پیام آذری

آخرين مطالب

آموزش ضدعفونی و براق کردن ظروف چوبی آشپزخانه علمي

آموزش ضدعفونی و براق کردن ظروف چوبی آشپزخانه
  بزرگنمايي:

پیام آذری - نمناک / ظروف چوبی اخیرا به محبوبیت زیادی رسیده اند و بسیار مورد استفاده قرار می ‎گیرند اما با این حال ، این نوع ظروف نیازمند مراقبت متفاوتی نسبت به سایر انواع ظروف هستند. در صورتی که مراقبت های لازم از این نوع ظروف را به عمل آورید ، می ‎توانید آن ها را برای مدتی طولانی تری مورد استفاده قرار دهید. در این قسمت به ارائه راهکارهای مناسبی به منظور ضدعفونی و نگهداری از ظروف چوبی خواهیم پرداخت.
روش 1:شستشو با آب و صابون
1. با استفاده از یک اسفنج نرم و مرطوب و مقداری صابون ، ظروف چوبی خود را تمیز کنید و از استفاده از اسفنج های زبر و سخت خودداری کنید زیرا این گونه اسفنج ها به سطح ظروف چوبی آسیب وارد می ‎کنند.
از نگه داشتن ظروف چوبی زیر آب شیر و یا فرو کردن آن درون سینک پر از آب خودداری کنید زیرا این نوع ظروف به سرعت آب را به خود جذب کرده و آسیب خواهند دید. به همین دلیل توصیه می ‎شود از شستشوی ظروف چوبی در ماشین ظرفشویی نیز خودداری کنید.
2. پس از این که کاسه را با اسفنج نرم و صابون به خوبی تمیز کردید ، ظرف مورد نظر را با آب داغ شستشو دهید. باز هم تاکید می ‎کنیم که از فرو کردن ظروف چوبی در آب خودداری کنید و تا جای ممکن در عرض چند ثانیه شستشو ظرف چوبی مورد نظر را با آب داغ به اتمام برسانید که در غیر اینصورت ظرف مورد نظر پوسته پوسته خواهد شد.

3. پس از اتمام شستشو ، ظرف چوبی خود را با استفاده از یک حوله تمیز و خشک پاک کنید. از آن جایی که ظروف چوبی ، آب را به راحتی به خود جذب می ‎کنند ، مقداری از رطوبت بر روی ظرف باقی خواهد ماند اما با این حال با فشار دادن حوله بر روی آن ، قادر به از بین بردن مقدار رطوبت بیشتری از روی آن خواهید بود.
4. پس از خشک کردن ظروف چوبی با حوله ، آن ها را بر روی استند خشک کن قرار داده و اجازه دهید تا زمانی که به طور کامل خشک شود ، بر روی استند باقی بماند.
از قرار دادن ظروف چوبی خشک نشده درون کابینت ها خودداری کنید ، چرا که این امر از خشک شدن کامل آن جلوگیری کرده و باعث ایجاد شدن کپک بر روی آن ها خواهد شد.
روش 2:از بین بردن لکه های موجود بر روی ظروف چوبی و ضدعفونی کردن آن
1. هر از چند گاهی به منظور تمیز کردن عمقی ظروف چوبی خود مقداری نمک دانه درشت را با آب لیمو مخلوط کرده و بر روی آن بمالید. آب لیمو به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده شناخته شده و نمک باعث ایجاد سایش جزئی بر روی ظرف چوبی خواهد شد و همچنین می ‎توانید به جای نمک از آهک نیز استفاده کنید.
پس از ضدعفونی کردن ظروف چوبی خود با نمک و آب لیمو ، آن را با اسفنج خیس و صابون به همان طریقه ای که در روش 1 به شما ارائه شد ، شستشو دهید.
2. راهکار دیگر به منظور ضدعفونی کردن ظروف چوبی آشپزخانه ، مالش دادن آن با اسفنج و مخلوط سه قاشق غذاخوری سرکه سفید و یک فنجان آب گرم است. اجازه دهید سرکه به مدت 5 دقیقه بر روی ظرف چوبی باقی بماند و سپس آن را با روش استاندارد شستشو داده و خشک کنید.
خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی سرکه سفید به از بین رفتن باکتری های موجود در آن کمک می‎ کند. ضدعفونی کردن ظروف چوبی معمولا بعد از هر پنج دفعه استفاده از آن ها توصیه می ‎شود.
3. معمولا بعد از استفاده طولانی مدت از ظروف چوبی لایه ای پوسته پوسته بر روی آن ها ایجاد خواهد شد. به منظور از بین بردن این لایه، با استفاده از یک کاغذ سمباده ، سطح ظروف چوبی خود را مالش دهید و در صورتی که تنها بخشی از قسمت های ظرف چوبیتان پوسته پوسته شده است ، تنها همان قسمت را با سمباده مالش دهید و به یاد داشته باشید که شما تنها خاستار از بین رفتن لایه پوسته پوسته بر روی ظرف چوبیتان هستید ، بنابراین از اعمال فشار بیش از حد بر روی آن با سمباده خودداری کنید که در غیر اینصورت احتمال آسیب رسیدن به چوب وجود خواهد داشت.
روش 3:نگهداری از ظروف چوبی
1. ظروف چوبی معمولا بعد از مدتی استفاده ، خشک شده و ترک می‎ خورند. برای جلوگیری از این اتفاق ، روغن معدنی مخصوص ظروف آشپزخانه تهیه کنید و در هنگام خرید این نوع روغن معدنی دقت کنید که مخصوص ظروف آشپزخانه و تخته های چوبی باشد و در صورتی که این نوع روغن را پیدا نکردید ، از روغن های معدنی سفید استفاده کنید زیرا این مواد به اندازه ی کافی تصفیه شده اند.
2. با استفاده از حوله های کاغذی ، ظروف چوبی خود را به روغن معدنی آغشته و همه ی قسمت های آن را پوشش دهید و از مالش ظروف خود با روغن زیاد خودداری کرده و در صورت لزوم از چندین حوله کاغذی برای انجام این کار استفاده کنید. بسته به میزان استفاده از ظروف چوبیتان هر دو ماه یک بار و یا حداقل دو بار در سال ، آن ها را با روغن معدنی مالش دهید.
3. پس از اتمام این کار ظروف چوبی خود را بر روی پیشخوان و یا میز آشپزخانه قرار داده و اجازه دهید به مدت حداقل 30 دقیقه و حداکثر یک روز، روغن معدنی بر روی ظروف چوبی باقی بماند زیرا این امر به ماندگاری بیشتر این نوع ظروف کمک می‎ کند اما با این حال اجازه ندهید که روغن به مدت طولانی تری بر روی این ظروف باقی بماند.
4. پس از گذشت حداکثر یک روز با استفاده از حوله کاغذی دیگری باقی مانده روغن معدنی بر روی ظروف چوبی خود را از بین ببرید و آن ها را درون کابینت قرار دهید. از آن جایی که این نوع روغن مخصوص ظروف آشپزخانه است ، خطری برای سلامتی انسان نخواهد داشت.
نکته :برای ماندگاری بیشتر ظروف چوبی خود از قرار دادن آن ها درون فر و یا مایکروفر خودداری کنید زیرا گرمای زیاد باعث تخریب این نوع ظروف خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/716006/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کتابی که به کودکان درس خودشناسی می‌دهد

زادآوری موفق آهو در مغان

بهره مندی 29 شهر اردبیل از طرح نهضت ملی مسکن

تولید سالانه بیش از دو هزار تُن سماق در سردشت

دستگاه‌های اجرایی مهاباد برای پیشگیری از بحران آماده باشند

تولید سالانه بیش از 2 هزار تُن سماق در سردشت

اعزام کاروان راهیان نورهریس به مناطق عملیاتی غرب کشور

اعلام نتایج پنجمین دوره مسابقات پرش با اسب استان به میزبانی تبریز

ترامپ: سخنرانی بایدن و هریس دلیل تیراندازی به من است

سانحه رانندگی دلخراش در شهرستان میانه

ترامپ: لفاظی‌های بایدن و هریس دلیل سوء قصد به من بود

برگزاری همایش ملی بزرگداشت روز شعر و ادب فارسی در تبریز

ستاره اسپانیایی الغرافه با خاطراتی تلخ ایران را ترک می‌کند + عکس

ابقای رییس هیات ورزش کارگری استان آذربایجان شرقی

گفتگوی تلفنی بلینکن و علی‌اف درباره توافقنامه صلح ایروان و باکو

تلاش حداکثری برای کاهش جمعیت کیفری زندانها

ثبت‌نام 37 هزار نفر در سامانه سرویس مدارس آذربایجان شرقی

شهروندان آبیار آذربایجان شرقی تجلیل شدند

قرآن نسخه شفابخش و سعادت بشر از ازل تا ابد است

دستگیری شکار چیان غیرمجاز منطقه حفاظت‌شده تالاب نوروزلو میاندوآب

تصویری دقیق از منطقه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور

اعطای تسهیلات به مشاغل خرد توسط جهاد دانشگاهی استان اردبیل

افتتاح طرح احیای باغ تاریخی دلگشا خوی

تامین نیروی کار مشکل واحدهای تولیدی محمودآباد است

فردا، جشنواره انگور در ارومیه

شهروندخبرنگار؛ معضل مسیر منتهی به پایانه صادراتی منطقه آزاد ماکو

5 شکارچی متخلف در میاندوآب دستگیر شدند

برگزاری دربی در کرمان منتفی شد؛ استقلال – پرسپولیس در تبریز یا اراک؟

ترامپ: لفاظی‌های هریس دلیل تیراندازی بود

فعالیت 62 واحد بوم‌گردی‌های آذربایجان غربی

کاهش پنج درجه ای هوا در آذربایجان‌غربی

مدرسه تاریخی22 بهمن ارومیه میزبان شاعران و دوستداران شعر و ادب

ایجاد کریدور فرهنگی بین خوی و قونیه

محورهای رایزنی «الهام علی‌اف» و وزیر خارجه آمریکا

انتخاب رییس هیات ورزش‌های کارگری آذربایجان‌غربی

آذربایجان‌غربی ،درمیان گزینه های میزبانی مسابقه بین‌المللی رشته‌های رزمی کارگری

چند خبر از گوشه وکنار آذربایجان غربی در 26 شهریور

هرگونه تغییر در مرزهای ایران و ارمنستان می‌تواند روابط تهران با اروپا را مختل می‌کند

اجرای طرح استاد - شاگردی در آذربایجان غربی

هوای آذربایجان‌غربی تا 5 درجه سردتر می‌شود/ صدور هشدار زرد

اعطای تسهیلات برای خرید تراکتور از ماه آینده عملیاتی می‌شود

مصدومیت پاکبان وظیفه‌شناس تبریزی بر اثر بی‌مسئولیتی برخی شهروندان

پایانه مسافربری پارس‌آباد چگونه احداث می‌شود؟

نواختن زنگ غنچه‌ها در مدارس استان اردبیل

بررسی راهکار گره گشایی ترافیک بازگشایی مدارس، در هسته مرکزی اردبیل

جشن هفته وحدت با حضور اهل سنت شیعه در عنبران

مشترکات امت اسلامی عامل همگرایی است

توسعه سرویس‌های مدارس به جای خودروهای شخصی

محکومیت شرکت فروش و نصب آسانسور در مهاباد

مجازات نانوایی متخلف در مهاباد