تحول در ساخت جادهها با آسفالت خودترمیم شونده
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - محققان انگلیسی بهعلت وجود تعداد بالای جادههای خراب در این کشور که سالانه 143.5 میلیون یورو برای دولت هزینه تحمیلی دارد، در حال تولید نوعی آسفالت هستند که میتواند خود را ترمیم کند و در این رابطه نیز به نتایج موفقیت آمیزی دست یافتهاند.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تیمهای تحقیقاتی از دانشگاه سوانزی و کینگز کالج لندن، با همکاری متخصصانی از شیلی، نوعی آسفالت ساختهشده از زیستتوده بازیافتی را توسعه دادهاند که میتواند ترکهای خود را ترمیم کند.
در واقع، دانشمندان راهی برای معکوس کردن روند ترک خوردن یافتهاند که میتواند به ساخت جادههای بادوامتر کمک کند.
خوزه نورامبوئنا کنتراس، مدرس ارشد گروه مهندسی عمران در دانشگاه سوانزی در این رابطه گفت: «دستیابی به این آسفالت هوشمند یک فرایند پیچیده بود. ایده بر این اساس استوار است که مواد را تحریک کنیم تا ترک را بهطور خودکار و بدون دخالت انسان ببندند.»
دانشمندان کپسولهای ریز پر از روغنهای بازیافتی و مواد متخلخل معروف به اسپور را در آسفالت جاسازی کردهاند. این ترکیب مواد زمانی آزاد میشوند که مواد شروع به ترک خوردن میکنند. آزمایشها نشان داده است که یک ترک میکروسکوپی در مواد آسفالت، با استفاده از این مواد در کمتر از یک ساعت بهطور کامل پوشانده شد. محققان روند این بازسازی را درست مانند ترمیم زخم در بدن توصیف کردند که طی آن سیستم دفاعی میتواند مشکل را در مراحل اولیه متوقف و درمان کند.
چالههای موجود در آسفالت مشکل اساسی انگلیس است بهطوریکه سالانه 143.5 میلیون پوند (143.5 میلیون یورو) برای پوشاندن آنها هزینه میشود. آمار رسمی نشان داده است که چالهها در خیابانها و جادههای این کشور در سالهای 2023 و 2024، خرابی خودروها را 9 درصد افزایش دادهاند. دولت انگلیس اعلام کرد که سال آینده 500 میلیون پوند (597 میلیون یورو) به مقامات محلی برای تعمیر چالهها اختصاص میدهد.
کد خبر 837753
-
جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱:۵۳
-
۵ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/795277/