پیام آذری

آخرين مطالب

آمریکا برای متحد خود شمشیر را از رو بست/ تلاش‌های خزنده اسلام آباد برای گسترش زرادخانه هسته‌ای؛ پاکستان برای حمله به واشنگتن خیز برداشت؟ سیاسی

آمریکا برای متحد خود شمشیر را از رو بست/ تلاش‌های خزنده اسلام آباد برای گسترش زرادخانه هسته‌ای؛ پاکستان برای حمله به واشنگتن خیز برداشت؟
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش اقتصادنیوز، وال استریت ژورنال با انتشار یاداشتی مدعی شد، دولت بایدن هفته‌ها قبل از پایان دوره ریاست جمهوری، اعلام کرد که پاکستان در حال توسعه یک موشک بالستیک دوربرد است که در نهایت می‌تواند سلاح هسته‌ای اسلام‌آباد که قادر به حمله به ایالات متحده است را مجهز کند.
به ادعای این نشریه، مقامات آمریکایی مدعی‌اند که دولت بایدن اطلاعات مربوط به فعالیت‌های موشکی مخفی پاکستان را فاش کرد و تحریم‌هایی علیه یک نهاد دولتی درگیر در این کار را اعمال کرد.
این سیاست در حالی رسانه‌ای شد که تلاش‌های مکرر برای پایان نگرانی‌ها در این باره و از طریق کانال‌های محرمانه ناکام ماند.
سایه تنش بر روابط آمریکا و پاکستان وال استریت ژورنال در ادامه گزارش ادعایی‌اش آورد، جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی، روز پنجشنبه مدعی شد: «فهرست کشورهایی که هم سلاح هسته‌ای دارند و هم توانایی موشکی؛ بازیگرانی که قادرند به شکلی مستقیم خاک آمریکا را هدف قرار دهند، اندک است. از همین رو برای ما سخت است که سیاست‌های پاکستان را چیزی جز تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده بدانیم.»هشدار کاخ سفید در باب شکاف فزاینده ای میان واشنگتن و اسلام آباد تأکید کرد که پاکستان زمانی شریک حیاتی ایالات متحده در جنوب آسیا به شمار می رفت تا جایی که دو دهه پیش توسط دولت جورج دبلیو بوش به عنوان "متحد اصلی غیر ناتو" معرفی شد.مقامات گفتند که اطلاعات تازه فاش شده در باب تلاش های پاکستان برای گسترش دامنه نیروی موشکی خود، از جمله به توسعه تجهیزاتی برای آزمایش موتورهای موشکی بزرگ اشاره دارد.در این میان سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز شنبه گفت که ادعاهای فاینر "بی اساس"، "عاری از عقلانیت" و "برای روابط میان دو بازیگر مفید نیست."
در این میان یک مقام ارشد دولت بایدن گفت که ساخت موشک دوربردی که بتواند ایالات متحده را هدف قرار دهد چندین سال و شاید تا یک دهه طول بکشد.این مقام دولتی افزود: «ما در تلاش هستیم تا فشار ها را تحمیل کرده تا از مانع از شکل گیری چنین مشکلی شویم، زیرا نمی‌خواهیم پاکستان در این مسیر آنقدر پیش برود که به تهدیدی وجودی تبدیل شود».پاکستان مدت‌هاست که روابط نظامی نزدیکی با چین دارد، همان بازیگری که هند را به عنوان یک دشمن می‌بیند و برای برنامه موشکی خود به ارتش پاکستان تسلیحات و کمک می‌رساند. در همین راستا فاینر گفت که ایالات متحده به دنبال همکاری با پاکستان است و در طول سال ها با اسلام آباد در زمینه مبارزه با تروریسم تعامل داشته است. علیرغم فراز و نشیب‌ها در روابط، ایالات متحده تا حدی به دلیل موقعیت پاکستان در منطقه و موقعیت این بازیگر به عنوان یک کشور مسلح هسته‌ای به دنبال تعامل و همکاری با این بازیگر بوده است.تمرکز ایالات متحده بر مقابله با چین و تمرکز پکن بر رویارویی با هند در سال های اخیر روابط واشنگتن با اسلام آباد را تیره کرده؛ کشوری که از زمان خروج ایالات متحده از افغانستان اهمیت کمتری برای آمریکا دارد.

پیام آذری

هراس از هسته ای شدن آسیا وال استریت ژورنال در ادامه گزارش ادعایی اش آورد، در زمان نخست وزیری شهباز شریف، پاکستان عمدتاً به دلیل نفوذ ارتش، که مدت ها قدرت قابل توجهی را در اختیار داشته، در مسیری مستبدانه حرکت می کند. هدف برنامه هسته‌ای اسلام‌آباد هدف قرار دادن احتمالی هند است؛ قدرتی مجهز به سلاح هسته‌ای که از سال 1947 تاکنون سه جنگ بزرگ را تجربه کرده است.به ادعای این نشریه، تصمیم افشای اطلاعات محرمانه ایالات متحده در پایان دوره ریاست جمهوری بایدن، در واقع پرونده را به ترامپ، رئیس جمهور منتخب واگذار می کند؛ چهره ای که در اولین دوره ریاست جمهوری اش ارائه کمک های امنیتی به پاکستان را کاهش داد و از این کشور خواست که موضع سخت تری در برابر شبکه های تروریستی در قلمرو خود اتخاذ کند.فاینر در رویدادی که توسط بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی و انجمن کنترل تسلیحات برگزار می شد، سخنرانی کرد و اظهاراتش توسط سایر مقامات ارشد دولت به عنوان بخشی از تلاش دیپلماتیک گسترده‌تر برای تحت فشار قرار دادن پاکستان برای توقف برنامه توصیف شد.
فاینر درباره تلاش پاکستان برای توسعه موشک دوربرد گفت: «اگر این استراتژی ادامه یابد، پاکستان توانایی حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا، از جمله در ایالات متحده را خواهد داشت.»او از گفتن اینکه چرا ممکن است پاکستان بخواهد چنین موشک دوربردتری بسازد، خودداری کرد. اما برخی از تحلیلگران می گویند که اسلام آباد ممکن است به دنبال راهی برای بازداشتن واشنگتن از کمک به هند باشد، بالاخص اگر جنگی میان دهلی نو و اسلام اباد رخ دهد.پاکستان همچنین ممکن است نگران تلاش ایالات متحده برای خلع سلاح اجباری زرادخانه هسته ای اسلام آباد باشد، اگرچه مقامات ایالات متحده گفتند که واشنگتن قصد انجام این کار را ندارد. به گفته هانس کریستنسن فعال در فدراسیون دانشمندان آمریکایی، یک سازمان غیرانتفاعی که مسائل امنیتی را بررسی می کند، زرادخانه هسته ای پاکستان به آرامی در حال غنی شدن است و در حال حاضر حدود 170 کلاهک را در خود جای داده است.در این میان سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت که برنامه‌های نظامی این کشور «به منظور دفاع از حاکمیت و حفظ صلح و ثبات در جنوب آسیا است».نگرانی در مورد برنامه موشکی پاکستان در حالی مطرح می شود که ایالات متحده با رشد و گسترش نیروی هسته ای چین، معاهده تسلیحات استراتژیک با روسیه که قرار است در فوریه 2026 منقضی شود و تلاش های کره شمالی برای ایجاد زرادخانه هسته ای خود مواجه است.یک دستورالعمل محرمانه که در اوایل سال جاری توسط بایدن صادر شد، به پنتاگون دستور می دهد تا گزینه هایی را برای جلوگیری از تجاوز همزمان چین، روسیه و کره شمالی تعریف کند.
روز چهارشنبه، وزارت امور خارجه تحریم‌هایی را علیه مجتمع توسعه ملی در اسلام‌آباد اعمال کرد؛ تحریم هایی که به گفته ایالات متحده بخش توسعه موشک‌های بالستیک شاهین پاکستان را هدف قرار داد؛ نهادی که بر دستیابی به اقلامی برای برنامه موشکی دوربرد، از جمله شاسی خودروهای ویژه و موشک تلاش دارد.فاینر خاطرنشان کرد که این اولین بار است که ایالات متحده یک شرکت دولتی پاکستانی را که در توسعه موشکی شرکت دارد، تحریم می کند.همچنین تحریم‌هایی علیه سه شرکت پاکستانی در کراچی اعمال شد که به گفته وزارت امور خارجه در تامین تجهیزات برنامه موشکی دوربرد مشارکت داشتند. ایالات متحده قبلاً یک موسسه چینی و شرکت های چینی را به دلیل کمک به برنامه موشکی پاکستان تحریم کرده بود.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/774896/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان دقیق ورود سامانه بارشی به کشور اعلام شد

پیام تسلیت قالیباف به رئیس مجلس جمهوری آذربایجان

آمار آسوشیتدپرس از آمار کشته های سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان

اشهد گفتن مسافران آذربایجان قبل سقوط!

تسلیت قالیباف به رئیس مجلس ملی آذربایجان

پیام تسلیت قالیباف به رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان

مرزنشینان باید از عواید مرز تمرچین برخوردار شوند

شلیک پدافند عامل سقوط هواپیمای آذربایجانی بوده! | تصاویری که ثابت می‌کند به هواپیما شلیک شده است + فیلم

بنیاد با استفاده از فناوری‌های جدید می‌تواند فرآیندهای خود را کارآمدتر اجرا کند

جدول خاموشی برق اردبیل فردا پنجشنبه 6 دی ماه 1403 + قطعی برق اردبیل ششم دی 1403

جهاد دانشگاهی اردبیل امید به زندگی را با احداث مرکز درمان ناباروری افزایش می‌دهد

15 هزارو 700 مترمربع از اراضی کشاورزی محمودآباد آزادسازی شد

آیین معارفه سرپرست مدیریت شعبه ماکو بیمه سرمد برگزار شد

آزادسازی 15700 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در محمودآباد

حمایت عجیب و غریب: آن ها دیوانه والیبال هستند

جشن بزرگ ازدواج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

پدر شهید «رحیم نجفی کوزه کنان» به لقاء الله پیوست

ایران آماده مذاکره مستقیم با آمریکا است / مذاکرات باید بدون واسطه و شفاف باشد

نخستین داور بین المللی بسکتبال بانوان آذربایجان شرقی معرفی شد

آغاز انتخابات نظام مهندسی ساختمان در آذربایجان‌غربی

واکنش آمریکا به اظهارات جنجالی علی‌اف

آمریکا هیچ‌گاه به اهداف شوم خود در رابطه با ایران دست نیافته است

موقعیت بی نظیر آذربایجان‌غربی در حوزه مرزی و تجاری+عکس

جزئیات تازه از حادثه سقوط هواپیمای آذربایجان

جدول خاموشی برق آذربایجان شرقی 6 دی 1403 | زمان‌بندی دقیق خاموشی‌ها و نحوه اطلاع‌رسانی

هشدار هواشناسی درپی بارش برف و باران در 26 استان

افزایش سهم ترانزیتی آذربایجان شرقی با اجرای کریدور ارس و پایانه مرزی کلاله

احتمالا بیش از 30 سرنشین هواپیمای جمهوری آذربایجان کشته شده‌اند

علی اف: هنوز علت سقوط هواپیما آذربایجانی معلوم نیست

علی اف: هنوز علت سقوط هواپیمای آذربایجانی معلوم نیست

پیام تسلیت قالیباف در پی سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان

تقویت بنیه علمی دانشجویان و دانش‌آموزان ایثارگر جزو برنامه‌های بنیاد استان خوزستان است

بنیاد شهید و امور ایثارگران با استفاده از فناوری‌های جدید می‌تواند فرآیندهای خود را کارآمدتر اجرا کند

شهدا نماد امور معروف و ارزش‌های زیبای اسلامی هستند

«مراد» سریال عشق ممنوع بعد 16 سال؛ باتوهان الکارزچی در 27 سالگی/ تصاویر

توضیحات وکیل تتلو درباره اتهام سب‌نبی/ منتظر صدور رای هستیم

توزیع آرد خام روستایی و عشایری ساماندهی می‌شود

کاهش ذخایر خونی در اردبیل/ اهداکنندگان پای کار بیایند

پژوهش راهکار مقابله با معضل ضعف علمی است

سه محل غیرمجاز طب سنتی در مشگین‌شهر پلمب شدند

ثبت نام دور جدید وام اشتغالزایی با شرایط فوق العاده / بدون معطلی در کمترین زمان وام دریافت کنید

آزادسازی 15 هزار و 700 متر مربع از اراضی کشاورزی محمودآباد

تساوی پرواز سیمرغ و شهرداری قائمشهر در شهرآورد لیگ 4 فوتبال کشور  + فیلم

تعطیلی ادارات و بانکهای تبریز فردا پنجشنبه 6 دی 1403 به دلیل آلودگی هوا و سرما

اعتکاف دانش‌آموزی در تبریز برگزار می‌شود

استوری جنجالی گاریدو بعد از ترک ایران و اخراج از پرسپولیس + فیلم

استوری جنجالی گاریدو پس از ترک ایران

پیام پزشکیان به رئیس جمهور آذربایجان

هشدار هواشناسی؛ بارش برف و باران در 26 استان

سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری آذربایجان با ده‌ها سرنشین