پزشکیان و اجلاس آذربایجان: چرا این اجلاس یک فرصت بی نظیر برای کشور است؟
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا، خانم سیده خمساء اسبقیان، دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک دانشگاه تهران، به عنوان تنها نماینده ایران در بخش دانشمندان جوان اجلاس آستانه COP29 در باکو، افتخار آفرید.
وی با ارائه مقاله علمی و طرح عملیاتی تخصصی خود، مورد تحسین نمایندگان سایر کشورها و به ویژه نماینده سازمان ملل متحد قرار گرفت.
اسبقیان با حضور فعال در بحثها و مناظرات این اجلاس چهار روزه، جایزه ویژه چاپ مقاله علمی در ژورنال تخصصی دانشگاه ADA جمهوری آذربایجان را دریافت کرد و به عنوان نماینده برجسته جمهوری اسلامی ایران، توسط وزیر محیط زیست (رئیس COP29) و وزیر ورزش و جوانان جمهوری آذربایجان مورد تقدیر قرار گرفت.
این موفقیت، در آستانه برگزاری بیست و نهمین کنفرانس جهانی تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (COP29) از 11 تا 22 نوامبر 2024 در باکو، اهمیت حضور فعال و موثر ایران در این رویداد مهم بینالمللی را بیش از پیش نمایان میسازد. حضور رئیس جمهور، مسعود پزشکیان، در این اجلاس، نه تنها به عنوان یک حمایت قوی از نماینده کشور و سایر شرکتکنندگان ایرانی تلقی میشود، بلکه فرصتی استثنایی برای دیپلماسی فعال و پیشبرد اهداف ملی ایران در عرصه بینالمللی خواهد بود. علیاف: نامه نمایندگان آمریکا تلاشی برای سیاسی کردن COP29 و خدشهدار کردن وجهه آذربایجان است بخوانید COP29 باکو؛
فرصتی برای دیپلماسی فعال و تامین منافع ملی کنفرانس COP29 باکو، که با حضور حدود 70 تا 80 هزار مهمان خارجی، یکی از معتبرترین رویدادهای بینالمللی در جهان محسوب میشود؛
فرصتی استثنایی برای ایران به منظور : تامین مالی برای مقابله با تغییر اقلیم: ایران میتواند با حضور فعال در COP29 و ارائه طرحهای ملی و مشترک با همسایگان، از صندوقهای بینالمللی برای مقابله با تغییر اقلیم و کاهش آلودگیهای محیط زیستی بهره مند شود.
حضور رئیس جمهور در این اجلاس، میتواند به رایزنیهای دوجانبه و چندجانبه با سران کشورها و سازمانهای بینالمللی برای تامین مالی و فناوری در این زمینه کمک کند.
دفاع از منافع ملی در عرصه بینالمللی: حضور پزشکیان در COP29 و مذاکرات مرتبط با تغییر اقلیم، به کشور امکان میدهد تا از منافع خود در این عرصه دفاع کرده و از معامله شدن این منافع توسط سایر کشورها جلوگیری کند. کباب کردن یک شتر بزرگ در گودال به روش زوج روستایی آذربایجانی، سنتهای ماندگار بخوانید
همچنین، این حضور میتواند به رفع تحریمهای ظالمانه علیه ایران و تسهیل همکاریهای بینالمللی در زمینه محیط زیست کمک کند.
همکاری منطقهای برای مقابله با چالشهای مشترک: ایران میتواند با همکاری کشورهای همسایه، به ویژه آذربایجان، در زمینه مقابله با چالشهای مشترک محیط زیستی مانند گرد و غبار، آلودگی دریای خزر و تغییر اقلیم اقدامات موثری انجام دهد.
حضور رئیس جمهور در COP29 میتواند به تقویت این همکاریها و توسعه روابط دوستانه با کشورهای منطقه کمک کند.
معرفی توانمندیها و دستاوردهای ایران در زمینه محیط زیست: COP29 فرصتی مناسب برای معرفی توانمندیها و دستاوردهای ایران در زمینه محیط زیست و توسعه پایدار به جامعه جهانی است. خبر جدید از حادثه برای بالگرد حامل رئیسی از زبان معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی بخوانید
حضور رئیس جمهور در این اجلاس و ایراد سخنرانی در جمع سران کشورها و نمایندگان سازمانهای بینالمللی، میتواند به ارتقای جایگاه و اعتبار بینالمللی ایران در این زمینه کمک کند.
گفتنی است ؛ رفیعی، نماینده مجلس گفت: رژیم صهیونیستی پشت پرده اجلاس محیط زیست نقش آفرینی میکند و این موضوع به خاطر روابط نزدیک آذربایجان و اسرائیل است.
کنوانسیون تغییر اقلیم در ظاهر یک کنوانسیون محیط زیستی است، اما در بطن آن تصمیمات اقتصادی و کاملاً محدود کنندهای گرفته میشود. ورود به زندانهای آذربایجان شرقی 9 درصد کاهش یافت- ایونا نیوز بخوانید
وی بیان کرد: نظرها در حال حاضر در مورد حضور رئیس جمهور در این اجلاسیه مثبت نیست و بهتر است که هیئت ایرانی به ریاست معاون اول رئیس جمهور در این نشست شرکت کند.
رفیعی گفت: مسئولانی که از سوی ایران برای شرکت در این نشست حضور پیدا میکنند، باید بر لغو همه تحریمها به ویژه تحریمهای اقتصادی که موضوع محیط زیست را هم نشانه میرود، اصرار ویژهای داشته باشند.
-
چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۷:۳۹
-
۴ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/745799/