پیام آذری

آخرين مطالب

سیاست جمهوری آذربایجان علیه آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا سیاسی

سیاست جمهوری آذربایجان علیه آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام آذری - پس از توقف برنامه‌های کمک‌رسانی و توسعه خارجی آمریکا توسط دونالد ترامپ، فعالیت آژانس توسعه بین‌المللی USAID به دلیل عدم شفافیت و دخالت در امور داخلی کشورها تعطیل شد. باکو مدتی پیش فعالیت این آژانس در آذربایجان را ممنوع کرده بود. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وب‌سایت آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) بدون هیچ‌گونه توضیحی فعالیت خود را متوقف کرده و هزاران کارمند USAID در حال اخراج یا به مرخصی فرستاده شدن هستند و برنامه‌های این سازمان نیز در حال تعلیق است.
این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برنامه‌های کمک‌رسانی و توسعه خارجی این کشور را متوقف کرده است. دموکرات‌ها در کنگره ابراز نگرانی کرده‌اند که ترامپ قصد دارد آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا را به عنوان یک آژانس مستقل منحل و آن را به وزارت امور خارجه آمریکا ملحق کند.
لازم به یادآوری است که باکو اعلام کرده بود که به فعالیت آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در جمهوری آذربایجان نیازی ندارد. الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، در مصاحبه با دیمیتری کیسیلف، خبرنگار تلویزیون روسیه، در دسامبر سال گذشته گفته بود که هرگونه کمک مالی از سوی هر نهاد، چه آذربایجانی و چه خارجی، باید ثبت شود و نهادهای مربوطه باید اجازه آن را بررسی کنند.
وی تأکید کرده بود: «کمک نباید باعث وابستگی شود. این به معنای آویزان شدن از یقه دیگران است. آن‌ها می‌گویند که می‌خواهیم به شما کمک کنیم، اما ما می‌گوییم: متشکریم، نیازی نیست. آن‌ها اصرار می‌کنند. آن‌ها ساختاری به نام USAID دارند. می‌خواهند کمک کنند، اما به دلایلی نه در مواردی که ما به آن نیاز داریم. فکر می‌کنم ترامپ می‌تواند آن (USAID) را ممنوع کند. من فکر خودم را می‌گویم، ممکن است که به طور کلی منحل شود. آن‌ها اصرار به کمک دارند، اما ما عاقل هستیم و همه چیز را می‌فهمیم. به همین دلیل، همه این مسائل را ساماندهی کردیم.»
رئیس‌جمهور آذربایجان همچنین گفته بود: «رسانه‌های آذربایجان حتی یک درصد هم نمی‌توانند از منابع خارجی تأمین مالی شوند: آن‌ها نمی‌توانند این کار را بکنند. چرا؟ ما که به رسانه‌های آمریکا پول نمی‌دهیم. درسته؟ پس چرا آن‌ها باید به رسانه‌های ما پول بدهند؟ آن‌ها از طریق رسانه‌های وابسته به خود مانند صدای آمریکا و رادیو آزادی شبانه‌روز علیه مردم و کشور ما تبلیغات منفی می‌کنند و سعی دارند پیروزی ما بر ارمنستان را زیر سؤال ببرند.»
ایلان ماسک، رئیس «اداره کارایی دولت» در آمریکا، آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) را به تأمین مالی سلاح‌های بیولوژیکی متهم کرده است.
ماسک در صفحه خود در شبکه اجتماعی X نوشته است: «آیا می‌دانستید که USAID با استفاده از پول مالیات شما، توسعه سلاح‌های بیولوژیکی، از جمله کووید-19 که باعث مرگ میلیون‌ها نفر شد را تأمین مالی کرده است؟»
پشت پرده کمک‌های مالی غرب به رسانه‌ها در کشورهای در حال توسعه
فکرت یوسفی، کارشناس سیاسی و اقتصادی، در گفتگو با روزنامه «ینی مساوات» با اشاره به تعلیق فعالیت آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در آذربایجان، به تحلیل این اقدام و پیامدهای آن پرداخت.
یوسفی با بیان اینکه تأمین مالی رسانه‌ها توسط کشورهای خارجی به معنای دخالت در امور داخلی کشورهاست، گفت: «برخی ممکن است فکر کنند که حامیان مالی در خارج از کشور به دنبال مکانی برای خرج کردن پول‌های خود هستند و با کمک به توسعه رسانه‌ها در کشورهای مختلف، به گسترش دموکراسی و آزادی بیان در این کشورها کمک می‌کنند؛ اما به‌هیچ‌وجه اینطور نیست. ما بارها گفته‌ایم و نوشته‌ایم که غرب در کشورهایی مانند کشور ما به دنبال دموکراسی، حقوق بشر و آزادی بیان نیست، بلکه هدف آن‌ها ایجاد وابستگی و دخالت در امور داخلی کشورها است. امروز دیگر دوران استعمار نیست. جهان تغییر کرده و در حال تغییر است. اگر جهان امروز به این سطح از پیشرفت نرسیده بود، بدون شک قدرت‌های غربی که دم از دموکراسی، حقوق بشر و آزادی بیان می‌زنند، امروز نیز با کمال میل کشورهایی مانند کشور ما را به مستعمره خود تبدیل می‌کردند. آن‌ها امروز نمی‌توانند این کار را انجام دهند. ملت‌ها بیدار شده و به درک واقعیت‌ها رسیده‌اند. این بیداری بود که نقشه استعماری غرب را تغییر داد و این تغییر همچنان ادامه دارد. غرب نمی‌تواند با این روند کنار بیاید. غرب هنوز هم سعی دارد نفوذ خود را در کشورهای در حال توسعه از طریق مبارزه ایدئولوژیک اعمال کند. راه دیگری برای آن‌ها باقی نمانده و غرب رسانه‌های محلی را بهترین ابزار برای این مبارزه ایدئولوژیک می‌داند. باید اعتراف کرد که این روش مبارزه که توسط غرب انتخاب شده، در بسیاری از موارد باعث تحقق اهداف آن‌ها شده است. بهار عربی را که احتمالاً هیچ‌کس فراموش نکرده و اتفاقات گرجستان نیز هنوز به طور کامل به پایان نرسیده است. توقف برنامه‌های کمک‌رسانی و توسعه خارجی آمریکا توسط دونالد ترامپ، به دلیل تمایل وی به شفاف‌سازی در مورد اینکه بودجه دولت در چه زمینه‌هایی و با چه اهدافی خرج می‌شود، است.»
یوسفی با بیان اینکه ترامپ به دنبال بهینه‌سازی هزینه‌های دولت آمریکا است و به همین دلیل، ساختار ویژه‌ای را در دولت خود ایجاد کرده است، گفت: «من فکر می‌کنم که قاطعیت ترامپ باعث خواهد شد که دولت آمریکا که با 35 تریلیون دلار بدهی مواجه است، میلیاردها دلار را از طریق سازمان‌های غیرضروری مانند USAID به هدر ندهد. آمریکا با مشکلات داخلی زیادی مواجه است و ترامپ به دنبال حل این مشکلات است. او قصد دارد به هزینه‌هایی که سود اقتصادی برای آمریکا ندارند، پایان دهد. کسانی که در آمریکا خود را دموکرات می‌نامند، سال‌هاست که این هزینه‌ها را به طور غیرواقعی افزایش داده‌اند. الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، به عنوان یک سیاستمدار دوراندیش، پیش از این اعلام کرده بود که دونالد ترامپ سازمانی مانند USAID را که برای اقدامات تحریک‌آمیز پول خرج می‌کند، خواهد بست.»
از افشاگری کارشناس سیاسی آذربایجانی تا ادعاهای ایلان ماسک علیه USAID
به گفته سونا علی‌یوا، کارشناس سیاسی، آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) در حال تعطیلی است.
وی با اشاره به انتقادات اخیر ایلان ماسک از این سازمان و متهم کردن آن به تأمین مالی سلاح‌های بیولوژیکی، گفت: «این سازمان با حمایت مالی سوروس‌چی‌ها در کشورهای مختلف به دنبال طراحی انقلاب‌های نارنجی بود. در سال 2005 نیز این سازمان سعی کرد با استفاده از رسول قلی‌اف در آذربایجان نیز مشکلاتی ایجاد کند؛ اما دولت و مردم آذربایجان اجازه این کار را به آن‌ها ندادند. تلاش‌های بعدی آن‌ها نیز با شکست مواجه شد. USAID حامی مالی رسانه‌های غیرقانونی در آذربایجان بود. این سازمان در آذربایجان کانون‌های طرفدار ارمنستان و ضد ترکیه ایجاد می‌کرد. به همین دلیل، باکو یکی از اولین دولت‌هایی بود که فعالیت این سازمان را متوقف کرد. سپس دولت جدید آمریکا نیز اقدام مشابهی انجام داد؛ زیرا این سازمان به عنوان کانال پولشویی عمل می‌کرد. اختلاس و فساد گسترده‌ای در این سازمان وجود داشت. هزینه‌ها توسط مدیران سازمان به طور غیرواقعی گزارش می‌شد. به نظر می‌رسد که همه این موارد از دید مراکز اطلاعاتی و امنیتی آمریکا پنهان نمانده است. به همین دلیل، آن‌ها می‌خواهند فعالیت مستقل این سازمان را متوقف و آن را تحت کنترل دولت قرار دهند. فکر می‌کنم که در دوران ترامپ، تمام شاخه‌های رادیکال این سازمان قطع خواهد شد.»
ایلان ماسک، رئیس «اداره کارایی دولت» در آمریکا، در پستی در شبکه اجتماعی X، آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) را به «لانه مارکسیست‌های چپ‌گرا و آمریکاستیز» و همچنین به تأمین مالی سلاح‌های بیولوژیکی، از جمله ویروس کرونا که باعث مرگ میلیون‌ها نفر شد، متهم کرده است.
گفته می‌شود که دولت ترامپ حدود 60 نفر از مقامات ارشد آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) را به مرخصی فرستاده است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/793955/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قاب روز؛ «دارا حیایی» در حال رانندگی؛ مینا وحید در پشت صحنه فجر

آتش در تالاب اقماری دریاچه ارومیه مهار شد

دو تماشاگر زن مسابقه پرسپولیس-تراکتور بازداشت شدند

شیرابه‌های پسماند تبریز و احتمال خطر برای اراضی کشاورزی؟

یخبندان و کاهش محسوس دما در راه اردبیل؛ هشدار نارنجی صادر شد

شهرداری روی درآمد حاصل از تعرفه تمرکز نکند/ لزوم تدوین برنامه عملیاتی برای درآمد پایدار

احداث 94 واحد خوابگاه دانشجویی در اردبیل

ضرورت جذب سرمایه‌گذاران برای توسعه گردشگری در شهرستان خلخال

320 میلیارد ریال صرف تکمیل سد‌های گرمی و نمین شد

واکنش کانیه وست به برهنه شدن بیانکا سنسوری در گرمی

میزبانی کاخ سعدآباد از سرو سیمین/ ارسال 198 اثر از 20 کشور به جشنواره فجر صنایع دستی

مراکز جروکان و محمودآباد به تجهیزات پیشرفته مجهز شد

تصاویر/مراسم بزرگداشت روز جانباز در ارومیه

استولتنبرگ وزیر دارایی جدید نروژ می‌شود

نیکولو فاجولی: از بابت ترک یوونتوس بسیار ناراحتم

لزوم توجه ویژه به ترک تحصیل دختران و افزایش اعتیاد زنان در کشور

انقلاب ایران یک تهدید مهم برای پروژه استعمار جهانی بود

تیزر «ترک عمیق» منتشر شد

اختصاص 300 میلیارد تومان اعتبار برای راه آهن اردبیل ـ میانه

کنگره بین‌المللی "اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای" در افغانستان برگزار شد

جشن چلچراغ آیه‌ها در سالن ورزشی 22 بهمن اهر

بازداشت 2 تماشاگر زن حاشیه‌ساز مسابقه پرسپولیس-تراکتور + جزئیات

تجدید میثاق مدیران مجتمع مس سونگون با آرمان‌های شهدا همزمان با دهه فجر

بحران در روئینگ؛ یک ملی‌پوش دیگر هم اردو را ترک کرد

خبر فوری تعطیلی مدارس تبریز/ فردا چهارشنبه 17 بهمن مدارس تعطیل است؟

آیا مدارس آذربایجان شرقی فردا چهارشنبه 17 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات و مدارس آذربایجان شرقی و تبریز چهارشنبه 17 بهمن 1403

دولت مشکلی در پرداخت سهم پروژه‌های مشارکتی راه‌سازی ندارد

قدردانی امام جمعه تبریز از افتتاح آزادراه ‌‌بازرگان

کولاک برف و باران شدید کشور را فرامی‌گیرد | این استان‌ها از فردا تا دوشنبه آینده یخ می‌زنند

فاز نخست آزادراه تبریز بازرگان افتتاح شد

افتتاح قطعه اول آزاد راه تبریز - بازرگان

خودکفایی 3250 مددجو در آذربایجان غربی

مراسم اختتامیه جشنواره شعر دفاع مقدس و جایزه ادبی یوسف آذربایجان غربی برگزار شد

این دانش‌آموز خوب از خجالت مدیر مدرسه در آمد

80 واحد مقاوم سازی شده اشنویه افتتاح شد

لزوم الگوپذیری از حضرت عباس در زمینه تبعیت از ولایت

پرداخت ماهیانه بیش از ١١٠ میلیارد تومان به مددجویان کمیته امداد آذربایجان غربی

«نخستین کنفرانس ملی کاربرد هوش‌مصنوعی در کنترل ترافیک» در اصفهان برگزار می‌شود

انتشار مقاله با هوش مصنوعی تقلب است؟

دیدار استاندار هرمزگان با جانبازان سرافراز

جشن بزرگ علمداران انقلاب به مناسبت روز جانباز در بیجار برگزار شد

تکریم و تجلیل استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از جانبازان سرافراز نخاعی

زندگی شهدای غریب اسارت ظرفیت خلق داستان‌‌های فاخر را دارد

دومین نشست «دبیران ستادهای استانی کنگره ملی شهدای غریب اسارت» برگزار شد

آیین تکریم و تجلیل از جانبازان معزز قطع نخاعی آسایشگاه بقیه الله (عج) انجام شد

سفر در زمان؛ شهره و شهرام صولتی در دهه 50؛ جمیله شیخی و پسرش آتیلا در دهه 30

پایان هفته برفی در انتظار آذربایجان‌ غربی؛ پیش‌بینی کاهش محسوس دما

هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس

کودک 5 ساله در اردبیل به آغوش خانواده بازگشت

بهترین روش درمان واریس