پیام آذری

آخرين مطالب

آینده تاریک در انتظار تولید کنندگان فرش گفتگو

آینده تاریک در انتظار تولید کنندگان فرش
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرنگار تابناک ارومیه، در سال‌های اخیر بازار فرش آذربایجان غربی با افت شدید فروش مواجه شده و به طوری که فرش‌های دست بافت با وجود ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد به تدریج در حال فراموشی هستند، اما این فرش‌ها نه تنها نمایانگر هنر و فرهنگ غنی منطقه هستند بلکه نشان‌دهنده تلاش و ذوق بافندگان محلی نیز می‌باشند.
اما با تغییرات اقتصادی و کاهش تقاضا، بسیاری از این هنرمندان با چالش‌های جدی مواجه شده‌اند و آثار آن‌ها به دلیل کمبود مشتریان و عدم حمایت کافی از مسئولان مربوطه و از دست دادن بازار‌های جهانی و همچنین داخلی در سایه قرار گرفته است و این وضعیت نه تنها به معنای از دست رفتن یک هنر سنتی است، بلکه تهدیدی برای هویت فرهنگی آذربایجان غربی به شمار می‌رود.
فرش‌های آذربایجان غربی نه تنها به عنوان یک کالای مصرفی، بلکه به عنوان نمادی از هویت فرهنگی و هنری منطقه شناخته می‌شوند این فرش‌ها با طرح‌ها و رنگ‌های چشم‌نواز، داستان‌های نسل‌ها را روایت می‌کنند و نشان‌دهنده مهارت‌های بافندگان محلی هستند و ارزش فرش در این منطقه به قدری بالاست که هر فرش به عنوان یک اثر هنری و سرمایه‌ای فرهنگی در نظر گرفته می‌شود علاوه بر زیبایی و اصالت، فرش‌های آذربایجان غربی موجب اشتغال زایی و تقویت اقتصاد محلی می‌شوند و با حفظ این هنر، میراث گران بهایی به نسل‌های آینده منتقل می‌گردد.
پشم مورد استفاده در فرش‌های دست‌باف آذربایجان عمدتاً از گوسفندان مناطق ارومیه، ماکو، خوی و سلماس به دست می‌آید، چون پشم گوسفندان این مناطق به لحاظ کیفیت با پشم گوسفندان سایر مناطق تفاوت دارد و پشم این مناطق به دلیل شرایط جوی خاص، تغذیه مناسب و نژاد‌های مقاوم، دارای زبری و دوام بیشتری است.
این ویژگی‌ها باعث می‌شود که فرش‌های بافته شده از این پشم‌ها، علاوه بر زیبایی، از لحاظ ماندگاری و استحکام نیز برتری خاصی نسبت به فرش‌های تولیدی سایر استان‌ها داشته باشند، به علاوه، پشم‌های این مناطق معمولاً دارای خاصیت جذب رطوبت و گرما هستند که باعث می‌شود فرش‌ها در مرور زمان به سختی کیفیت اصلی خود را از دست بدهند.
از رونق به رکود در بازار فرش آذربایجان غرب
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در ارومیه، اظهار داشت: وضعیت اقتصادی نامناسب و تورم یکی از عوامل اصلی رکود در بازار فرش است و به همین دلیل، تولید کنندگان مجبور به کاهش تولید و تعدیل نیروی کار خود می‌شوند که این امر خود به رکود بیشتر در این صنعت دامن می‌زند.
 وی افزود: توان خرید مردم در حوزه فرش‌های دستبافت به وضوح کاهش یافته است و این کاهش توان خرید را نه تنها ناشی از وضعیت اقتصادی نامناسب و تورم است بلکه به تغییرات فرهنگی و سلیقه‌ای نیز مربوط می‌شود و در سال‌های اخیر، با افزایش قیمت‌ها بسیاری از خانواده‌ها به سمت خرید فرش‌های ماشینی یا جایگزین‌های ارزان‌تر روی آورده‌اند. 
کامران مهاجر گفت: بسیاری از فعالان این صنعت به دلیل مشکلات مالی ناچار به ابطال پروانه کسب خود شده‌اند و این روند نگران کننده، منجر به تعطیلی مغازه‌ها و کارگاه‌های تولیدی شده است. 
وی افزود: فرش‌های دستبافت، نماد هنر و تمدن ایرانی، در معرض خطر فراموشی قرار دارند و تاثیر مشکلات مالی و عدم حمایت دولتی بر کارگاه‌های بافت فرش باعث شده بسیاری از کارگاه‌های بافت فرش دیگر نتوانند فعالیت خود را ادامه دهند.
تامین مواد اولیه بزرگترین مشکل کارگاه‌های تولید فرش
امین حیدروند در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در ارومیه، اظهار داشت: توان مالی برای تأمین مواد اولیه به شدت کاهش یافته است و همچنین پایین بودن توان خرید مردم نیز به رکود در بازار فرش‌های دستباف دامن زده است.
وی افزود: این امر نه تنها بر فروش تأثیر گذاشته، بلکه به تضعیف هویت فرهنگی و سنتی این هنر نیز آسیب می‌زند و برای حفظ و احیای این صنعت ارزشمند نیاز به تدابیر حمایتی جدی احساس می‌شود.
حیدروند گفت: وضعیت اقتصادی نامناسب و تورم یکی از عوامل اصلی رکود در بازار فرش است و کاهش تقاضا برای فرش‌های دستباف را به دنبال دارد و علاوه بر این نوسانات قیمت مواد اولیه و افزایش هزینه‌های تولید نیز بر کیفیت و قیمت نهایی فرش‌ها تأثیر می‌گذارد.
مدیر کارگاه تولیدی و بافت فرش خاطر نشان کرد: این وضعیت می‌تواند به نابودی بسیاری از کارگاه‌ها و هنرمندان این صنعت منجر شود، بنابراین از مسئولین باید نسبت به این مشکل چاره اندیشی کرده و راهکار‌های مؤثری را ارائه دهند.
قیمت فرش در اوج، اما بی کیفیت
زهره وکیلی که در نمایشگاه فرش در حال خرید بودند در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در ارومیه، اظهار داشت: قیمت فرش به شدت بالا رفته و متاسفانه کیفیت آن‌ها نیز کاهش یافته است.
وی افزود: این افزایش قیمت نه تنها قدرت خرید خانواده‌ها را کاهش داده بلکه باعث شده که بسیاری از افراد از خرید فرش منصرف شوند و فرش‌هایی که روزگاری نماد هنر و فرهنگ ما بودند اکنون به کالایی لوکس تبدیل شده‌اند که تنها قشر خاصی از جامعه قادر به خرید آن هستند.
وکیلی گفت: امروز فرش‌هایی به فروش می‌رسند که نه تنها از لحاظ ظاهری، بلکه از لحاظ دوام نیز قابل مقایسه با فرش‌های گذشته نیستند و با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، نیاز است که فروشگاه‌ها برنامه‌های قسطی را در نظر بگیرند و در صورت امکان درصد اقساط را کاهش دهند تا شاید مردم بتوانند با آرامش بیشتری فرش‌های زیبایی را که نماد فرهنگ ما هستند، خریداری کنند.
حال با این حال و روزی که بازار فرش در آذربایجان غربی دارند و از سوی دیگر امیدی به بهبود وضعیت اقتصادی در کشور نیست شاید در آینده‌ای نه چندان دور شاهد خواهیم بود که فرش‌های این استان به خصوص تکاب از بین خواهند رفت و فرش‌های بی کیفیت و یا موکت جایگزین آن خواهد شد و تاثیر این عامل سبب افزایش بیکاری در جامعه و سایر مشکلات اجتماعی می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/778462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هدیه تهرانی و لاله مرزبان در قهوه خانه

ویدئویی از ژست‌های عجیب الناز شاکردوست

کشف 71 مورد تخلف محیط‌زیستی در آذربایجان‌ غربی

تپه تاریخی کورائیم ساماندهی می‌شود

وحشت در جهان؛ شیوع ویروس جدید HMPV در چین

اعتراض رسمی باکو به یک حاشیه‌سازی یک مداح در ایران | اینجا جمهوری اسلامی است نه جمهوری مداحان

زمان قطعی برق اردبیل امروز شنبه 15 دی 1403 ( جدول خاموشی)

پرونده رقابت‌های لیگ پیشکسوتان فوتبال استان اردبیل بسته شد

انسداد محور پونل - خلخال به دلیل نبود ایمنی کافی

پخش مواد شوینده تبریز

مدارس سنگی منطقه هشترود تا مهر 1405 نوسازی می‌شود

سفارت این کشور در دمشق بازگشایی می شود

واژگونی مرگبار پراید در شندآباد شبستر

تصویب تولید 357 مگاوات انرژی خورشیدی در آذربایجان‌شرقی

زمان قطعی برق تبریز امروز شنبه 15 دی 1403 ( جدول خاموشی)

زمان قطعی برق ارومیه امروز شنبه 15 دی 1403 ( جدول خاموشی)

بزرگ‌ترین بیمارستان تخصصی دامپزشکی آذربایجان‌شرقی افتتاح یافت

استاندار آذربایجان شرقی با خانواده شهدای ارامنه دیدار کرد

مدارس آذربایجان شرقی فردا یکشنبه 16 دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس تبریز شرقی یکشنبه شانزدهم دی 1403

پنجمین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی در چابهار برگزار شد

مادر شهیدان «بابائی» از خراسان رضوی آسمانی شد

غبارروبی مزار شهدای مدافع حرم به یاد سردار دل‌ها در قم

برگزاری پنجمین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی در چابهار برگزار شد

شناسایی هویت شهید گمنام پس از 38 سال در آمل

یادواره 32 شهید والامقام روستای زرامین نهاوند برگزار شد

ملتی که شهادت دارد، اسارت ندارد

مالک باشگاه تراکتور: رقابت با باشگاه‌های دولتی ناعدالتی است

الگوگیری از سیره تربیتی و اجتماعی امام جواد (ع) ضامن پیشرفت جوامع است

ثبت‌نام آیین اعتکاف تا 24 دی در آذربایجان غربی ادامه دارد

مناسبت روز/ شنبه، 15 دی

بارش برف در برخی از محورهای استان‌های اردبیل؛ تردد فقط با زنجیر چرخ

امام جمعه کرمانشاه: شهید سلیمانی، مکتبی برای زندگی سعادتمند است

اینجا جمهوری اسلامی است نه جمهوری مداحان/ انتقاد شدید از حاشیه سازی یک مداح در اردبیل

انتقاد شدید جمهوری اسلامی از برگزاری مراسمی در اردبیل با چاشنی توهین به مقامات آذربایجان

این کشور نیز حمایت خود از سوریه جدید را اعلام کرد

ترامپ باید برای آخرین به دیپلماسی با ایران فرصت بدهد

رکوردهای مثبت و منفی نیم فصل اول؛ تراکتور همه را شخم زد

فرهنگ‌سازی هرچه بیشتر در موضوع اهدای عضو ضروری است

امن‌ترین نقطه زمین برای تراکتور (عکس)

برگزاری یادواره شهدای روستای کردده در مراغه

این روحانی برای اولین بار به مجلس خبرگان راه یافت + عکس

عکس 10 سال قبل سردار سلیمانی، همسر، دختران و پسرانش + ببینید

گرامیداشت یاد و خاطره حاج قاسم در سالروز شهادتش توسط مردم دیزج دیز + فیلم

تصمیم جمهوری آذربایجان برای بازگشایی سفارت این کشور در دمشق

پس لرزه توهین به اردوغان و علی اف در تلویزیون صدا و سیما

تصمیم باکو به بازگشایی سفارت خود در دمشق پس از 12 سال

ترک شیرینی‌جات راهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

قریب به 1٠6 هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی آذربایجان غربی

ویدئویی از عکس های عروسی بازیگران معروف

ماجرای تماس سردار سلیمانی با گلشیفته فراهانی/ ویدئو