افزایش سالانه هدررفت آب و کاهش ذخایر سدهای استان اردبیل
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - مسعود خیرجو با اشاره به افزایش سالانه هدررفت آب و، حجم ذخیره کل 53 سد استان را 582 میلیون متر مکعب اعلام کرده که 61 میلیون متر مکعب آن، حجم مرده و بقیه قابل بهرهبرداری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل میزان منابع آب استان اعم از آبهای سطحی و زیرزمینی را 2.2 میلیارد متر مکعب گزارش میدهد که از این میزان 1.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
8 دهم میلیارد متر مکعب مربوط به آبهای سطحی و بقیه مربوط به آبهای زیرزمینی است.
به گفته او استان اردبیل با توجه به کاهش بارش در سالهای اخیر و مصرف بیرویه در بخشهای مختلف با تنش آبی مواجه است و در این شرایط، علاوه بر مدیریت مصارف و منابع و صرفهجویی عمومی، بازچرخانی پساب برای مصارف صنعتی اهمیت پیدا میکند.
خیرجو به عنوان متولی بازچرخانی فاضلاب و پساب، ظرفیت تولید پساب در استان را سالانه 37 میلیون متر مکعب اعلام میکند که هر سال سه میلیون متر مکعب آن به واحدهای صنعتی از جمله نیروگاه سبلان عرضه میشود.
او با اشاره به کمبود منابع آب، متذکر شده که طبق قانون برنامه ششم توسعه کشور باید در مدیریت مصرف آب، از بازچرخانی پساب استفاده شود و آب صنایع بزرگ از چاه یا شبکه قطع و از پساب تامین شود.
به گفته او، شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل در اجرای قانون استفاده از پساب برای مدیریت مصرف آب، پساب لازم برخی صنایع استان از جمله فولاد اردبیل و نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان را به آنها اختصاص داده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل همچنین از مذاکره با چند واحد صنعتی از جمله معدن کارخانه چدن اسفنجی، سیمان اردبیل، آرتا انرژی و مس مشگینشهر خبر داد که متعهد شدهاند با قراردادهای بیع متقابل برای تامین آب خود از پساب فاضلاب، اقدام کنند.
خیرجو حمایت و همراهی نهادهای حاکمیتی و نظارتی از جمله استانداری و شرکت آب منطقهای را برای ترویج استفاده صنایع از پساب ضروری دانست تا با اتکا به نص صریح قانون عدم تخصیص آب و قطع آب شیرین صنایع، شرکت آب و فاضلاب اردبیل توفیق لازم در مدیریت و عرضه پساب را به دست آورد.
او تصریح کرد: از منابع حاصل از فروش پساب، میتوان بخشی از طرحهای نیمهتمام تاسیسات فاضلاب را تکمیل کرد و برای حفاظت محیط زیست توام با توسعه زیرساختها گام اساسی برداشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل ورود مراکز علمی و دانشبنیان برای استفاده از تکنولوژی نوین و جا انداختن بهرهبرداری از پساب به جای آب شیرین در صنایع را لازم دانست و گفت: پساب، منبعی مهم برای مصارف صنعتی است و برابر قانون، بسیاری از واحدهای صنعتی حق استفاده از آب شرب و شهری را ندارند و باید نیاز خود را از پساب یا از محل بازچرخانی آب تامین کنند.
-
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۱:۰۷
-
۵ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/792396/