پیام آذری

آخرين مطالب

آذربایجان شرقی رتبه نخست در تعداد زنبورستان‌ها گفتگو

آذربایجان شرقی رتبه نخست در تعداد زنبورستان‌ها
  بزرگنمايي:

پیام آذری - در گفت‌وگو با مهر اعلام کرد: مطابق نتایج سرشماری اخیر در مهرماه امسال، میزان تولید عسل در آذربایجان شرقی در سال 1403، بیش از 16 هزار تن (شانزده هزار و 281 و 9 صدم تن) بوده است که در مقایسه با سال 1402، رشد 10 درصدی نشان می‌دهد. حدود 15 هزار و 394 تن از این میزان مربوط به کندوهای مدرن و حدود 887 تن مربوط به کندوهای سنتی بوده است که باید بگوییم شاهد شکست رکوردی جدید در تولید عسل طی 5 دهه گذشته در آذربایجان‌شرقی بودیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با بیان اینکه براساس نتایج سرشماری در سال 1403 تعداد 11 هزار و 477 واحد زنبورستان در استان آذربایجان‌شرقی شمارش شده است، گفت: در این زنبورستان‌ها تعداد یک میلیون و 192 هزار و 463 کلنی زنبورعسل وجود دارد که حدود یک میلیون و 17 هزار و 557 کلنی در قالب کندوی مدرن و 174 هزار و 906 کلنی در قالب کندوی سنتی هستند.
زمانزاد قویدل با بیان اینکه تعداد کلنی‌ها (مدرن و سنتی) در امسال حدود 3 درصد کاهش داشته است، گفت: این کاهش عمدتاً به دلیل تلفات کلنی‌ها ناشی از سمپاشی‌های سموم تقلبی و غیر‌استاندارد توسط عده معدودی از کشاورزان است همچنین تعداد کلنی‌های بومی نسبت به سال گذشته حدود 3 درصد افزایش یافته که این امر به‌دلیل بازارپسند بودن عسل این نوع کلنی‌ها و بالابودن نرخ آن در مقایسه با عسل استحصالی از دیگر انواع کلنی‌ها است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی ادامه داد: سرشماری سراسری در آذربایجان‌شرقی برای دستیابی به آمار و اطلاعات در حوزه صنعت زنبورداری در امسال نیز همچون سنوات قبل به‌طور همزمان در سراسر کشور با همت 363 نفر از همکاران مروج انجام گرفت و طبق این سرشماری، مجموع تعداد زنبورداران و افراد شاغل در زنبورستان‌های استان به 18 هزار و 83 نفر رسید که نسبت به سرشماری سال 1402 تفاوت چندانی نداشته است. همچنین تعداد
7 هزار و 518 نفر از زنبورداران تحت پوشش بیمه (مجموع بیمه زنبورداری و سایر بیمه‌ها) قرار دارند.
قویدل گفت: علاوه بر عسل، 335.54 کیلو ژل رویال، 47.106 تن گرده گل، 19.762 تن بره موم، 197.167 تن موم و 155 گرم زهر زنبورعسل تولید شده که در مجموع با توجه به برگزاری دوره‌های آموزشی - ترویجی در استان در راستای سیاست خروج زنبورداری از تولید تک محصولی است.
وی بیان کرد: از نظر تولید عسل شهرستان‌های مراغه، سراب و ورزقان به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را دارند و از نظر تعداد کندوی مدرن و سنتی نیز مراغه دارای رتبه اول، اسکو دارای رتبه دوم و ورزقان رتبه سوم را دارد. از نظر تعداد زنبورستان‌ها نیز میانه رتبه اول، ورزقان رتبه دوم و سراب رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
قویدل اظهار کرد: در زمینه تولید عسل، میانگین تولید عسل در کندوهای بومی تغییرات زیادی نداشته، اما در کندوهای مدرن شاهد افزایش حدود 2 کیلوگرم در میانگین تولید عسل بودیم. به‌طور کلی، تولید عسل در امسال نسبت به سال 1402 حدود 10 درصد افزایش داشته است که این امر ناشی از اصلاح ساختار کندوهای مدرن قدیمی، استفاده از ملکه‌های هیبرید وارداتی و پربازده و همچنین افزایش دانش بهره‌برداران از طریق برگزاری کلاس‌های آموزشی و همایش‌ها است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی همچنین به افزایش 35 درصدی تولید ژل رویال در مقایسه با سال گذشته اشاره کرد و گفت: این افزایش، به‌ویژه با توجه به نرخ مناسب این محصول، به‌عنوان یک کمک اقتصادی مهم برای زنبورداران مطرح است و امیدواریم که در سال‌های آتی زنبورداران بتوانند از اقتصاد تک‌محصولی بودن کندوها خارج شوند.
وی در ادامه به چالش‌های موجود در صنعت زنبورداری اشاره کرد و اظهار کرد: تولید و توزیع عسل‌های تقلبی، پایین بودن آگاهی فنی برخی از زنبورداران در مسائل علمی و فنی، بی‌توجهی به تولید سایر محصولات زنبورعسل مانند ژل رویال، گرده، بره موم و زهر زنبور، واردات غیرقانونی و قاچاق ملکه‌ها و مصرف بی‌رویه سموم و آفت‌کش‌ها توسط کشاورزان، از جمله مشکلات اصلی این صنعت هستند. علاوه بر این، سمپاشی‌های بی‌موقع و نابجا موجب مسمومیت زنبورها و نابودی جمعیت کلنی‌ها می‌شود.
قویدل در خصوص دیگر مشکلات صنعت زنبورداری اظهار گفت: عدم پرداخت تسهیلات بانکی مناسب، فروش عسل و محصولات به نرخ پایین‌تر از ارزش واقعی آن، عرضه عسل‌های تقلبی در بازار و استفاده از سم فیبرونیل با وجود ممنوعیت آن، از دیگر مشکلاتی هستند که صنعت زنبورداری با آنها دست و پنجه نرم می‌کند. همچنین، مشکلات مربوط به بیمه تأمین اجتماعی زنبورداران به‌عنوان یک شغل مستقل و عدم شفافیت در تشخیص عسل‌های تغذیه‌ای از عسل‌های خالص نیز وجود دارد.
وی در پایان افزود: برای حل این مشکلات، پیشنهادهایی مطرح می‌شود که شامل ترویج و توسعه پرورش نژادهای پربازده و اقتصادی، معرفی مراکز معتبر تولید و فروش ملکه‌های پربازده، توسعه تولید فرآورده‌های جانبی زنبورعسل، تخصیص تسهیلات کم بهره، تأمین شکر یارانه‌دار در زمان مناسب و به مقدار کافی و ایجاد صنایع جانبی فرآوری و بسته‌بندی محصولات زنبور عسل است. این اقدامات می‌تواند به بهبود وضعیت صنعت زنبورداری و افزایش بهره‌وری این بخش کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/780716/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیوگرافی حامد وکیلی بازیگر سریال «قهوه پدری»/ تصاویر

مراسم عروسی «گوهر خیراندیش و جمشید اسماعیل خانی»؛ سال 1350/ عکس

وزیر بهداشت: ویروس چینی هنوز وارد ایران نشده است

مربی صدرنشین لیگ، کاندید بهترین مربی باشگاهی جهان

500 کیلوگرم گوشت‌ فاسد در مراغه کشف شد

نخستین آزمایشگاه مشترک بین دانشگاه تبریز و دانشگاه شیان چین افتتاح شد

نظر آیت‌الله خامنه‌ای درباره شیوه جبران حق‌الناس

در مرز‌های ایران و آذربایجان دوستی، برادری و همکاری حاکم است

هوای آذربایجان شرقی دوباره آلوده می‌شود

میزبانی از آسیایی ها به نمایندگان فوتبال ایران برگشت

اعتراض رسمی تراکتور به حکم کمیته انضباطی

جوانان از ایران نروید و تنهایش نگذارید/ می روید، ایران را دست چه کسی می سپارید؟/ ما هم روزهای تلخ را دیده ایم/ فردوسی نمی بخشدتان/ ویدئو

متلاشی شدن 38 باند موادمخدر در اردبیل

قطعی گاز در شهرستان بیله‌سوار

ویروس جدید چینی (HMPV) وارد ایران شد

جهش 6 برابری قیمت نوار تست قند خون/ پوشک بچه دوباره گران شد

رتبه برتر استان اردبیل در کاهش جمعیت کیفری

متلاشی شدن 38 باند مواد مخدر در اردبیل

آمادگی تیم‌ والیبال مشگین‌شهر برای لیگ دسته دو کشور

بیشترین پروژه‌های عمرانی شهر در این دوره از شورا اجرا شد

تصادف زنجیره ای در اردبیل یک کشته و 5 مصدوم بر جای گذاشت

برنامه‌ریزی همه‌جانبه برای حفظ هویت فرهنگی و تاریخی در سرعین ضروری است

قطعی گاز در شهرستان بیله سوار

تورهای مجازی 360 درجه شهرداری به روز‌‌‌رسانی می‌شوند

بسترسازی برای جذب سرمایه‌گذار در اولویت اقتصادی مدیریت‌ شهری است

درآمدهای حاصل از محل مالیات ارزش افزوده در سطح کشور یکنواخت توزیع نمی‌شود

پاسداشت قیام انقلابی «نیارق»

آغاز 10 طرح گردشگری در منطقه نمونه گردشگری ورگه سران سرعین

یخ‌ زدایی از هواپیماها در فرودگاه اردبیل با سیستم بومی

واکنش فرماندار مشگین شهر به خسارات انفجار معدن مس

ببینید| حمله راننده‌ ‎ترکیه‌ای به ترمینال ارومیه

ادارات خوی نیز به شهر هوشمند ملحق می شوند

تبریز| قهرمان واقعی چه کسی است؟

ضرورت تعیین تکلیف کشاورزان در اجرای پروژه جاده قدیمی هشترود_ مراغه

عصری تازه برای میانه‌روها؛ آیا پزشکیان می‌تواند پلن شاهین‌های آمریکایی را خنثی کند؟

پیام کامالا هریس خطاب به مردم آمریکا

باقرپسند: جایگاه من لیگ برتر است

برتری تیم بسکتبال مقاومت شهرداری تبریز مقابل عقاب تهران

آیت‌الله خامنه‌ای به استفتاء درباره نرسیدن به رکوع امام جماعت پاسخ داد

لحظه دست ندادن این مرد با کاملا هریس جنجال برپا کرد | دست هریس روی هوا ماند + فیلم

اجرای حکم مورد علاقه کمیته انضباطی از تبریز تا قائمشهر

بارش‌های سنگین در راه است/ در کدام استان‌ها بارندگی شروع می‌شود؟

قهرمانان ترای‌اتلون استاندارد کشور مشخص شدند

ترکیدگی لوله و هدررفت آب در روستای گرداسه دغدغه اهالی شد + فیلم

محور جلسات تنظیم بازار بحث درباره اقلام ضروری خانوارها است

کارمندان تراز مکتب سردار سلیمانی مورد تجلیل قرار گرفتند

ما نیاز داریم از شهدا یاد کنیم و تبرک جوییم

دکتر عبداللهی برای مدیرعاملی بیمه دی معرفی شد

باشگاه تراکتور: چرا تیم میهمان بیش از میزبان جریمه شده است؟

تغییر چهره «مادر سلطان سلیمان» سریال حریم سلطان در 80 سالگی