دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی حمایت شود
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام آذری - اردبیل ـ رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: حمایت از شرکتهای دانش بنیان ضرورتی اجتناب ناپذیر بوده و کشاورزان باید با دستاوردهای این شرکتها آشنا شده و آنها را بکار گیرند.
به گزارش خبرنگار مهر ، نوبخت اژدری عصر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان اردبیل قطب کشاورزی و دامپروری کشور است و به لحاظ داشتن تنوع اقلیمی خاص و منحصر به فرد، وجود کشت و صنعتهای مغان و پارس، دشتهای حاصلخیز اردبیل، مغان و مشکین شهر با مساحتی بالغ بر 216 هزار هکتار، وجود 120 هزار بهره بردار، وجود سدهای یامچی ، سبلان و خداآفرین و بیش از یک میلیون هکتار منابع طبیعی اعم از جنگل و مرتع یکی از قطبهای مهم کشاورزی و دامپروری کشور محسوب میشود.
وی افزود: رمز ترقی و پیشرفت در بخش کشاورزی و لازمه دستیابی به تولید و خودکفایی بالا بردن سطح اطلاعات علمی و تخصصی تولیدکنندگان و بهره برداران است. زمانی میتوانیم به اهداف اقتصاد مقاومتی دست یابیم که کشاورزان و بهره برداران با بهرهگیری از آخرین یافتههای تحقیقاتی اقدام به کشت و زرع نمایند. همانگونه که مقام معظم رهبری (مدظله العالی ) فرمودهاند علم و تحقیق کلید ترقی و پیشرفت کشور است به همین دلیل هم مسئولین و دستاندرکاران تولید میبایست کشاورزی را علم محور مدیریت کنند تا به بالاترین سطح تولید در واحد سطح و قطع وابستگی به بیگانگان دست پیدا کنیم.
اژدری در ادامه سخنان خود افزود: یکی از چالشهای مهمی که کشاورزان و بهره برداران با آن مواجه هستند بحران آب کشاورزی است. میبایست با بهرهگیری از آخرین یافتههای علمی و تحقیقاتی از شیوههای نوین آبیاری تحت فشار استفاده کنیم تا با حداقل آب مصرفی بیشترین میزان محصول را تولید نمائیم گسترش شرکتهای شهرکهای کشاورزی و تولید محصولات گلخانهای یکی از راهکارهای مهم در استفاده بهینه از آب کشاورزی است.
وی با اشاره به تغییرات اقلیمی و آب و هوایی خصوصاً در طی سه سال گذشته افزود: بحران آب کشاورزی را بیش از پیش تشدید کرده است؛ متوسط بارندگی سالانه در دراز مدت 360 میلی متر است این در حالی است که در سال زراعی گذشته تنها 257 میلی متر بارندگی در استان رخ داده است این بیانگر آن است که متأسفانه میزان بارندگی در مقایسه با دراز مدت بسیار کمتر است و کمبود میزان نزولات آسمانی ایجاب میکند که مراکز تحقیقاتی به دنبال محصولات زراعی با آببری کم باشند و کشاورزان نیز دانش بکارگیری مؤثر آب کشاورزی را با بهرهگیری از تکنولوژی و فناوری انواع سیستمهای آبیاری تحت فشار در مزارع خود اجرا نمایند.
اژدری یکی از چالشهای مهم دیگر که در استان با آن روبرو هستیم را فرسایش خاک کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: از اقدامات انجام یافته توسط سازمان جهاد کشاورزی در راستای کنترل فرسایش خاک، ترویج خاکورزی حفاظتی و اجرای عملیات شخم زنی در جهت عمود بر شیب میباشد و همچنین در راستای جلوگیری از زهدار شدن اراضی، مجهز کردن اراضی به سامانههای نوین آبیاری و همچنین احداث زهکش زیرزمینی در اراضی زهدار مغان میباشد. راهکارهای عملی در مورد مهار و توسعه فرسایش خاک در استان و جلوگیری از تشکیل رسوب در پشت سدها، حتماً باید مبتنی بر احیا و حفظ پوشش گیاهی طبیعی، جلوگیری از تمرکز روانآب و کنترل چرای بیرویه دام و جلوگیری از آبیاری بیرویه و زهدار کردن اراضی پایین دست باشد.
و در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از شرکتهای دانش بنیان ضرورتی اجتناب ناپذیر است و کشاورزان میبایست با دستاوردهای این شرکتها در نمایشگاهها و کلاسهای ترویجی آشنا شده وآنها را بکار گیرند؛ قطعاً با مشکلات آب و خاک زراعی و وضعیت آب و هوایی حاکم بر جهان این شرکتهای دانش بنیان هستند که مؤثرترین راهکارها را برای تولید بیشتر در واحد سطح در اختیار بهره برداران و تولید کنندگان قرار میدهند.
-
شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۵:۵۵
-
۱۱ بازديد
-
خبرگزاری مهر - اردبیل
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/769668/