پیام آذری

آخرين مطالب

آمریکا و پاکستان؛ امیدها برای همکاری کم‌رنگ می‌شود سیاسی

آمریکا و پاکستان؛ امیدها برای همکاری کم‌رنگ می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام آذری - در حالی که پاکستان تلاش دارد روابط خود را با آمریکا بهبود بخشد، کارشناسان معتقدند که تمایلات واشنگتن برای همکاری با اسلام‌آباد به دلیل اولویت‌های متفاوت و روابط نزدیک‌تر با هند در حال کاهش است. - اخبار بین الملل -
به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در پی تحولات اخیر در روابط آمریکا و پاکستان، امیدها برای همکاری‌های استراتژیک بین این دو کشور در حال کاهش است.
به رغم تلاش‌های اسلام‌آباد برای تقویت روابط با واشنگتن و قدردانی دونالد ترامپ از همکاری‌های پاکستان در دستگیری اعضای داعش، کارشناسان بر این باورند که این تحولات به تنهایی نمی‌تواند به بهبود واقعی روابط بین دو کشور منجر شود.
«مایکل کوگلمن» کارشناس برجسته جنوب شرق آسیا، در مطلبی در مجله فارن پالیسی اشاره می‌کند که روابط نزدیک‌تر آمریکا با هند و هم‌زمانی دوستی پاکستان با چین به عنوان دو مانع جدی در مسیر همکاری‌های دوجانبه عمل می‌کند.
وی می‌گوید که آمریکا به رغم شناخت تهدیدات مشترک، به دلیل عدم همسویی در اولویت‌های امنیتی و استراتژیک، تمایلی به نزدیکی با اسلام‌آباد ندارد.
در سال‌های اخیر، پاکستان به دنبال تعریف مجدد جایگاه خود در سیاست خارجی آمریکا بوده است. اسلام‌آباد در تلاش است تا با همکاری در مبارزه با داعش و ارائه اطلاعات درباره شبه‌نظامیان، خود را به عنوان یک شریک قابل اعتماد معرفی کند. اما با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و کاهش تمرکز واشنگتن بر روی پاکستان، این کشور به تدریج جایگاه خود را در سیاست‌های آمریکایی از دست داده است.
دولت ترامپ، نگران تأثیرات منفی همکاری‌های نزدیک‌تر با پاکستان بر روابطش با هند است. همچنین، اختلاف نظر در برداشت از تهدیدات موجود، به ویژه تهدید تحریک طالبان پاکستان و داعش خراسان، بر موانع همکاری تأثیر می‌گذارد. پاکستان در ماه‌های اخیر با افزایش حملات تروریستی و چالش‌های امنیتی داخلی مواجه بوده است، که این امر نیاز به همکاری با آمریکا را بیشتر از پیش احساس می‌کند.
گفتگوی آمریکا و پاکستان درباره همکاری در مقابله با تروریسمآغاز گفتگوهای آمریکا و پاکستان برای گسترش روابط نظامی کارشناسان بر این باورند که تصور این‌که همکاری دوجانبه در دستگیری اعضای داعش می‌تواند پیش‌درآمدی بر یک مشارکت جدید ضدتروریسم باشد، زودهنگام است. در حالی که هر دو کشور داعش خوراسان را تهدیدی جدی می‌دانند، اما برداشت‌های کلی از تهدیدات هم‌راستا نیستند. نگرانی اصلی اسلام‌آباد نه داعش، بلکه تحریک طالبان پاکستان است که در خاک افغانستان و پاکستان فعالیت می‌کند و یکی از قدرتمندترین گروه‌های شبه‌نظامی ضد دولت پاکستان به شمار می‌رود.
علاوه بر این، در حالی که پاکستان به دنبال تقویت روابط امنیتی با آمریکا است، واشنگتن احتمالاً باید تلاش زیادی کند تا اسلام‌آباد را به هدف قرار دادن پایگاه‌های داعش خوراسان نیز ترغیب کند. اما، آمریکا خود علاقه‌ای به ضربه زدن به تحریک طالبان پاکستان ندارد، چرا که این گروه در حال حاضر به‌طور مستقیم منافع یا شهروندان آمریکایی را تهدید نمی‌کند.
با توجه به این شرایط، به نظر می‌رسد که امیدهای پاکستان برای دستیابی به یک همکاری مؤثر با آمریکا به تدریج کم‌رنگ می‌شود و این امر ممکن است بر تلاش‌های این کشور در مبارزه با تروریسم و امنیت داخلی تأثیر منفی بگذارد. نگرانی‌های فزاینده درباره امنیت در پاکستان و عدم توافق در زمینه‌های کلیدی، آینده همکاری‌های دو کشور را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.
انتهای پیام/.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/802497/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر در زمان؛ «آفرین عبیسی» در سال 49؛ «ستار و ابی» در سال 53

فاز دوم تصفیه‌خانه تبریز نیازهای این شهر تا 20 سال آینده را برطرف می‌کند

مناسبت روز/ جمعه، 24 اسفندماه

سفر در زمان؛ مراسم عروسی «مسعود رایگان و رویا تیموریان»؛ سال 82

استقبال از تفاهم جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان بر سر موافقتنامه صلح

استقبال ایران از توافق صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان

امیدواری‌ها به پایان دهه‌ها نزاع در قفقاز

مراسم تجلیل از خانواده‌های اهداکننده عضو در ارومیه برگزار شد

عکس ناسا از وضعیت دریاچه ارومیه در آستانه بهار

پیدا شدن جسد مقتول پس از 6 روز در کانال آب پارس‌آباد

هنرمندان از دست رفته سال 1403/ویدیو

دولت چهاردهم موافق واگذاری استادیوم یادگار امام به شهرداری تبریز است

55 درصد زائران حج آتی زنان هستند

افسار گسیختگی قیمت برنج

کاهش 54 درصدی حجم ذخیره آب سد مهاباد

پزشکیان پاکدشت را ترک کرد

نساجی1-1سپاهان: خبر خوش برای سرخ‌های تبریز و تهران

تاکید وزیر علوم بر ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها

تغییر خودسرانه نوع پخت نان در مشگین‌شهر ممنوع شد

عضو مجمع تشخیص: CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

مراسم تقدیر و پوزش از 2 وزیر محکوم در پرونده فساد دبش

تصادف رانندگی در محور هلیلان-اسلام آباد 10 مصدوم برجا گذاشت

جسد مقتول بعد از 6 روز از کانال آب در پارس‌آباد پیدا شد

پاسوری که شب درخشانش خراب شد

بازدید تیم های مشترک بازرسی از عمده فروشان مواد خوراکی و پروتئینی در کیش

پزشکیان: نمی‌دانم برای این گرانی‌ها باید یقه چه کسی را بگیرم

بالاخره نوبت به بازیکنی از دورتموند رسید؛ سرو گیراسی بهترین بازیکن ماه فوریه بوندسلیگا

تصادف در جاده ارومیه - اشنوبه 7 مصدوم برجای گذاشت

تأکید سرمست بر زمینه‌سازی حضور امن بانوان در بازی تراکتور

ارمنستان: توافق صلح با جمهوری آذربایجان آماده امضا است

باکو: آماده گسترش همکاری با اعضای «اکو» هستیم

ورزشکاران اردبیلی خانه کاراته می‌خواهند

مشوق قانونی برای ارتباط صنعت با دانشگاه چیست؟

نشست مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و روسای سه دانشگاه برتر کشور

تخصیص قطعه زمین برای 143 نفر از متقاضیان طرح جوانی جمعیت در شهر جدید سهند

برژیت باردو: از ترک شدن وحشت دارم/ اولین کسی بودم که سدهای اجتماعی را شکستم

وزیر علوم: رئیس‌جمهور و دولت در هر زمینه‌ای به دانشگاه‌ها اعتقاد و اعتماد دارند

پیام تسلیت وزیر علوم به مناسبت درگذشت «برادران شکوهی»

حادثه رانندگی در محور چالدران به خوی 2 مصدوم برجای گذاشت

آذربایجان غربی مهد گردشگری مذهبی آماده استقبال از میهمانان نوروزی

623 لیتر مواد مخدر شیشه مایع در سردشت کشف شد

2.7میلیون نفر در آذربایجان غربی مشمول دریافت کالابرگ الکترونیک هستند

حفظ اراضی کشاورزی از اولویت‌های جهاد کشاورزی است

آذربایجان شرقی جزو هشت استان پر تصادف کشور است

مسائل اقتصادی، سیاسی و عمرانی در مقطع خود مدیریت شوند

هم‌افزایی صنعت و دانشگاه، مسیر تحول اقتصادی آذربایجان شرقی است

تحول دانشگاه‌ها در مسیر استقلال مالی و ارتباط با صنعت است

ثبت 237 مورد اهدای عضو در آذربایجان‌غربی

خودروهای حمل‌و‌نقل عمومی و سرویس مدارس رایگان دوگانه‌سوز می‌شوند

آخرین آمار تلفات چهارشنبه سوری؛ آذربایجان شرقی رکورددار مصدومان