آذربایجان با خرید جنگندههای پیشرفته JF-17 بلاک 3، قدرت هوایی خود را تقویت میکند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش خبرنگار ایونا به نقل از اورآسیا تایمز ؛ آذربایجان رسما اعلام کرده است که جنگندههای JF-17 بلاک 3، که به طور مشترک توسط پاکستان و چین توسعه یافتهاند، به خدمت گرفته شدهاند. این جنگندهها در 25 سپتامبر در فرودگاه بینالمللی حیدر علیاف به الهام علیاف، رئیس جمهور و فرمانده کل قوا، ارائه شدند.
دفتر ریاست جمهوری آذربایجان در بیانیهای اعلام کرد: "این جتها در حال حاضر در زرادخانه نیروی هوایی آذربایجان ادغام شدهاند." انفجار در آذربایجان شرقی بخوانید
وزیر دفاع آذربایجان، سرهنگ ذاکر حسناف و رئیس هیئت مدیره مجتمع هوانوردی پاکستان، معاون هوایی حکیم رضا، در این مراسم گزارشی درباره شاخصهای کلیدی عملکرد، دستورالعملهای عملیاتی و ویژگیهای تاکتیکی و فنی این هواپیما به رئیس جمهور ارائه کردند.
این خرید با هدف افزایش توانایی رزمی و آمادگی این کشور در مواجهه با تنشهای مداوم با ارمنستان صورت گرفته است. دو کشور قفقاز جنوبی در طول سالها درگیریهای متعددی داشتهاند. مسمومیت دانش آموزان در آذربایجانغربی/ 30 دانش آموز راهی بیمارستان شدند بخوانید
افشای این خرید چند ماه پس از گزارشهایی در فوریه 2024 صورت میگیرد که نشان میداد قراردادی به ارزش 1.6 میلیارد دلار برای هواپیماهای JF-17 بلاک 3 امضا شده است. این قرارداد شامل یک بسته جامع شامل آموزش خلبان و تسلیحات برای این جنگنده بود. شایعات مربوط به خرید بالقوه به گذشتههای دورتر برمیگردد.
دفتر ریاست جمهوری به تعداد هواپیماهایی که این کشور دریافت کرده است، اشاره نکرد. با این حال، گزارشهای قبلی در رسانههای محلی آذری به نقل از کارشناسان پاکستانی میگوید که این معامله شامل هشت جنگنده در بخش اول و بندی برای سفارش بعدی هشت JF-17 دیگر خواهد بود.
جزئیات گفتگوی تلفنی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه آذربایجان بخوانید
این خرید در حالی صورت میگیرد که باکو در تلاش برای دور شدن از روسیه، که از نظر تاریخی بزرگترین تامین کننده تجهیزات نظامی آن بوده است، خریدهای نظامی خود را متنوع کرده است.
پاکستان روابط نزدیکی با آذربایجان دارد و پس از ترکیه دومین کشوری بود که در سال 1991 آن را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت. این سه کشور در کنار هم به عنوان "سه برادر" شناخته میشوند.
ماموریت ویژه شهید مالک رحمتی به فرمانداران استان آذربایجان شرقی چه بود ؟ بخوانید
علاوه بر این، پاکستان حامی قوی آذربایجان در درگیری با ارمنستان، به ویژه در مورد مسئله قره باغ کوهستانی بوده است. در طول جنگ 44 روزه دوم قره باغ، آذربایجان گزارش داد که مشاوران نظامی از اسلام آباد دریافت کرده است. گزارشهای تایید نشدهای از حضور نیروهای پاکستانی در منطقه نیز وجود داشت.
این درگیری عملاً پایان یافته است، زیرا جمعیت ارمنی در این منطقه در پی یک حمله قابل توجه و انحلال جمهوری به رسمیت شناخته نشده قره باغ کوهستانی تخلیه شدهاند. با این وجود، آذربایجان و ارمنستان برنامههای گسترده نوسازی نظامی را برای آمادگی برای درگیریهای احتمالی آینده آغاز کردهاند.
بازداشت استاندار آذربایجان غربی با کیف پر از پول بخوانید
باکو پهپادها و جنگندههایی را از ترکیه و پاکستان خریداری کرده است، در حالی که ایروان موشکهای زمین به هوای Akash و پرتابگر راکت چند لولهای Pinaka (MBRL) را از هند خریداری کرده است. ارمنستان همچنین رادارها، نفربرهای زرهی و هویتزرها را از فرانسه خریداری کرد.
این درگیری دو اتحاد متمایز ایجاد کرده است: یکی شامل آذربایجان، ترکیه و پاکستان و دیگری ارمنستان، هند و فرانسه.
این امر برای پاکستان که به دنبال مشتری برای هواپیمای JF-17 بلاک 3 تولید مشترک با چین بوده است، مناسب است. آذربایجان پس از میانمار، نیجریه و عراق چهارمین کشور خارجی است که این هواپیما را خریداری میکند.
این جنگنده به شدت در آرژانتین تبلیغ شد، اما در رقابت با جنگندههای دست دوم F-16 دانمارکی شکست خورد. بنابراین، فروش به آذربایجان یک موفقیت بزرگ محسوب میشود.
-
دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۷:۵۷
-
۷ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/733788/