبق آمار تا 5 فروردین ماه تعداد فوتی‌های تصادفات در استان 13 درصد و تعداد تصادفات درون شهری 23 درصد کاهش داشته است.
صفری تصریح کرد: در سطح استان بیش از 50 مورد نوروزگاه با هدف احیای سنت‌ها و آداب و رسوم در پایگاه‌های تاریخی برگزار و 200 غرفه صنایع‌دستی راه‌اندازی شده است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی افزود: آذربایجان غربی با داشتن پنج اثر ثبت جهانی، سه اثر در انتظار ثبت جهانی و 1835 اثر ثبت ملی ظرفیت بالایی دارد و از آنجایی که مسجد جامع ارومیه در لیست جهانی شدن قرار دارد این موضوع بهترین فرصت برای جهانی شدن این شهر است چرا که ثبت یک مسجد تاریخی در فهرست یونسکو می‌تواند باعث تبلیغ بیشتر فرهنگ ایرانی -اسلامی باشد و برای تحقق این امر دستگاه‌های اجرایی جدیت لازم را داشته باشند و از این موضوع به سادگی عبور نکنند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون مرمت مسجد جامع ارومیه در دو فاز انجام شده و فاز مرمتی جدید با مرمت کامل گنبدخانه در حال انجام بوده و سپس مرمت تزئینات گنبدخانه انجام می‌شود و کاوش‌های باستان‌شناسی نیز در این محوطه انجام شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/806908/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتصاب دکتر سعید جاودان سیرت به عنوان سرپرست بیمارستان کیش و مشاور مدیرعامل در امور سلامت

مصدومیت دو تن در سانحه راننگی در محور ارومیه به سرو

کلر سنجی تاسیسات و سامانه آبرسانی شهرستان چالدران

ارسال روزانه بیش از 8هزار پیامک خوشامدگویی به مسافران نوروزی آذربایجان غربی

اعمال محدودیت‌های ترافیکی روز عید فطر در اردبیل

3 هزار و 180 ماموریت اورژانس اردبیل در طرح سلامت نوروزی

وزارت بهداشت: 25 درصد بیماران مبتلا به سل در کشور، مهاجران افغانستانی هستند

آغاز بهره‌برداری و عملیات اجرایی 40 هکتار گلخانه در پارس‌آباد

کشف 10 کیلوگرم مواد مخدر در اردبیل

139حادثه‌دیده نوروزی توسط هلال احمر آذربایجان‌غربی امدادرسانی شدند

آپدیت رای جنجالی: بخشش یا تایید محرومیت ارومیه

هشدار دادگستری آربایجان غربی به مدیرعامل ایمیدرو

نمایش بی‌نقص ستاره ترک: گولر برنابئو را مسحور کرد

قهرمانی تیم شبدیز در رقابت‌های والیبال مرند

آسمان تبریز نورباران می‌شود

تمهیدات ویژه ترافیکی برگزاری مراسم نماز عید فطر در تبریز

احیای هنرستان وحدت تبریز به‌همت اتاق بازرگانی ایران

استقلال هم برای تراکتور تلفات داد / خبر بد برای بوژوویچ!

خدمات‌رسانی رایگان متروی تبریز به‌مناسبت عید فطر

هشدار سیلاب در 6 استان

آمادگی بهزیستی آذربایجان شرقی برای جمع آوری زکات فطره

صدور هشدار سیلاب برای این استان‌ها

جمع‌آوری 192 میلیارد تومان زکات در آذربایجان‌شرقی

ثبت 17 میلیون تردد در محورهای مواصلاتی آذربایجان‌شرقی

هشدار وقوع سیل در این استان های ایران

محدودیت‌های ترافیکی روز عید فطر در ارومیه اعلام شد

ورود یک میلیون 500 هزار گردشگر به استان اردبیل

بازدید بیش از یک میلیون نفر از جاذبه های گردشگری آذربایجان غربی

پیش‌بینی افزایش سرعت وزش باد در اردبیل

تجلیل از قاریان کشوری قرآن کریم در تکاب

هشدارنارنجی هواشناسی ویژه روزطبیعت درآذربایجان غربی

436 مادر نیری باردار سبد‌غذایی دریافت می‌کنند

اردبیل مقصد گردشگری بیش از یک میلیون و 450 مسافر نوروزی

چگونه ژنتیک و محیط بر رشد کودک تأثیر می‌گذارند؟

آمادگی بهزیستی آذربایجان شرقی برای جمع‌آوری زکات فطره و نذورات

بازدید 6500 گردشگر از موزه‌های استان اردبیل

انفجار هولناک یک منزل مسکونی در تبریز | انفجار مهیب گاز در تبریز؛ خانه‌ای دو طبقه و مردی جوان را به خاکستر تبدیل کرد

حمایت از بیرانوند و بازیکنان ملی باید در اولویت باشد

آمادگی موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز جهت دریافت فطریه

قیمت امروز آهن آلات –یکشنبه 10 فروردین ماه 1404/ بازار آهن بدون تغییر در اولین روزهای بهار 1404

برگزاری اردو و مسابقه انتخابی پاراکاراته

هشدار سیل در 6 استان کشور + اسامی/ پیش بینی هواشناسی یکشنبه، 10 فروردین 1404

پیش بینی هوای سیزده بدر

هشدار جدی: شش استان در معرض سیلاب شدید!

3 گروه‌ استهلال ماه شوال در آذربایجان‌غربی مستقر شد

تمام تلاشمان معطوف به جلب رضایت و خشنودی مردم باشد

نقش اصحاب رسانه در بین جامعه ایثارگری برجسته است

دیدار نوروزی مدیرکل بنیاد شهرستان‌های تهران با ایثارگران در 14 شهرستان/ادای دین به مادران شهدا آسان نیست

دکتر پزشکیان در پیامی درگذشت مادر شهیدان پورزعفرانی را تسلیت گفت

افزایش دو برابری ظرفیت پذیرش هنرجویان هنرستان وحدت تبریز با تجهیز و بازسازی آن