استاد فرهنگ و علوم قرآنی در اردبیل درگذشت
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - ایرنا / «اسماعیل نوذریان» محقق، مدرس و مولف آثار متعدد در حوزه علوم و معارف قرآنی و استاد مراکز علمی و دانشگاهی استان اردبیل، روی در نقاب خاک کشید.
بیوک جامعی، صاحبنظر حوزه فرهنگ فولکلور استان اردبیل اظهار کرد: این معلم بزرگ، زندگی و عمر خود را صرف ارتقای فرهنگ و معارف قرآنی و تربیت شاگردان متعهد و نسل مقید به آموزههای دینی کرد.
وی افزود: ایشان به معنای واقعی معلمی پاکدامن، فداکار و متقی بود و صدها دانشآموز و انسان وارسته را به جامعه استان اردبیل و ایران تقدیم کرد.
محقق و صاحب نظر حوزه فرهنگ فولکلور استان اردبیل اضافه کرد: این استاد زندگی خود را وقف توسعه فرهنگ و معارف اسلامی کرده بود و از برجستهترین معلمان و دبیران شناخته شده در استان بود که در حوزه تفسیر قرآن نیز تالیفاتی دارد.
غلامرضا ضیایی نیری، استاد دانشگاههای اردبیل هم درباره زندهیاد نوذریان گفت: مرحوم نوذریان در دهه 40 پس از دریافت مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران، به اردبیل بازگشته و مشغول تعلیم و تربیت و تدریس شد.
وی افزود: ایشان بیش از 58 سال از عمر خود را در دانشگاههای مختلف استان اردبیل از جمله مرکز تربیت معلم و دانشگاه آزاد اسلامی خلخال صرف تربیت شاگرد کرد.
وی از جمله سمتهای مرحوم نوذریان را مدیر گروه معارف اسلامی و علوم قرآنی دانشگاه آزاد اسلامی و تربیت معلم ذکر کرد که به عنوان مفسر قرآن و استاد متقی در جامعه شناخته میشود.
ضیایی نیری اظهار کرد: نوذریان به عنوان یک معلم، مصداق بارز عمل به آیه شریفه «یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب و الحکمه» بود و اغلب دانش پژوهان، استادان و حتی مدیران دستگاههای اجرایی استان اردبیل از شاگردان آن مرحوم هستند.
محمدرضا نوذریان، فرزند زندهیاد استاد اسماعیل نوذریان نیز گفت: پدرم متولد 1313 و صاحب نشان فرهنگ از وزارت آموزش و پرورش و از دانشآموختگان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تهران در رشته عربی و علوم قرآنی در سالهای قبل از انقلاب اسلامی بود.
وی افزود: استاد شهید مرتضی مطهری و استاد محمدباقر حجتی بابلسری قرآن پژوه نامی جهان اسلام از استادان و معلمان پدرم بودند و از شاگردان پدرم نیز میتوان به زندهیاد استاد اسماعیل خوشنویس، استاد شاهیزاده اردبیلی و دکتر علی اصغر حلبی اشاره کرد.
نوذریان در خصوص آثار این استاد معارف قرانی یادآور شد: اشعار منشات و نامههای شیخ عبدالحمید صحرایی متخلص به ناطق (زارع) چاپ شده در سال 1368 و ترجمه و تحقیق بخشی از کتاب «مذاهب التفسیر الاسلامی» گلدزیهر منتشر شده در سال 54 و مقالات معتبر علمی و دینی از آثار اوست.
پیکر زندهیاد اسماعیل نوذریان روز چهارشنبه با حضور مردم، مسئولان، دانشگاهیان و اصحاب علم و فرهنگ و ادب تشییع و در قطعه مفاخر اردبیل به خاک سپرده شد.
-
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴:۳۷
-
۸ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/764780/