پیام آذری

آخرين مطالب

شیوع بالای آنفلوآنزای H1N1 در کشور/ احتمال ادامه پیک اول آنفلوآنزا تا پایان دی ماه گفتگو

شیوع بالای آنفلوآنزای H1N1 در کشور/ احتمال ادامه پیک اول آنفلوآنزا تا پایان دی ماه
  بزرگنمايي:

پیام آذری - هر سال در فصل سرما معمولا دو موج از بیماری آنفلوآنزا را تجربه می‌کنیم؛ در این مقطع زمانی نیز در پیک آنفلوآنزای فصلی H1N1 قرار داریم؛ به اذعان مسوولان وزارت بهداشت، این پیک از بیماری احتمالا تا پایان دی‌ماه ادامه دارد و هر چند خطر آن برای تمام گروه‌های سنی وجود دارد، اما هشدار متخصصان بیشتر متوجه سالمندان، کودکان و بیماران زمینه‌ای است و بر ضرورت رعایت موارد بهداشتی تاکید دارند.
دکتر قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه عوامل متعددی می‌توانند سبب بیماری‌های تنفسی شوند، اظهار کرد: ویروس‌ها و باکتری‌ها به عنوان عوامل بیماری‌های تنفسی شناخته می‌شوند و می‌توانند سبب ابتلا به بیماری‌های تنفسی شوند. تجربه انسان‌ها بیانگر این است که میزان بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال افزایش می‌یابد. 
فصل سرد سال؛ زمان مناسب برای فعالیت عوامل بیماری‌های تنفسی
وی ادامه داد: شرایط دمایی، اکولوژی و بیولوژی برای زیست و تکثیر عوامل بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال بسیار مطلوب به حساب می‌آید. با توجه به اینکه شرایط محیطی فصل سرد سال برای زیست و تکثیر عوامل بیماری‌های تنفسی مطلوب است، بسیاری از بیماری‌ها و عفونت‌های تنفسی در فصول پاییز و زمستان اتفاق می‌افتند. شرایط مطلوب فصل سرد سال برای فعالیت عوامل بیماری‌های تنفسی، یک موضوع بومی نیست و به ایران محدود نمی‌شود، بلکه یک موضوع جهانی است.
شیوع بالای آنفلوآنزای H1N1 در کشور
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آنفلوآنزا بیشترین سهم را از بیماری‌های تنفسی به خود اختصاص داده، خاطرنشان کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که با اپیدمی آنفلوآنز به ویژه آنفلوآنزای فصلی در سطح جهانی روبرو هستیم. شیوع آنفلوآنزای H1N1 در ایران و برخی کشورها در این روزها زیاد است؛ همچنین برخی کشورها با آنفلوآنزای تیپ B و H1N5 مواجه هستند.
مرادی درباره رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور گفت: سیستم رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور در سال جاری بیانگر این است که میزان بیماری‌های تنفسی از اوایل آذر ماه افزایش یافته، به طور مثال، نسبت آنفلوآنزا در هفته پایانی آذرماه حدود 22 درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی گزارش شده و سهم این بیماری از بیماری‌های تنفسی در هفته اول دی ماه نیز نسبت به هفته پایانی آذر ماه افزایش یافته است. پس از آنفلوآنزا، «رینوویروس‌ها» که عامل سرماخوردگی هستند در جایگاه دوم قرار دارند.
کرونا در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی
این متخصص اپیدمیولوژی درباره سهم کرونا از بیماری‌های تنفسی نیز گفت: پس از آنفلوآنزا و رینوویروس‌ها، کرونا در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی قرار دارد. نکته مهم و اساسی این است که کرونا به یک بیماری بومی تبدیل شده و به ترسناکی گذشته نیست. سازمان جهانی بهداشت و به دنبال آن کشورهای دنیا، کرونا را از لیست اضطرار بیماری‌های تنفسی خارج کرده‌اند. 
تجربه سالانه 2 پیک آنفلوآنزا در کشور
وی درباره پیک‌های آنفلوآنزا در کشور نیز به ایسنا گفت: به طور معمول، دو پیک آنفلوآنزا را در هر سال تجربه می‌کنیم. پیش از پاندمی کرونا، پیک اول بیماری آنفلوآنزا را در ماه‌های آذر یا دی و همچنین پیک دوم را در روزهای منتهی به فروردین ماه تجربه می‌کردیم. در حال حاضر، الگوی زمانی و انتشار آنفلوآنزا مانند دوران پیش از پاندمی کرونا است؛ چرا که مسائلی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک که در روزهای کرونایی بسیار رایج بود، سبب کاهش تعداد مبتلایان به آنفلوآنزا می‌شد و زمان ابتلا به این بیماری را تغییر داده بود. 
مرادی با بیان اینکه الگوی کنونی ابتلا به آنفلوآنزا شبیه به دوران پیش از پاندمی کرونا شده، توضیح داد: نه تنها الگوی بیماری، بلکه رفتار انسان‌ها نیز شبیه به دوران پیش از پاندمی کرونا شده و انسان‌ها مسائلی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی را که در روزهای کرونایی تجربه می‌کردند به دست فراموشی سپرده‌اند و به زندگی عادی خود بازگشته‌اند. 
احتمال ادامه پیک اول آنفلوآنزا تا پایان دی ماه
این متخصص اپیدمیولوژی با بیان اینکه سهم آنفلوآنزا از بیماری‌های تنفسی حدود 22 درصد است، خاطرنشان کرد: با توجه به سهم آنفلوآنزا از بیماری‌های تنفسی می‌توان گفت با حجم انبوهی از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مواجه هستیم. اکنون با پیک بیماری آنفلوآنزا مواجه هستیم و انتظار می‌رود که تا پایان ماه با روند کاهش بیماری آنفلوآنزا مواجه شویم. این نسبت در بیماران تنفسی بیشتر است، ‌تقریبا 40 درصد افرادی که در مراکز درمانی به دلیل عفونت‌های تنفسی بستری می‌شوند به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا است. 
بررسی وضعیت بیماری‌های تنفسی با 21 پاتوژن
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره روش‌های تشخیص آنفلوآنزا از کرونا گفت: چند سیستم رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور فعالیت می‌کنند؛ در یکی از آنها به طور مثال، نمونه‌هایی به شکل تصادفی از مبتلایان به بیماری‌های تنفسی که به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند، جمع‌آوری می‌کنیم و نمونه‌های جمع‌آوری شده را از نظر 21 پاتوژن یا عامل تنفسی مورد ارزیابی قرار می‌دهیم تا از وضعیت شیوع بیماری‌های تنفسی در جامعه مطلع شویم. 
این متخصص اپیدمیولوژی ادامه داد: مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت هنگام افزایش بیماری‌های تنفسی نسبت به ارزیابی عامل بیماری‌ها اقدام می کند تا بیماری‌های در گردش را شناسایی و علت آن را ریشه‌یابی کند. البته اکنون بسیاری از آزمایشگاه‌های بخش خصوصی توان تشخیص بیماری‌های تنفسی را دارند و مثلا می توانند موارد معرفی شده را از نظر کرونا و آنفلوآنزا آزمایش کنند.
خطر آنفلوآنزا برای تمام گروه‌های سنی
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه تمام گروه‌های سنی در معرض ابتلا به آنفلوآنزا هستند، افزود: به نظر می‌رسد که علائم آنفلوآنزا در سالمندان می‌تواند شدیدتر باشد.
افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای به ویژه سالمندان مبتلا به این بیماری‌ها، افراد دارای نقص سیستم ایمنی، مبتلایان به عفونت‌های تنفسی، مبتلایان به دیابت و فشارخون و بیماری‌هایی از این دست و همچنین زنان باردار جزو گروه‌های پرخطر آنفلوآنزا به حساب می‌آیند. بنابراین تمام گروه‌های سنی می‌توانند به آنفلوآنزا مبتلا شوند و تمام مبتلایان عوارض این بیماری را تجربه می‌کنند اما این بیماری برای گروه‌های پرخطر، خطرناک محسوب می‌شود. 
مرادی با بیان اینکه توجه به افراد آسیب‌پذیر و سالمندان در مواجهه با عفونت های تنفسی بسیار ضروری است، خاطرنشان کرد: سالمندان و افراد آسیب‌پذیر به ویژه مبتلایان به بیماری‌های مزمن می‌بایست در کانون توجه قرار گیرند. گروه‌های پرخطر بیماری آنفلوآنزا می‌بایست از حضور در اماکن با تراکم جمعیت زیاد خودداری کنند و فاصله اجتماعی را در صورت حضور در چنین مکان‌هایی رعایت کنند. 
وی با بیان اینکه استفاده از ماسک توصیه می‌شود، گفت: تمام افراد جامعه می‌بایست در فصول سرد سال که با افزایش بیماری‌های تنفسی و شیوع آنفلوآنزا مواجه هستیم، از حضور بی‌مورد در مکان‌های با جمعیت زیاد خودداری کنند. این روزها، زمان مناسبی برای ماسک زدن است تا از شیوع بیماری آنفلوآنزا جلوگیری کنیم. همچنین تهویه مناسب هوا در ادارات و به ویژه مدارس و دانشگاه‌ها بسیار ضروری است. 
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه شست‌وشوی مرتب دست‌ها نیز یک امر ضروری است، توضیح داد: شست‌وشوی مرتب دست‌ها سبب جلوگیری از انتقال آنفلوآنزا از طریق سطوح می‌شود. 
توصیه تزریق واکسن به گروه‌های پرخطر
مرادی گفت: به مبتلایان به بیماری آنفلوآنزا توصیه می‌کنم که تا زمان بهبودی در خانه بمانند و پس از بهبودی در محل کار یا تحصیل خود حاضر شوند. عدم حضور در محل کار و تحصیل نه تنها به کنترل شیوع بیماری کمک می‌کند، بلکه در روند بهبود بیماری نیز نقش دارد.
وی با بیان اینکه بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا شهریور و مهر ماه است، توضیح داد: برخی از متخصصان بیماری‌های عفونی توصیه می‌کنند که گروه‌های پرخطر بیماری آنفلوآنزا در صورت در دسترس بودن واکسن این بیماری نسبت به تزریق آن اقدام کنند. بر اساس منابع علمی، آخرین فرصت تزریق واکسن آنفلوآنزا اواخر آذر ماه است اما تزریق واکسن کرونا برای گروه‌های پرخطر در این روزها که شاهد شیوع این بیماری هستیم نیز به شرط اینکه در زمان تزریق، مبتلا به این بیماری نباشند، توصیه می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/779788/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای یک رسانه: حمید فرخ‌نژاد راننده اوبر شده است/ ویدئو

آخرین وضعیت کامیون‌داران ایرانی پشت مرز ترکیه

دو کشته در تصادف مرگبار آزادراه زنجان ـ تبریز

جزیره کیش میزبان گردهمایی و فستیوال سایکل توریست ها

اعلام زمان نام نویسی آزمون تخصصی دفاتر مشاور املاک کیش

کاهش نسبی دمای هوا در استان اردبیل

یخ‌زدایی از هواپیماها الزام ایمنی صنعت هوانوردی در فصل سرما

کاهش دمای هوا در برخی از مناطق استان اردبیل

جداکننده‌های مسیر میدان شریعتی تا چهارراه امام (ره) اردبیل برچیده می‌شود

دیپلم افتخار نقاشی چین در دست هنرمندان اردبیلی

«قرارگاه کدبانو» در سه محور مبانی فکری، سلامت و مدیریت خانواده در بیله‌سوار تشکیل شد

آماده ارائه آموزش‌های تخصصی مهارت محور برای توانمندسازی حوزه بانوان اردبیل هستیم

خودروهای حامل چوب قاچاق در اردبیل توقیف شد

همیاری روستاییان خویی در جاده سازی

وزیر فرهنگ و ارشاد بدون تخصیص اعتبار برای پروژه مقبره‌الشعرا به تبریز سفر نکند

مرگ دلخراش دو عابر در آزادراه زنجان - تبریز؛ تصادف مرگبار با سواری دنا

پایان فعالیت یک صفحه فالگیری در تبریز؛ دستگیری کلاهبردار 56 هزار فالووری

7 عادت مهم که افراد شاد هرگز ترک نمی کنند

اجرای 26 هزار واحد مسکن ملی در شهر سهند؛ گام بزرگ در رفع نیاز مسکن

بهره برداری از مرکز کنترل هوشمند ترافیک تا پایان سال سال‌جاری

وظیفه سازمان فاوا شهرداری تبریز تامین زیرساخت است

رازهای عجیب پرونده گروگان گیری خانواده در رشت | ابهامات پرنده گروگانگیری خانواده در رشت

«شبریز» قعر نشین ها پالایشگاه های کشور | درآمد حاصل از فروش نفت گاز نزولی شد

«شبریز» قعر نشین پالایشگاه های کشور | درآمد حاصل از فروش نفت گاز نزولی شد

ثبت 350 میلیون تردد جاده ای در آذربایجان شرقی

حضور بانوان در لیگ‌های کشوری تبریز مجاز شد؛ آغاز فصل جدید ورزش در آذربایجان شرقی

ادارات استان آذربایجان شرقی فردا سه شنبه 18 دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات تبریز فردا 18 دی 1403

افتتاح پروژه‌های جدید شهری در منطقه 10 تهران

47درصد اتوبوس‌های تهران در ابتدای مدیریت زاکانی غیرفعال بود

لحن تند رئیس جمهور آذربایجان علیه روسیه

«قرارگاه کدبانو» یک کار تشکیلاتی برای مهندسی فرهنگی حوزه خانواده است

تغییر چهره جذاب «راحله، زن ابراهیم اشتر» سریال مختار در 46 سالگی

دو کشته در تصادف مرگبار آزاد راه زنجان-تبریز

آخرین وضعیت محورهای مواصلاتی استان اردبیل

توقف 3 دستگاه کامیون و وانت حامل چوب قاچاق در اردبیل

ارسال 4 گروه کالا‌های سلامت محور با پست ممنوع شد

جشنواره طبخ آبزیان و غذاهای دریایی در مشگین‌شهر برگزار می‌شود

ایجاد بستر طرح تفکیک از مبدا زباله در اردبیل توسط شهروندان ضروری است

مدارس اردبیل سه‌شنبه 18 دی 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس اردبیل 18 دی 1403

مشکلی برای تامین اعتبار توسعه انرژی ‌خورشیدی نداریم

20 درصد برق دستگاه‌های اجرایی باید از طریق پنل خورشیدی تأمین شود

جدیدترین قیمت نقره امروز دوشنبه 17 دی 1403

قیمت طلا و انواع سکه کاهشی شد؛ طلای 18 عیار چقدر قیمت خورد؟ | جدول قیمت ها

قاچاق‌چیان چوب در دام مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی استان اردبیل

اهدای عضو سیزدهمین ایثارگر از استان اردبیل در سال‌جاری

قیمت نقره 17 دی 1403

تدوین برنامه جامع برای جنگل فندقلو ضرورت دارد

اولین بولدوزر مدل کوماتسو تحویل راهداری اردبیل شد

وزش باد تا ظهر چهارشنبه اردبیل را فرا می‌گیرد

اهدای اعضای بدن سیزدهمین ایثارگر استان اردبیل به بیماران نیازمند