پیام آذری

آخرين مطالب

پشت پرده تنش میان ایروان و باکو/ پیامدهای صف آرایی رقبا در قفقاز سياسي

پشت پرده تنش میان ایروان و باکو/ پیامدهای صف آرایی رقبا در قفقاز
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش اقتصادنیوز، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان 26 سپتامبر در هفتاد و نهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) با خوش بینی گفت: «امروز صلح بین ارمنستان و آذربایجان نه تنها ممکن است، بلکه در دسترس است». مقامات ارمنستان به دنبال متقاعد کردن جامعه بین‌المللی هستند تا «آذربایجان زمینه را برای امضای توافق‌نامه صلح هموار سازد، حال برای این که این دیدگاه به واقعیت تبدیل شود،(به ادعای ایروان) آذربایجان باید تاکتیک‌های تاخیری و خواسته‌های غیرمنطقی خود را کنار بگذارد».
برای مردم آذربایجان، خواندن نیت مقامات ارمنی که خواهان صلح و آشتی هستند، غیرواقعی نیست.
چرا صلح میان ایروان و باکو محقق نمی‌شود؟ AzeMedia با انتشار یادداشتی در این باره مدعی شد، «برخلاف ادعای دولت ارمنستان، صلح بین دو کشور قفقاز جنوبی همیشه در دسترس بوده است. با این حال، به یک دلیل ساده هرگز محقق نشد: دولت‌های ارمنستان مکرراً از اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد که در سال 1993 به تصویب رسید، سر باز زدند. این قطعنامه‌ها خواستار خروج نیروهای ارمنی از منطقه قره‌باغ و مناطق اطراف آذربایجان بودند. ارمنستان در طول جنگ اول قره‌باغ در سال‌های 1992-1993 این منطقه را در اختیار گرفته بود. رهبران ارمنستان پس از فروپاشی شوروی، پیوسته منطقه قره‌باغ را به عنوان بخشی از سرزمین‌های تاریخی ارمنستان قلمداد کردند و به دنبال تحقق هدف ملی اتحاد قره‌باغ با ارمنستان بوده و هستند، این همان گزاره‌ای است که در قانون اساسی جمهوری ارمنستان بدان اشاره شده است. ایروان وانمود کرده که بدون تعهد واقعی در مذاکرات صلح با میانجیگری بین المللی شرکت خواهد کرد و در عین حال تلاش می کند تا به تدریج این مناطق را ضمیمه کند. این فرایند تا جنگ دوم قره باغ در سال 2020 ادامه یافت، زمانی که آذربایجان با استفاده از اهرم نظامی قره‌باغ را پس گرفت و مناقشه ارمنستان و آذربایجان را حل شده اعلام کرد.
اگرچه دولت کنونی ارمنستان پس از جنگ 2020 تمامیت ارضی آذربایجان را با بخشی از قره‌باغ به رسمیت شناخت، اما به ادعای این نشریه هنوز به خاطر ویرانی کامل روستاها و شهرهای این منطقه عذرخواهی نکرده است. مقامات ارمنستان هرگز پیامدهای سیاست زمین را قبول نمی‌کنند. اما واقعیت همچنان باقی است.» به ادعای این نشریه، «آذربایجان فعلا دست صلح را دراز کرده و از ارمنستان دعوت کرد تا معاهده صلح را بر اساس به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی یکدیگر در مارس 2022 امضا کند. این پیشنهاد هنوز به به دو دلیل کلیدی محقق نشده است.اول و مهمتر از همه، برخلاف ادعای طرف ارمنی، این ارمنستان بوده است که پس از تاخیرهای طولانی، از "تاکتیک های تاخیری" در طول این فرآیند استفاده کرده و به پیشنهادات پیمان صلح آذربایجان پاسخ نداده است. آخرین نمونه زمانی رخ داد که ارمنستان 70 روز طول کشید تا به پیشنهادات آذربایجان که در 24 ژوئن 2024 ارائه شده بود، پاسخ دهد و پاسخ آن فقط در 31 اوت رسید.»

پیام آذری

جغرافیای ملتهب AzeMedia در ادامه یادداشت ادعایی‌اش آورد، «دلیل دوم اساسی تر است. همانطور که در بالا ذکر شد، در قوانین ملی جمهوری ارمنستان ادعاهای ارضی علیه آذربایجان وجود دارد. قانون اساسی ایروان به اعلامیه استقلال ارمنستان اشاره می‌کند که صراحتاً خواستار اتحاد قره باغ با ارمنستان به عنوان یک هدف کلیدی دولت ارمنستان است. آذربایجان در خواست خود را صریحا اعلام کرده است: ارمنستان باید قبل از معاهده صلح این ادعای ارضی را از قانون اساسی حذف کند حکمت حاجی اف، مشاور سیاست خارجی رئیس جمهور آذربایجان در 18 سپتامبر مدعی شد: «مردم ارمنستان باید طبق قانون اساسی به ادعاهای اتوپیایی خود مبنی بر اتحاد قره باغ با ارمنستان پایان دهند و قصد خود را برای زندگی در صلح با آذربایجان نشان دهند». برخلاف ادعای طرف ارمنی، این خواسته چیزی نیست که طرف آذربایجانی اخیرا برای به تعویق انداختن توافقنامه صلح مطرح کرده است. در سپتامبر 2021، قبل از آغاز مذاکرات پیمان صلح، الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان به وضوح مدعی شد: «در قانون اساسی ارمنستان یک ادعای ارضی علیه ترکیه [و آذربایجان] وجود دارد. آنها باید این ادعا را کنار بگذارند. آنها نیاز به بازنگری و تصویب مجدد قانون اساسی خود دارند. آنها باید از ادعاهای خود علیه ترکیه و آذربایجان دست بکشند». نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، در تحولی تازه و برای حل و فصل مناقشه، اهمیت این موضوع را تصدیق کرده و تلاش کرده به آن رسیدگی کند. پاشینیان در دیدار با اعضای حزب سیاسی خود در 20 ژانویه سال جاری بر لزوم اطمینان ارمنستان و آذربایجان از عدم وجود زمینه برای اختلافات ارضی آینده تاکید کرد. او اعلام کرد: اسناد دیپلماتیک اغلب حاوی پیامدهای ظریف و هشدارهایی است. ظرافت‌های پیشنهادی آذربایجان و احتمالاً پیشنهادهای ما، خطرات اختلافات ارضی را چه فوری و چه قریب‌الوقوع نشان می‌دهد. او در ادامه خواستار قانون اساسی جدید شد و تاکید کرد که ارمنستان به "یک قانون اساسی جدید، نه تغییرات قانون اساسی" نیاز دارد که این کشور را "در فضای جدید ژئوپلیتیکی و منطقه ای رقابتی تر و پایدارتر کند."
در شرایط کنونی به نظر نمی رسد دولت ارمنستان از موضع خود عقب نشینی کرده باشد. بیانیه 7 ژوئن وزارت امور خارجه ارمنستان و اظهارات متعاقب آن درخواست برای حذف ادعاهای ارضی از قانون اساسی را رد کرده و این درخواست را «مداخله کامل در امور داخلی کشور» معرفی می‌کند.»

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/739852/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

90 درصد دریاچه ارومیه خشک شد

توسعه جزایر سه‌گانه با گردشگری

چه شد که سسک فابرگاس تصمیم به ترک بارسا گرفت؟

ترامپ برای ایلان ماسک چه نفعی دارد ؟

نگاه‌های خیره گاریدو به ستاره مورد اطمینان (عکس)

سفر 1000 کیلومتری با تکنولوژی پلاگین هیبرید از تهران تا تبریز

شعار هواداران استقلال علیه بازیکنان / فرار شهریاری از ورزشگاه!

ارمنستان: کریدور زنگه‌زور یک خط قرمز غیرقابل‌مذاکره است

عکس/ 3 شهیدی که 50 سال پیش برای حفظ جزایر خلیج فارس دادیم

محکومیت 6 میلیارد ریالی قاچاقچی سوخت در اردبیل

لزوم هم افزایی و بسیج ظرفیت‌های فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران

نشست مشاورین وزرا در امور ایثارگران با موضوع برگزاری«رویداد بلندا» برگزار شد

رحیم سرهنگی از ساخت 58 کلاس درس از ابتدای سال تاکنون در کیش خبر داد

حمایت بیمه سلامت از افراد فاقد بیمه درمانی

لزوم ارتقاء اعتماد عمومی به دستگاه قضایی

مجازات قاچاقچی سوخت در اردبیل

شعبه بیمه ملت در اردبیل افتتاح شد

سه طرح ورزش دانش‌آموزی در مدارس استان اردبیل اجرا می‌شود

بازگشت روند تکثیر گونه گاماروس و افزایش جمعیت آن در دریاچه نئور

ضرورت راه‌اندازی کامل سیستم ارتقا تصفیه خانه فاضلاب شهر اردبیل

تصاویر/ افتتاح دفتر گروه درس دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه

تردد روزانه بیش از پنج هزار نفر از مرز رازی

عملیات اجرایی 2 سالن ورزشی چند منظوره در مهاباد آغاز شد

اهدای 100 جلد کتاب به مدرسه کم‌برخوردار ارومیه

لب‌خوانی حرف‌های بایدن به اوباما: من از هریس قوی‌ترم + فیلم

بایدن به طور خصوصی به اوباما گفت که از هریس قوی‌تر است

سحر دولتشاهی ترک موتور مهراد صدیقیان نشست+ عکس

ویدئو | فیلمی پرحاشیه از کامالا هریس در جمع دانشجویان آمریکایی

تاثیر 50 درصدی روان درمانی در ترک اعتیاد!

ساخت بیش از هزار و 500 کلاس درس در آذربایجان‌غربی

وضعیت هوای فردا دوشنبه 30 مهر 1403 | هشدار سازمان هواشناسی + فیلم

کمک میلیاردی بانوی تبریزی به جبهه مقاومت

بخش محوری فعالیت کانون‌های مساجد برای نوجوانان باشد

ابلاغ حکم وزیر به رئیس شورای آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی

هشدار جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برای برداشت محصول

تاکید بر نظارت و پیگیری مجدانه خادمین شهدا در خدمت‌رسانی به جامعه ایثارگری

سیزدهمین گردهمایی آزادگان سرافراز اردوگاه تکریت 11 کشور در مازندران برگزار شد

جانباز ٧٠ درصد دوران دفاع مقدس «حاج حسین واحدپرست» به همرزمان شهیدش پیوست

سومین نمایشگاه و جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» برگزار می‌شود

موفقیت دانش آموزان و دانشجویان شاهد و ایثاگر موجب افتخار است

دومین کمیسیون پزشکی در استان البرز برگزار شد

یادواره شهدای شهرستان بن برگزار می شود

مراسم تشییع پیکر سردار حمایت همایون در گرمی + فیلم

هشدار نارنجی هواشناسی در اردبیل

ارومیه یخ زد

افتتاح دفتر گروه درس دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه

ماهواره خیام به کمک احیای دریاچه ارومیه می‌آید

ریخت‌وپاش به سبک ایلان ماسک؛ هر روز به یک نفر یک میلیون دلار!

ببینید | کاملا هریس: اسرائیل مرتکب نسل کشی شده است

ویدئوی پر حاشیه از کامالا هریس در جمع دانشجویان آمریکایی | واکنش به نسل‌کشی در غزه