پیام آذری

آخرين مطالب

تایید دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا/ تماس نزدیک اصلی‌ترین راه انتقال آبله میمونی علمي

تایید دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا/ تماس نزدیک اصلی‌ترین راه انتقال آبله میمونی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه دومین ابتلای قطعی به «آبله میمونی» در خارج از قاره آفریقا نیز گزارش شده، گفت: انتشار بیماری به خارج از قاره آفریقا نشان از خطر و احتمال تداوم همه‌گیری برای سایر کشورها دارد.
دکتر فرشید رضایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تایلند دومین کشوری است که ابتلای قطعی به آبله میمونی 1b خارج قاره آفریقا در آن گزارش شده، گفت: حدود یک هفته از اعلام هشدار سازمان بهداشت جهانی در ارتباط با ویروس جهش‌یافته آبله میمونی می‌گذرد، مرکز کنترل بیماری‌های تایلند از اولین مورد قطعی آبله میمونی مرتبط با طغیان جدید آفریقا خبر داد. 
ثبت دومین ابتلای قطعی در خارج از قاره آفریقا
وی گفت: بنابر اظهارات مقامات کشور تایلند، فرد مبتلا به آبله میمونی، مردی 66 ساله است که پس از بازگشت از سفر و ورود به فرودگاه بانکوک با توجه به علائم بیماری به بیمارستان منتقل شده است. بررسی‌ها بیانگر این است که 43 نفر با فرد بیمار در تماس نزدیک بوده‌اند؛ اگرچه این افراد هیچ علائمی مبنی بر بیماری ندارند اما باید به مدت 21 روز تحت نظر قرار گیرند تا عدم ابتلای آنها به بیماری مشخص شود.
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه سوئد اولین کشوری است که ابتلا به آبله میمونی 1b را در خارج از قاره آفریقا گزارش داده، توضیح داد: طغیان آبله میمونی جهش‌یافته جدید در جمهوری دموکراتیک کنگو از زمستان سال گذشته آغاز شد. پس از شیوع آبله میمونی در کشور کنگو، این بیماری به کشورهای همسایه کنگو انتشار یافت. 
افزایش شدت سویه جدید آبله میمونی نسبت به سوش قبلی
وی درباره Mpox نوع 1 توضیح داد: طغیان جدید آبله میمونی طی ماه‌های اخیر با ویروس Mpox نوع 1 است که نسبت به ویروس آبله میمونی در طغیان 2 سال گذشته، کمی واگیردارتر و شدیدتر است.
رضایی درباره میزان مرگ و میر آبله میمونی جهش‌یافته گفت: ویروس نوع 2، کشندگی کمتر از یک درصد دارد اما نوع 1b، تاکنون، سبب مرگ حدود 4 درصد بیماران شده است. 
وی با بیان اینکه 15 کشور آفریقایی طی دو سال گذشته به آبله میمونی نوع 2 مبتلا شده‌اند، گفت: 40هزار و 874 نفر به آبله میمونی شده‌اند که از این تعداد، یک‌هزار و 512 نفر جان خود را از دست داده‌اند. 
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: آبله میمونی جدید که نوع یک (1b) است، پس از جهشی که در سال قبل داشته طغیان دیگری را ایجاد کرده است. از زمستان سال گذشته تا به امروز، بیش از 17هزار نفر در کمتر از 8 ماه به این بیماری مبتلا شده‌اند. 
وی درباره میزان مرگ و میر آبله میمونی نوع 1 تاکید کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که 517 نفر از 13 کشور جهان به دلیل ابتلا به آبله میمونی نوع 1 جان خود را از دست داده‌اند. بررسی میزان مبتلایان و مرگ و میر ناشی از آبله میمونی نوع 1 حاکی از افزایش 160 درصدی ابتلا و افزایش 20 درصدی میزان مرگ‌ومیر نسبت به طغیان گذشته است.
کنگو، بیشترین نرخ ابتلا به بیماری
رضایی با اشاره به وضعیت آبله میمونی در کشور جمهوری دموکراتیک کنگو توضیح داد: 97 درصد مبتلایان و فوتی‌های همه‌گیری سال جاری، اهل کشور کنگو هستند.
وی با بیان اینکه انتشار بیماری به خارج از قاره آفریقا نشان از احتمال تداوم همه‌گیری در سایر کشورها دارد، خاطرنشان کرد: پس از ابتلای یک بیمار، اعضای خانواده یا اطرافیان وی که در تماس و گفت‌گوی نزدیک با بیمار هستند، احتمال ابتلا به بیماری را دارند. 
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: تماس نزدیک یعنی بیش از 4 ساعت گفت‌وگو کردن در فاصله نزدیک، تماس پوستی و ارتباط جنسی است. ضروری است افرادی که در تماس نزدیک با فرد بیمار بوده‌اند برای مدتی تحت نظر قرار گیرند.
تغییر جامعه مبتلایان به آبله میمونی 
وی با اشاره به تغییر جامعه مبتلایان به این بیماری و ابتلای زنان و با بیان اینکه ابتلای زنان به آبله میمونی سبب افزایش نگرانی‌ها شده، توضیح داد: ابتلای زنان، میزان نگرانی در آفریقا را افزایش داده؛ چرا که احتمال انتقال بیماری از مادر به جنین و بروز عوارض جسمی و ذهنی در جنین و نوزاد وجود دارد. 
کودکان 60 درصد از مبتلایان هستند
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه کودکان حدود 60 درصد از مبتلایان به آبله میمونی را تشکیل می‌دهند، گفت: خطر افزایش شدت بیماری و میزان مرگ و میر بیشتر در میان کودکان نسبت به بزرگسالان وجود دارد. ابتلای کودکان به بیماری آبله میمونی بیانگر این است که تماس نزدیک در منزل، کودکان را به طور جدی تهدید می‌کند.
رضایی با اشاره به وضعیت شیوع آبله میمونی در قاره آفریقا گفت: جابجایی جمعیت بالا در مرز کشورها، سطح سواد سلامت پایین مردم، اطلاع‌رسانی ضعیف، کمبود واکسن آبله میمونی ناآگاهی مردم از راه‌های انتقال و انتشار بیماری سبب بروز وضعیت نگران‌کننده در قاره آفریقا شده است. 
وی گفت: کارگران خارجی که در کشورهای آفریقایی اشتغال دارند در معرض ابتلا به آبله میمونی قرار دارند.
***
متخصص بیماری‌های عفونی: تماس نزدیک اصلی‌ترین راه انتقال آبله میمونی است
یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: تماس نزدیک شامل تماس پوست به پوست با فرد مبتلا، مانند معاینه یا ارتباط جنسی و همچنین تماس صورت به صورت، دهان به دهان و مواجهه با قطرات تنفسی در زمان صحبت کردن و تنفس است که همگی از راه‌های انتقال امپاکس (آبله میمونی) محسوب می‌شود.
دکتر سیاوش وزیری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا در خصوص بیماری امپاکس (آبله میمونی) توضیح داد که این بیماری یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است و به دلیل جلوگیری از انگ زدن به حیوانات و مناطق جغرافیایی خاص، نام آن در سال 2022 توسط سازمان جهانی بهداشت از مانکی پاکس (آبله میمون) به امپاکس تغییر یافت.
وی افزود: دلیل دیگر این تغییر نام، این بود که علاوه بر میمون‌ها، سایر حیوانات نیز می‌توانند با ویروس آبله میمون آلوده شوند و بیماری را به انسان سرایت دهند.

پیام آذری

دکتر وزیری با اشاره به دیگر راه های انتقال این بیماری گفت: با فراوانی نسبتا کمتر، اشیا و وسایلی مانند لباس‌ها، ملحفه‌ها و محیط تخت که به ویروس آلوده باشد، می‌تواند باعث انتقال بیماری به افراد دیگری که آنها را لمس می‌کند، شود. اگر فردی که تماس را انجام می‌دهد دارای خراش یا زخم‌های پوستی باشد، احتمال انتقال بیماری بیشتر می‌شود.
دکتر وزیری با اعلام اینکه ضایعات پوستی آبله میمونی از زمان تشکیل تا چهار هفته قابلیت سرایت دارد، توصیه کرد که اگر فردی مشکوک به ضایعات تاولی امپاکس مشاهده شود، باید از لمس مستقیم این ضایعات پرهیز کرد. همچنین، استفاده از ماسک‌های استاندارد جراحی برای فرد مبتلا و کسانی که از او مراقبت می‌کنند، ضروری است. در صورت تماس پوستی با ضایعات، باید دست‌ها با آب و صابون یا ضدعفونی‌کننده‌های بر پایه الکل تمیز شوند تا از آلودگی ثانوی جلوگیری شود.
هیچ موردی از ابتلای زائران به بیماری‌های واگیر در مرز خسروی مشاهده نشده است
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی استان کرمانشاه نیز پیشتر به ایرنا گفت: هیچ موردی از ابتلای زائران به بیماری‌های واگیر شامل «تب دنگی» «سرخک»، «التور (وبا) » و «آبله میمونی» در مرز رسمی خسروی مشاهده نشده است.
دکتر سارا شاه‌آبادی با تکذیب شایعه مشاهده بیماری آبله میمونی در مرز خسروی افزود: ما نه تنها در مرز خسروی بلکه در سایر مرزهای کشور موردی از ابتلا به آبله میمونی نداشته‌ایم و مردم حتما اخبار مربوط به بیماری‌های واگیر را از منابع رسمی دنبال کنند.
وی اظهار کرد: در میان بیماری‌های واگیر، بیماری های تب دنگی، سرخک، التور(وبا) و آبله میمونی برای ما اهمیت بیشتری دارد که خوشبختانه تاکنون موردی از این بیماری‌ها در میان زوار گزارش نشده است و تمام زائران هنگام بازگشت به کشور از نظر ابتلای به این بیماری‌ها مورد غربالگری قرار می‌گیرند.
***
سازمان جهانی بهداشت: «آبله میمونی» را می‌توان متوقف کرد
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته (جمعه) گفت ویروس جدید «ام پاکس» (آبله میمونی) را می‌توان متوقف کرد و تحت کنترل قرار داد.
«تدروس آدهانوم قبریسوس» در نشستی با اعضای سازمان جهانی بهداشت، یک آژانس مرتبط با سازمان ملل، گفت: این شیوع جدید ام پاکس را می توان کنترل و متوقف کرد.
وی افزود: انجام این کار مستلزم اقدام هماهنگ بین آژانس‌های بین‌المللی و شرکای ملی و محلی، جامعه مدنی، محققان و تولیدکنندگان و کشورهای عضو است.
وی با بیان اینکه بیش از 100 هزار مورد تایید شده ابتلا به ام پاکس از زمان شروع شیوع جهانی آن در سال 2022 به سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است، همچنین از افزایش بی سابقه موارد ابتلا به این بیماری در آفریقا خبر داد.
او گفت: اکنون انتقال در جمهوری دموکراتیک کنگو با 90 درصد موارد گزارش شده در سال 2024 متمرکز شده است. تنها در سال جاری بیش از 16 هزار مورد مشکوک - از جمله 575 مورد مرگ – ناشی از این بیماری در این کشور وجود داشته است.
به گزارش آناتولی، تدروس با بیان اینکه چگونه شیوع این ویروس به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین المللی اعلام شد، گفت ماه گذشته مواردی از سویه Clade 1b از ویروس نه تنها از بوروندی، کنیا، رواندا و اوگاندا که همسایه کنگو هستند، گزارش شده است بلکه تایلند و سوئد هم که قبلاً مواردی در آنها گزارش نشده بود، موارد ابتلا به این بیماری را ثبت کردند.
وی با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت و شرکای آن یک برنامه آمادگی و واکنش استراتژیک جهانی برای مقابله با شیوع ویروس ام پاکس را از طریق تلاش‌های هماهنگ جهانی، منطقه‌ای و ملی ایجاد کرده‌اند، گفت: این طرح بر اجرای راهبردهای نظارت و واکنش جامع، پیشرفت تحقیقات و دسترسی عادلانه به اقدامات متقابل پزشکی، به حداقل رساندن انتقال انسان و دام و توانمندسازی جوامع برای مشارکت فعال در پیشگیری و کنترل شیوع بیماری تمرکز دارد.
به گفته متخصصان بهداشتی، فردی که به ام پاکس آلوده شده است طی 2 تا 19 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس، علائم را نشان می‌ دهد.
به گفته متخصصان سازمان جهانی بهداشت، ام پاکس باعث ایجاد بثورات و علائم شبیه آنفلوآنزا می شود.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/717030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کتابی که به کودکان درس خودشناسی می‌دهد

زادآوری موفق آهو در مغان

بهره مندی 29 شهر اردبیل از طرح نهضت ملی مسکن

تولید سالانه بیش از دو هزار تُن سماق در سردشت

دستگاه‌های اجرایی مهاباد برای پیشگیری از بحران آماده باشند

تولید سالانه بیش از 2 هزار تُن سماق در سردشت

اعزام کاروان راهیان نورهریس به مناطق عملیاتی غرب کشور

اعلام نتایج پنجمین دوره مسابقات پرش با اسب استان به میزبانی تبریز

ترامپ: سخنرانی بایدن و هریس دلیل تیراندازی به من است

سانحه رانندگی دلخراش در شهرستان میانه

ترامپ: لفاظی‌های بایدن و هریس دلیل سوء قصد به من بود

برگزاری همایش ملی بزرگداشت روز شعر و ادب فارسی در تبریز

ستاره اسپانیایی الغرافه با خاطراتی تلخ ایران را ترک می‌کند + عکس

ابقای رییس هیات ورزش کارگری استان آذربایجان شرقی

گفتگوی تلفنی بلینکن و علی‌اف درباره توافقنامه صلح ایروان و باکو

تلاش حداکثری برای کاهش جمعیت کیفری زندانها

ثبت‌نام 37 هزار نفر در سامانه سرویس مدارس آذربایجان شرقی

شهروندان آبیار آذربایجان شرقی تجلیل شدند

قرآن نسخه شفابخش و سعادت بشر از ازل تا ابد است

دستگیری شکار چیان غیرمجاز منطقه حفاظت‌شده تالاب نوروزلو میاندوآب

تصویری دقیق از منطقه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور

اعطای تسهیلات به مشاغل خرد توسط جهاد دانشگاهی استان اردبیل

افتتاح طرح احیای باغ تاریخی دلگشا خوی

تامین نیروی کار مشکل واحدهای تولیدی محمودآباد است

فردا، جشنواره انگور در ارومیه

شهروندخبرنگار؛ معضل مسیر منتهی به پایانه صادراتی منطقه آزاد ماکو

5 شکارچی متخلف در میاندوآب دستگیر شدند

برگزاری دربی در کرمان منتفی شد؛ استقلال – پرسپولیس در تبریز یا اراک؟

ترامپ: لفاظی‌های هریس دلیل تیراندازی بود

فعالیت 62 واحد بوم‌گردی‌های آذربایجان غربی

کاهش پنج درجه ای هوا در آذربایجان‌غربی

مدرسه تاریخی22 بهمن ارومیه میزبان شاعران و دوستداران شعر و ادب

ایجاد کریدور فرهنگی بین خوی و قونیه

محورهای رایزنی «الهام علی‌اف» و وزیر خارجه آمریکا

انتخاب رییس هیات ورزش‌های کارگری آذربایجان‌غربی

آذربایجان‌غربی ،درمیان گزینه های میزبانی مسابقه بین‌المللی رشته‌های رزمی کارگری

چند خبر از گوشه وکنار آذربایجان غربی در 26 شهریور

هرگونه تغییر در مرزهای ایران و ارمنستان می‌تواند روابط تهران با اروپا را مختل می‌کند

اجرای طرح استاد - شاگردی در آذربایجان غربی

هوای آذربایجان‌غربی تا 5 درجه سردتر می‌شود/ صدور هشدار زرد

اعطای تسهیلات برای خرید تراکتور از ماه آینده عملیاتی می‌شود

مصدومیت پاکبان وظیفه‌شناس تبریزی بر اثر بی‌مسئولیتی برخی شهروندان

پایانه مسافربری پارس‌آباد چگونه احداث می‌شود؟

نواختن زنگ غنچه‌ها در مدارس استان اردبیل

بررسی راهکار گره گشایی ترافیک بازگشایی مدارس، در هسته مرکزی اردبیل

جشن هفته وحدت با حضور اهل سنت شیعه در عنبران

مشترکات امت اسلامی عامل همگرایی است

توسعه سرویس‌های مدارس به جای خودروهای شخصی

محکومیت شرکت فروش و نصب آسانسور در مهاباد

مجازات نانوایی متخلف در مهاباد