بهانه های آقای مدیر برای بازدهی منفی شاروم؛ از رشد هزینه های حمل تا اتمام قراردهای فروش
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام آذری - سود دهی 22 شرکت بورسی در 9 ماهه امسال 97 هزار و 579 میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با سود دهی 81 هزار و 990 میلیارد تومانی مدت مشابه سال گذشته حدود 19 درصد رشد را نشان می دهد. در این میان واحدهای پتروشیمی بورسی اما هستند مجتمع هایی که نه تنها سودی را برای سهامداران خود به ارمغان نیاورده اند بلکه زیان ده هم بودند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سود خالص پتروشیمی ارومیه در 9 ماهه امسال افت 53 درصدی را ثبت کرده است. سود پتروشیمی ارومیه در حالی در 9 ماهه نخست سال گذشته 215 میلیارد تومان گزارش شده بود که این عدد در مدت مشابه امسال به 101 میلیارد تومان رسیده است. گفتنی است که این مجتمع در 6 ماهه نخست امسال هم عملکرد قابل دفاعی نداشته و طبق صورت های مالی منتشر شده در کدال سود دهی آن افت 50 درصدی را تجربه کرده بود. با این وجود به نظر می رسد که آقای اسمعیلی تلاشی برای برون رفت از این وضعیت نکرده و تنها به بهانه تراشی برای توجیه وضعیت پیش آمده ادامه داده است.
هم زمان با رشد هزینه ها، درآمدهای پتروشیمی ارومیه روند نزولی به خود گرفته و افت 9 درصدی را تجربه کرده است. مقدار درآمد پتروشیمی ارومیه در حالی در 9 ماهه امسال حدود یک هزار و 163 میلیارد تومان اعلام شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته یک هزار و 237 میلیارد تومان گزارش شده بود
جدای از کاهش سود دهی شاروم، درآمدهای این واحد پتروشیمی هم روند نزولی به خود گرفته و افت 9 درصدی را تجربه کرده است. مقدار درآمد پتروشیمی ارومیه در حالی در 9 ماهه امسال حدود یک هزار و 163 میلیارد تومان اعلام شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته یک هزار و 237 میلیارد تومان گزارش شده بود.
با وجود کاهش هزینه ها اما هزینه های این شرکت سیر صعودی به خود گرفته است. جالب است که بدانید هزینه های فروش، اداری و عمومی از 63 میلیارد و 788 میلیون تومان در 9 ماهه سال گذشته به 86 میلیارد و 605 میلیارد تومان در مدت مشابه امسال رسیده که نشان دهنده رشد 36 درصدی هزینه هاست. همچنین هزینه های مالی هم با یک رشد 31 درصدی به 76 میلیارد و 983 میلیون تومان رسیده است. گفتنی است این شاخص در 9 ماهه نخست سال گذشته حدود 58 میلیارد و 914 میلیون تومان گزارش شده بود. آنگونه که صورت های مالی نشان می دهد بهای تمام شده این مجتمع در حال حاضر 839 میلیارد تومان است.
عملکرد نامناسب اکبر اسمعیلی مدیرعامل پتروشیمی ارومیه باعث شده که سود خالص هر سهم با افت 53 درصد نسبت به پارسال 1076 ریال در 9 ماه نخست سال 1402 به 504 ریال کاهش یابد. البته این شرکت برای بازدهی به شدت منفی خود دلایلی همچون کاهش نرخ فروش سولفات آمونیوم، کاهش فروش کود سولفات پتاسیم به دلیل فصلی بودن فروش و اتمام قرارداد با شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و افزایش هزینه های حمل را بهانه کرده است
عملکرد نامناسب اکبر اسمعیلی مدیرعامل پتروشیمی ارومیه باعث شده که سود خالص هر سهم با افت 53 درصد نسبت به پارسال 1076 ریال در 9 ماه نخست سال 1402 به 504 ریال کاهش یابد. البته این شرکت برای بازدهی به شدت منفی خود دلایلی همچون کاهش نرخ فروش سولفات آمونیوم، کاهش فروش کود سولفات پتاسیم به دلیل فصلی بودن فروش و اتمام قرارداد با شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و افزایش هزینه های حمل را بهانه کرده است.
شاروم با سرمایه ثبت شده 2,000,000 میلیون ریال طی عملکرد 9 ماهه سال مالی منتهی به 1403/12/30 مبلغ 14,809,161 میلیون ریال درآمد فروش داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل 1 درصد رشد داشته است.
گفتنی است شاروم روز گذشته هم بیشترین افت را در بین نمادهای پتروشیمی با 2.8 درصد کاهش به نام خود ثبت کرد. فعالیت اصلی این شرکت تولید محصولات کریستال ملامین، سولفات آمونیوم، اسید سولفوریک و سولفات پتاسیم است.
-
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳:۵۴
-
۷ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/797436/